١٩:٥٢ ٠٦/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
افتخاري ديگر براي پژوهشگران جهاددانشگاهي؛
مجموعه"سلول هاي بنيادي"،اثربرگزيده كتاب سال جمهوري اسلامي

كتاب"سلول هاي بنيادي" اثر دكتر حسين بهاروند مدير گروه سلول هاي بنيادي پژوهشگاه رويان جهاددانشگاهي به عنوان كتاب سال جمهوري اسلامي در حوزه علوم پزشكي معرفي شد.

به گزارش روابط عمومي عمومي جهاددانشگاهي،در مراسم معرفي برگزيدگان كتاب سال جمهوري اسلامي كه 19 بهمن ماه با حضور دكتر محمود احمدي نژاد رييس جمهوري اسلامي ايران برگزار شد،كتاب"سلول هاي بنيادي" اثر دكتر حسين بهاروند مدير گروه سلول هاي بنيادي پژوهشگاه رويان جهاددانشگاهي به عنوان كتاب سال جمهوري اسلامي در حوزه علوم پزشكي معرفي شد.

كتاب سلولهاي بنيادي مجموعه اي است چهار جلدي كه به ترتيب به مباحث سلولهاي بنيادي جنيني (جلد اول) ، سلولهاي بنيادي بزرگسالان (جلد دوم) ، تمايز و كاربردهاي سلولهاي بنيادي (جلد سوم) و مهندسي بافتي و روش هاي آزمايشگاهي(جلد چهارم)مي‌پردازد. در اين كتاب‌ها سعي شده است كه با توجه به تجربيات آزمايشگاهي پژوهشگران پژوهشكده رويان جهاددانشگاهي مباحث زيست شناسي و فناوري سلولهاي بنيادي بررسي شود.

مطالعه اين كتاب به محققان عرصه زيست شناسي و پزشكي و به خصوص پژوهشگران جوان و دانشجوياني كه قصد ورود به اين عرصه را دارند توصيه مي‌شود.
اين مجموعه شامل مطالبي است كه مخاطبان را با سلول بنيادي مختلف و كاربردهاي تجربي و باليني آنها و نيز چشم انداز استفاده از آنها در تحقيقات مربوط به حوزه سرطان ، بيماري‌هاي قلبي، ديابت و ساير بيماري‌هاي صعب العلاج آشنا مي‌نمايد و در پايان بعضي از فصول ، روش كارهايي گنجانده شده است تا كار را براي پژوهشگران آسان سازد.
سلولهاي بنيادي، سلولهايي با پتانسيل تمايز به انواع ديگر سلول‌ها و قدرت تقسيم نامحدود هستند. اين سلول‌ها را مي‌توان از جنين قبل از لانه گزيني ، بندناف و يا بافت‌هاي افراد بزرگسال به دست آورد كه به ترتيب به آن سلولهاي بنيادي جنيني ، بندناف و يا سلولهاي بنيادي بزرگسالان مي‌گويند.

بر اساس اين گزارش دكتر محمود احمدي‌نژاد - رييس‌جمهور - در مراسم  معرفي برگزيدگان كتاب سال گفت:‌ موضوع اصلي آفرينش، انسان است و وجه اصلي انسان نيز انديشه، علم و فرهنگ است و همين است كه ماندگار و اثربخش خواهد بود.

او خاطرنشان كرد: مهم‌ترين عنصر ماندگاري در علم و انديشه و فرهنگ، اصيل و مفيد بودن آن است و اين‌كه با سنت‌هاي آفرينش و فطرت الهي انسان منطبق باشد.

احمدي‌نژاد ادامه داد: مهم‌ترين حلقه ارتباطي بين انسان‌ها كتاب است. البته آن كتابي كه با دل‌هاي انسان‌ها ارتباط برقرار كند؛ والا هر كتابي حلقه‌ ارتباطي نيست و هر كتابي هم با دل‌هاي انسان‌ها ارتباط برقرار نمي‌كند.

رييس‌جمهور در بخش ديگري از سخنان خود گفت: علم مفيد و انديشه سازنده ميراث مشترك انسان‌هاست؛ به گونه‌اي كه همه انديشمندان با آن علم مفيد احساس رفاقت و نزديكي مي‌كنند. به عنوان مثال حافظ كسي است كه همه انديشمندان با او احساس قرابت و نزديكي مي‌كنند.

او همچنين با تأكيد بر جايگاه كتاب در جامعه انساني گفت: در دنياي امروز كه وسايل ارتباط جمعي متنوع و فراوان است، مي‌بينيم كه كتاب همچنان اثرگذاري خود را حفظ كرده است و مراسم كتاب سال يك بهانه است كه انديشمندان با هم ارتباط برقرار كنند.

احمدي‌نژاد افزود: اين مراسم يكي از بهترين و زيباترين نشست‌هايي است كه برگزار مي‌شود و من اميدوارم در آينده، جشن كتاب سال به جشن ملاقات و ميعاد همه انديشمندان و عالمان تبديل شود.

غلامعلي حداد عادل - رييس كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي - هم در سخناني گفت: جايزه كتاب سال توانسته است جايش را در محافل علمي - فرهنگي ايران باز كند و اكنون جايزه در بين اهل قلم و پژوهشگران اعتبار يافته است و گواه اين ادعا، چهره‌هاي برگزيده‌اي هستند كه طي دوره‌هاي مختلف كتاب سال مورد تقدير قرار گرفته‌اند كه هركدام از آن‌ها نقش و جايگاه ويژه‌اي در عرصه فرهنگ ايراني دارند.

رييس فرهنگستان زبان و ادب فارسي در ادامه سخنش را با طرح نكاتي تاريخي در باب كتاب و كتابت پي گرفت و از كتاب به عنوان آينه‌ي فرهنگ يك تمدن ياد كرد و افزود: كتاب معرف علم و آزادي است.

او يادآور شد: كتاب در جامعه‌ي عقب‌مانده خوار است و در جامعه‌ي پيشرفته، عزيز. در جامعه‌اي كه آزادي باشد، قلم‌ها به حركت درمي‌آيند و كتاب رواج پيدا مي‌كند و ما خدا را شاكريم كه با وقوع انقلاب اسلامي، باب علم و آزادي روي ملت ما گشوده شده است. امام (ره) پيش از آن‌كه رهبر يك انقلاب سياسي - اجتماعي باشند، خود استاد و معلم و علاقه‌مند به زبان و ادبيات فارسي بودند.

حداد عادل در ادامه افزود: در عمر 31ساله انقلاب اسلامي، تعداد كتاب‌هايي كه در جمهوري اسلامي ايران به چاپ رسيده، هرساله رشد روزافزوني داشته است و سال گذشته در مراسم پاياني جايزه كتاب سال اعلام كردم كه آمار انتشار كتاب در ايران نسبت به قبل از انقلاب 100برابر شده است. البته اخيرا در اخبار شنيدم وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي گفته است كه آمار كتاب نسبت به قبل از انقلاب، 50برابر شده است. او گفته است در سال 57، هزار عنوان كتاب چاپ شده است و در سال 87، 50هزار عنوان كتاب. خدمت ايشان عرض كنم كه كتاب‌هاي منتشرشده در سال 57 ملاك نيست؛ براي اين‌كه انتشار آن كتاب‌ها تحت‌ تأثير انقلاب اسلامي بوده است. اگر به سال‌هاي 56 يا 55 بازگرديم، حداكثر عنوان كتابي كه انتشار پيدا مي‌كرد، 500 تا بود؛ از اين‌رو با قاطعيت مي‌توان گفت كه آمار انتشار عنوان كتاب نسبت به قبل از انقلاب 100برابر شده است.

او اين افزايش عنوان كتاب‌ها را ناشي از گسترش علم و دانش در كشور دانست و با ارائه آماري از تعداد دانشگاه‌ها و دانشجويان فعال در آموزش عالي و تحصيلات تكميلي در پس از انقلاب، علت ديگر افزايش چاپ كتاب نسبت به قبل از انقلاب را پديد آمدن آزادي عنوان كرد.

نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي در ادامه از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي خواست، به كتاب و مسائل پيرامون كتاب با توجه همه‌جانبه بپردازد و تصريح كرد: كتاب در عين ‌حالي كه فرآورده فرهنگي به حساب مي‌آيد، يك فناوري صنعتي نيز هست. اين صنعت امكان اشتغال‌زايي فراواني دارد و مي‌تواند در كشور چند ميليون فرصت شغلي ايجاد كند؛ از اين‌رو از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي مي‌خواهم دائما مسائل اقتصادي، حقوقي و اجتماعي كتاب را در اين پهنه وسيع و گسترده رصد كند و با كشف گلوگاه‌ها، در راه رفع مشكلات اين حوزه تلاش كند. ما هم در مجلس شوراي اسلامي و كميسيون فرهنگي مجلس، اين آمادگي را داريم كه خلأ‌هاي قانوني در اين حوزه را برطرف كنيم.

حداد عادل در ادامه با تأكيد بر وجود آزادي براي انتشار كتاب در ايران، تصريح كرد: البته در ايران مميزي هم براي انتشار كتاب وجود دارد و هر كتابي اجازه انتشار پيدا نمي‌كند. اما آيا كسي پرسيده است در برابر اين 50‌هزار عنوان كتابي كه در سال منتشر مي‌شود، چند عنوان كتاب متوقف مي‌شود و چرا متوقف مي‌شود؟ آيا كتابي را كه در آن از دولتمردان انتقادي شده، وزارت ارشاد متوقف كرده است؟ آيا كسي مي‌تواند چنين ادعايي را مطرح كند؛ در حالي‌كه ما مي‌بينيم در روزنامه‌ها هر روز انتقادهاي تندي را عليه دولتمردان مطرح مي‌كنند. دليلي ندارد كه بخواهيم جلو انتقاد جامعه را بگيريم. از هر 10 انتقادي كه مي‌شود، اگر يكي هم درست باشد، ما ضرر نكرده‌ايم؛ بنابراين باب انتقاد در جامعه ما باز است؛ در حالي‌كه در گذشته باب انتقاد بسته بود.

رييس كميسيون مجلس شوراي اسلامي عنوان كرد: آن‌چه جمهوري اسلامي مي‌خواهد، اين است كه به مقدسات مردم اهانت نشود. در هر كشوري اموري مقدس است. ملاك اصلي ما اين است كه حرمت‌ها و قداست‌ها حفظ شود. ما از نقد انديشه‌هاي فكري غيراسلامي استقبال مي‌كنيم؛ اما معتقديم نبايد در كتاب‌ها عليه مقدسات ملت و مردم تبليغ شود. البته از سوي ديگر، مميزي در مخالفت و ممانعت از بي‌بندوباري اخلاقي است. بسياري از گله‌مندان مميزي كتاب از اين حيث با مميزي مشكل دارند. ما معتقديم كه اخلاقيات اسلامي و قرآني از جمله عفت عمومي مفاهيم والاي انساني هستند كه هر فطرت سالمي در جهان به درستي آن گواهي مي‌دهد؛ بنابراين نبايد اين مسائل در كتاب‌ها خدشه‌دار شود. اگر دنياي غرب از اين ارزش‌ها فاصله گرفته است، دليل نمي‌شود كه ما هم فاصله بگيريم. اگر نمي‌خواهيم شبيه سال‌هاي قبل از انقلاب باشيم و اگر مسائل غيراخلاقي از اين دست را آزادي نمي‌دانيم، به عنوان يك ملت مستقل، حق ما است؛ بنابراين اگر اين‌ها رعايت شود، جايي براي مميزي نمي‌ماند. اين رشد 100درصدي كتاب نسبت به قبل از انقلاب اسلامي را بايد نشان از گشايش علم و آزادي در ايران دانست.

حداد عادل در بخش پاياني سخنانش، خطاب به استادان دانشگاه كه از آن‌ها به عنوان همكارانش ياد كرد، گفت: ما بايد علاوه بر ترجمه كتاب‌هاي فرهنگي، به تأليف نيز همت بگماريم. نبايد جرأت تأليف از استادان گرفته شود. امروز كه ما به توليد علم در زمينه‌هاي مختلف دست يافته‌ايم، بايد تأليفاتي بيش‌تر از گذشته داشته باشيم و اين توليد علم را به جامعه خويش و جهان معرفي كنيم. اميد كه در سال‌هاي آينده شاهد جهشي در تأليف كتاب‌هاي درسي دانشگاهي باشيم.

سيدمحمد حسيني - وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي - نيز سر پيشرفت تمدن اسلامي را در توجه اين تمدن به علم و دانش دانست و گفت: در پرتو انديشه‌ي ائمه معصومين و آيات قرآن بوده است كه عالمان اسلامي در هر علم و صناعت كوشش كرده‌اند.

او با تأكيد بر شأن و جايگاه والاي كتاب در فرهنگ اسلامي، خاطرنشان كرد: در اهميت به جايگاه رفيع كتاب همين بس كه جهان سطوحي از كتاب خلقت به شمار مي‌آيد و انسان كامل نسخه‌اي از كتاب خلقت است. از سويي ظهور معجزه پيامبر اسلام (ص) به شكل كتاب منظومه‌اي از حقيقت‌مندي جايگاه كتاب در انديشه و تمدن اسلامي را فراهم مي‌آورد.

وزير ارشاد با اشاره به سابقه تمدني ايران اسلامي و تأكيد بر بهره‌گيري از اين فرهنگ، تصريح كرد: مي‌توان با بهره‌گيري از فرهنگ غني اسلامي ايران و همچنين با مهندسي فرهنگي تحولاتي اساسي در كتاب‌خواني در جامعه رقم زد.

او در ادامه با اشاره به تجديد چاپ‌ شدن كتاب «دا» براي نودوششمين‌بار تصريح كرد: تجديد چاپ متعدد اين كتاب از خاطرات شيرزني مسلمان در دوران جنگ فرهنگي نشان از اين دارد كه جامعه به كتاب و كتاب‌خواني اهتمام جدي دارد؛ از اين‌رو اين اميد ايجاد مي‌شود كه با توجه به اين سابقه فرهنگي بتوانيم روزي صادركننده كتاب در جهان شويم و با توجه به سابقه فرهنگي كه در ايران سراغ داريم، اين مهم دور از دسترس نيست.

همچنين در اين مراسم، محسن پرويز - معاون فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي - از رشد كتاب‌هاي مورد بررسي قرارگرفته در اين دوره از جايزه خبر داد و گفت: ما در اين دوره 18هزار عنوان كتاب‌هاي داخلي و همچنين دوهزار عنوان كتاب خارجي را مورد بررسي قرار داديم كه اين افزايش تعداد عنوان‌ها نشان از رشد انتشار كتاب دارد.

او ابراز اميدواري كرد، برگزاري جايزه جهاني كتاب سال و جايزه كتاب سال جمهوري اسلامي بتواند پشتوانه‌اي براي دلگرمي محققان و پژوهشگران باشد.

جمشيد گيوناشويلي - ايران‌شناس گرجي و برگزيده جايزه جهاني كتاب سال - نيز با ارائه‌ي برخي مستندات تاريخي، از روابط ايران و گرجستان سخن گفت و يادآور شد: توجه به حوزه ايران‌شناسي قفقاز، بويژه گرجستان، توجه به بخش مهمي از تمدن توانمند ايران است. درواقع بررسي و شناخت گرجستان بدون توجه به ايران‌شناسي امكان‌پذير نيست.

عبدالعزيز ساشادينا - ديگر برگزيده جايزه جهاني كتاب سال - هم با اشاره با سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي، از اهميت حركت حضرت امام خميني (ره) در رهبري انقلاب اسلامي ايران سخن گفت و تصريح كرد: امروز توجه جهان به اين سمت‌وسو جلب است كه آيا ديدگاه‌هاي معنوي و اسلامي انقلاب ايران مي‌تواند پاسخ‌هايي به نيازهاي جهان امروز بدهد. به اعتقاد من انقلاب اسلامي ايران نقش مهمي در تمام دنيا دارد و مطمئنا اثر مهمي در اين زمينه بر جهان گذاشته و در ادامه نيز خواهد گذاشت.

در مراسم پاياني جايزه كتاب سال و جايزه‌ جهاني كتاب سال از ترجمه «قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران» به 30 زبان خارجي با حضور محمود احمدي‌نژاد، غلامعلي حداد عادل، سيدمحمد حسيني، مهدي مصطفوي، محسن پرويز و آيت‌الله امامي كاشاني رونمايي شد.

همچنين برگزيدگان بيست‌وهفتمين دوره كتاب سال و هفدهمين دوره جايزه جهاني كتاب سال جايزه‌هاي خود را با حضور محمود احمدي‌نژاد، سيدمحمدحسيني، غلامعلي حداد عادل و محسن پرويز دريافت كردند.

گفتني است،برگزيدگان شاخه هاي مختلف اين جشنواره به شرح زير هستند؛

١. دين

الف. علوم قرآني:

التفسير الاثري الجامع/ تأليف محمدهادي معرفت. ـ قم: مؤسسه التمهيد

ب. علوم روايي:

موسوعه كتاب الله و اهل البيت في حديث الثقلين/ تحقيق حسين رجايي موسوي، حسن شكوري و لجنة التحقيق في مسئله الامامه. ـ قم: مدرسه امام باقرالعلوم

ج. فقه و اصول:

مطارح الانظار تقرير ابحاث الشيخ الاعظم انصاري/ تأليف ميرزا ابي القاسم نوري طهراني؛ تصحيح علي فاضلي. ـ تهران: پژوهشكده امام خميني (ره) و انقلاب اسلامي

د. كلام:

خط امان (پژوهشي در موعود اديان)/ تأليف محمد امامي كاشاني ـ تهران: دفتر نشر فرهنگ اسلامي

هـ . اخلاق:

آراي دانشمندان مسلمان در تعليم و تربيت و مباني آن/ تأليف محمد بهشتي؛ تهران: سازمان مطالعه و تدوين كتب علوم انساني دانشگا‌ه‌ها (سمت)، مركز تحقيق و توسعه علوم انساني. ـ قم: پژوهشگاه حوزه و دانشگاه

و. سيره معصومين (ع):

مكاتيب الائمه/ تأليف علي احمدي ميانجي، تصحيح مجتبي فرجي ـ قم: دارالحديث

٢. علوم اجتماعي

الف. جامعه‌شناسي:

مباني رويكرد اجتماعي به حقوق/ تأليف عبدالرضا علي‌زاده. ـ قم: پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، تهران: سازمان مطالعه و تدوين كتب علوم انساني دانشگاه‌ها

ب. حقوق:

دادرسي عادلانه: محاكمات كيفري بين‌المللي/ تأليف مصطفي فضائلي ـ تهران: مؤسسه مطالعات و پژوهش‌هاي حقوقي شهر دانش

٣. زبان

الف. زبان‌هاي باستاني:

گِل‌نبشته‌هاي باروي تخت جمشيد متن‌هاي Fort و The / تأليف عبدالمجيد ارفعي. ـ تهران: مركز دايرة‌المعارف بزرگ اسلامي (مركز پژوهش‌هاي ايراني و اسلامي)

ب. زبان عربي:

فرهنگ معاصر فارسي ـ عربي/ تأليف عنايت‌الله فاتحي‌نژاد ـ تهران: فرهنگ معاصر

ج. زبان‌شناسي عمومي:

تاريخ زبان‌شناسي (بخشي از كتاب زبان‌شناسي در غرب)/ تأليف پيتر آ.ام. سورن؛ ترجمه علي‌محمد حق‌شناس. ـ تهران: سازمان مطالعه و تدوين كتب علوم انساني دانشگاه‌ها (سمت)

د. زبان‌هاي ديگر:

فرهنگ اصلاحات انگليسي ـ فارسي/ تأليف محمدرضا باطني، سپيده رضوي، زهرا احمدي‌نيا، فاطمه محمدي و روزبه افتخاري. ـ تهران: فرهنگ معاصر

٤. علوم خالص

الف. زمين‌شناسي:

زمين‌شناسي ساختاري/ تأليف حسين معماريان. ـ تهران: دانشگاه تهران

٥. علوم كاربردي

الف. علوم پزشكي:

ـ پزشكي: در اين حوزه دو اثر به طور مشترك برگزيده شدند:

سلول‌هاي بنيادي/ تأليف دكتر حسين بهاروند ـ تهران: خانه زيست‌شناسي

بيماري‌هاي كليه در كودكان/ تأليف علي احمدزاده. ـ تهران: تيمورزاده: طبيب

ـ دامپزشكي:

تجزيه جايگاه‌هاي ژني صفات كمي در حيوانات/ تأليف جي.آي. مور؛ ترجمه سيدرضا ميرائي آشتياني. ـ تهران: دانشگاه تهران

ب. مهندسي مواد و معدن:

متالوژي جوشكاري و جوش‌پذيري فولادهاي زنگ‌نزن/ تأليف جان ليپولد، داميان كوتگي؛ ترجمه مرتضي شمعانيان، محمد رحمتي ـ اصفهان: جهاد دانشگاهي واحد صنعتي اصفهان

٦. هنر

الف. معماري:

ـ تأليف: در اين شاخه دو اثر به طور مشترك برگزيده شدند:

درآمدي بر نظريه‌هاي برنامه‌ريزي با تاكيد ويژه بر برنامه‌ريزي شهري/ تأليف زهره عبدي دانشپور ـ تهران دانشگاه شهيد بهشتي

تكنولوژي مرمت معماري/ تأليف محمد منصور فلامكي ـ تهران: نشر فضا

ـ ترجمه

تاريخ حفاظت معماري/ تأليف يوكا يوكيل‌هتو، ترجمه محمدحسن طالبيان و خشايار بهاري. ـ تهران: روزنه

٧. ادبيات

الف. نقد ادبي: در اين شاخه دو اثر به طور مشترك برگزيده شدند:

زبان عرفان/ تأليف عليرضا فولادي. ـ تهران: فراگفت

تماشاخانه اساطير اسطوره و كهن نمونه در ادبيات نمايشي/ تأليف نغمه ثميني. ـ تهران: نشر ني

ب. شعر معاصر:

رؤيا روي رؤيا/ سروده ضياءالدين ترابي. ـ تهران: چاپار

٨. تاريخ و جغرافيا

الف. تاريخ:

‌١. تأليف

ـ زندگينامه و خاطرات:

دا، خاطرات سيده زهرا حسيني، به اهتمام سيده اعظم حسيني ـ تهران: سوره مهر

ـ تاريخ اسلام و ملل اسلامي:

اطلس شيعه/ تأليف رسول جعفريان ـ تهران: انتشارات سازمان جغرافيايي نيروهاي مسلح

‌٢. ترجمه

شهرياري ايلام/ تأليف والتر هينتس، ترجمه پرويز رجبي ـ تهران: نشر ماهي

‌٣. تصحيح

اليميني في اخبار دوله الملك يمين الدوله ابي القاسم محمود بن ناصر الدوله ابي منصور سبكتكين/ تأليف محمد بن عبدالجبار العتبي؛ تصحيح يوسف الهادي. ـ تهران: مركز پژوهشي ميراث مكتوب.

ب. جغرافيا:

رودخانه‌ها و دشت‌هاي سيلابي/ تأليف جان اس. بريج؛ ترجمه محمدحسين رضايي مقدم، مهدي ثقفي ـ تهران: سازمان مطالعه و تدوين كتب علوم انساني دانشگاه‌ها (سمت)

٩. كودك و نوجوان

الف. دين:

او همنشين فرشته‌ها بود/ تأليف سعيد روح‌افزا ـ تهران: كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان

ب. ادبيات داستاني:

گرگ‌ها از برف نمي‌ترسند/ تأليف محمدرضا بايرامي. ـ تهران: قدياني، كتاب‌هاي بنفشه

ج. علوم انساني:

فرهنگ‌نامه نام‌آوران/ جمعي از نويسندگان ـ تهران: طلايي

د. علوم و فنون:

مفاهيم پايه در علوم تجربي/ تأليف ج بال و ديگران؛ ترجمه گروهي از مترجمان. ـ تهران مؤسسه فرهنگي فاطمي

١٦:٠٥ ٢٠/١١/١٣٨٨
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد