به همت پژوهشگران جهاددانشگاهي واحد تهران صورت گرفت؛
توليد کود زيستي، نويدبخش محصولات سالم تر کشاورزي
محققان جهاددانشگاهی واحد تهران با استفاده از فناوري زيستي موفق شدند نخستين کارخانه توليد کود زيستي فسفاته موسوم به "بارور-2" را در مقياس انبوه و صنعتي راه اندازي کنند که علاوه بر کاهش خسارات جبران ناپذير کودهاي شيميايي فسفاته ، کميت و کيفيت محصولات زراعي و باغي را افزايش مي دهد. به گزارش روابط عمومي جهاد دانشگاهي واحد تهران، اين کود زيستي جايگزين مناسب و سالمي براي کودشيميايي فسفاته است که حاصل پژوهش بيش از 25 نفر از پژوهشگران جهاد دانشگاهي واحد تهران محسوب مي شود.
اين محصول در شش سال گذشته در مقياس نيمه صنعتي توليد شده است.
افتخار مضاعف در توليد اين کود، ايجاد خط توليد انبوه اين محصول است که به دست 15 نفر از مهندسان و متخصصان رشتههاي مختلف فني و زيستي، طراحي و بهينهسازي شده و با ايجاد اين کارخانه متخصصان حوزه زيست فناوري به فناوري توليد انبوه با روش خودکار و در شرايط استريل رسيدهاند و ايران را در جايگاه ويژهاي قرار دادهاند.
کود زيستي فسفاته بارور -2 پس از سالها آزمايش در سطح اجرا و کسب گواهيها و تاييديههاي لازم از مجاري مربوط به توليد انبوه رسيده است.
به گفته مجريان طرح، استقبال گسترده کشاورزان کشور و نتايج حاصل از کاربرد اين کود در شش سال گذشته مشوق فناوران، توليدکنندگان و ترويجکنندگان اين کود زيستي و زمينه ساز ساخت اين کارخانه مجهز با استاندارهاي بالا جهت مصرف گسترده داخلي و صادرات جهاني بوده است.
اين کارخانه در ايام دهه مبارکه فجر در شهرک صنعتي شکوهيه قم افتتاح شد.الف/ر
١٦:٢٧ ٢١/١١/١٣٨٨