١٨:١١ ٠٦/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات سرطان پستان جهاد دانشگاهی:
رادیوتراپی، یک ضرورت در جراحی حفظ پستان است

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات سرطان پستان جهاد دانشگاهی گفت:حفظ پستان یکی از روشهای جدید و قابل قبول در درمان سرطان پستان است و همراه با رادیوتراپی(اشعه درمانی )نتیجه درمانی مطلوبی در 80 در صد از بیماران مبتلا به سرطان پستان دارد.

به گزارش  روابط عمومی جهاد دانشگاهی  واحدعلوم پزشکی تهران ؛دکتر نسرین السادات علوی با تأکید بر این مطلب که سرطان پستان یکی از شایع ترین سرطان ها در بین زنان است اظهار داشت: در گذشته برداشتن سینه از درمان های رایجی بود که برای مبتلایان به سرطان پستان استفاده می شد، اما امروزه درمان این بیماران با رویکرد حفظ پستان و در راستای کاهش عوارض روحی و روانی آن ها از مسائل مورد بحثی است که در بین پزشکان مطرح است تا با بهره گیری از این روش و فقط با برداشتن تومور وحاشیه ای از نسج سالم پستان ،بقیه بافت پستان را حفظ کرده و از برداشتن عضو جلو گیری کنند.

وی تصریح کرد: با به نتیجه رسیدن تحقیقات علمی گسترده ای که پیرامون حفظ سینه و خارج کردن تومور همراه با نسج اطراف آن انجام شده امروزه می توان بیماران زیادی را با انجام این روش و ادغام با درمان تکمیلی اشعه درمانی (رادیوتراپی) مداوا کرد. این جراح پستان با بیان این مطلب که حفظ پستان با روش برداشتن کل سینه از لحاظ عود بیماری تفاوتی ندارد خاطر نشان کرد: تفاوت این دوروش با یکدیگر در انجام رادیوتراپی بعد از عمل های جراحی با رویکرد حفظ پستان است و این دو روش در میزان ریسک عود سرطان تفاوتی با یکدیگر ندارند و از نظر حفظ زیبائی و روحیه بیمار نتایج بهتری دارند.

عضو هیات علمی جهاد دانشگاهی  واحدعلوم پزشکی تهران در ادامه با رد اعتقاد بعضی از بیماران که حفظ پستان خطر عود بیماری را افزایش می دهد خاطر نشان کرد: در انجام جراحی چه سینه به طور کامل برداشته شود و چه مقدار از بافت سینه برداشته شود احتمال عود بیماری در هر دو مورد یکسان است واز هر 100 نفر 5 نفر احتمال عود دارد که در صورتی که در روش حفظ پستان از اشعه درمانی استفاده شود،احتمال آن بسیار کاهش پیدا خواهد کرد.

وی مراجعه زود هنگام بیمار را به پزشک متخصص یکی از عوامل مهم و مثبت در حفظ پستان ارزیابی کرد و بیان داشت:مراجعه زود هنگام تا 80 درصد می تواند به حفظ پستان منجر شود، در صورتی که فرد با مشاهده اولین علائم بیماری به پزشک مراجعه کند احتمال حفظ پستان در بیمار افزایش پیدا خواهد کرد و جراحی هایی که با این هدف در مراحل اولیه بیماری انجام می گیرد بسیار موفقیت آمیز است ولی در صورتی که بیماری پیشرفت کرده باشد و تومور بزرگ شده و به قفسه سینه و یا پوست تهاجم کرده باشد احتمال حفظ پستان به شدت کاهش می یابد.

دکتر علوی ادامه داد: موضوعی که همۀ پزشکان باید قبل از انتخاب روش مناسب برای جراحی به آن توجه داشته باشند بررسی شرایط کلی بیمار است، که آیا فردی که برای این نوع جراحی انتخاب می شود شرایط مطلوب را از لحاظ پیگیری های به موقع و میزان پیشرفت بیماری دارد یا خیر. این متخصص جراحی پستان ابراز داشت: در عمل هایی که با هدف حفظ پستان، فقط به برداشتن تومور و نسج اطراف آن می انجامد پزشک سعی می کند از برش هایی در حین عمل استفاده کند که زیبایی سینه تحت تاثیر قرار نگیرد، حتی در بعضی موارد با توجه به تکنیک هایی که پزشک در حین جراحی اعمال می کند زیبایی سینه بیمار نسبت به قبل بهتر می شود.

به طور مثال در خانم هایی که سینه های بزرگ دارند در حین عمل هم تومور خارج می شود و هم سینه کوچک شده و به حد طبیعی می رسد که این امر هم در زیبایی و هم کاهش فشار به گردن و شانه ها مؤثر است. عضو هیات علمی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران بیان داشت: در بیمارانی که سینه های آن ها بعد از خارج کردن تومور حفظ می شود به دلیل احتمال وجود سلول های مستعد سرطان در بافت باقی مانده از روش درمانی تکمیلی رادیوتراپی استفاده می شود تا در صورت وجود سلول های مستعد میزان عود سرطان کاهش پیدا کند .

وی در ادامه به درمان تکمیلی رادیوتراپی اشاره کرد و گفت: با توجه به این که این روش است، این روش راهکار مناسبی برای کاهش عود سرطان و جلوگیری از سرطانی شدن سلول های مستعدی است که احتمال دارد در بافت پستان پراکنده باشند. دکتر علوی افزود: رادیوتراپی معمولاً در 30 جلسه به صورت متناوب برای بیمار انجام می شود که اثر این روش دائمی بوده و با انجام آن سلولهای مستعد سرطانی شدن از بین می روند .

دکتر نسرین السادات علوی یکی از نکات با اهمیت در میزان موفقیت روش درمانی جراحی با حفظ پستان را انتخاب بیمار با شرایط مطلوب دانست و تاکید کرد: شرایطی که پزشک برای انجام این روش باید داشته باشد عبارتند از این که تومور خیلی وسیع نباشد، پیگیری های بیمار دقیق و منظم باشد و حتماً جلسات رادیوتراپی را به طور کامل انجام دهند. در صورتی که بیماری انتخاب شود که شرایط مناسب برای عمل را دارا باشد و پزشک نیز روش مناسبی را برای عمل جراحی برگزیند. عملی جراحی نتیجه بسیار خوبی خواهد داشت.الف/ر

١٠:١٢ ٠٩/١٢/١٣٨٨
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد