هفتمين جشنواره و همايش ملي نظام پيشنهادها صبح امروز با حضور دكتر فروزنده معاون توسعه و مديريت سرمايه انساني رئيس جمهور ، دكتر طيبي رئيس جهاددانشگاهي و جمعي از مديران ، اساتيد و دانشجويان آغاز به كار كرد.
به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي ،در اين مراسم دكتر طيبي رييس جهاددانشگاهي در سخناني گفت: براساس سند چشم انداز جمهوري اسلامي ايران در سال 1404 ايران كشوري توسعه يافته با جايگاه اول اقتصادي، علمي و فناوري درسطح منطقه با هويت اسلامي و انقلابي است.توسعه يافتگي زماني تحقق پيدا ميكند كه با برنامه ريزي صحيح شرايط شكوفائي تك ، تك نيروي انساني مان را در زمينه هاي مختلف فراهم كنيم.
وي افزود: براساس شاخص وضعيت شكوفائي استعدادها در كشورمان ، پي ميبريم براي اين كه بتوانيم استعدادهاي انساني را درخدمت توسعه كشور به طور كامل شكوفا كنيم راه طولاني در پيش داريم.
طيبي اظهار داشت: با توجه به هوش بالاي ايرانيان ، مطمئنيم اين خصوصيت در كنار تربيت اسلامي ما كه انجام كارهاي جهادي را براي ما امكان پذير ميكند ميتوانند به شكوفايي استعدادها و توسعه پيشرفت كشور منجر شود.
وي خاطرنشان كرد: يكي از شرايط در مرحله اول شكوفائي استعدادها ، خودباوري است و ديگر براي حل آنها ايجاد نياز و احتياج كردن ميباشد.
رئيس جهاددانشگاهي در ادامه افزود: درسطح ملي، زماني ميتوانيم به اهداف سند چشم اندازمان برسيم كه اولاً برنامههاي توسعهاي كه تدوين ميكنيم ، حتماً بايد دانش بنيان و درازمدت باشد و همه نهادهايي هم كه درگير انجام برنامه هستند به طور كامل با هم مرتبط باشند.
طيبي در همين رابطه تاكيد كرد: ما با دانش و فن ديگران، نه ميتوانيم اقتدار داشته باشيم و نه اقتصادي شكوفا خواهيم داشت.
رئيس جهاددانشگاهي گفت: مشكلي كه ما در تهيه برنامه هاي توسعه مان داريم اين است كه بخش قابل توجهي از اين برنامهها دولتي تهيه ميشود و همه ذينفعان ما خصوصاً بخش غيردولتي، و بخش خصوصي در تهيه برنامهها حضور ندارند.
وي گفت: خوشبختانه دولت نهم و دهم در طي برنامه پنجم توسعه در بخش فناوري در كميتههاي ابتدائي، جهاددانشگاهي را به عنوان تنها نماينده بخش غيردولتي دعوت كرد و سعي ما هم اين بود كه اين نمايندگي را به خوبي انجام دهيم اما در ادامه در بخشهاي بعدي اين اتفاق نيفتاد.
طيبي در ادامه اظهار داشت: ما سه برنامه تا تحقق اهداف سند چشم اندازمان بيشتر فاصله نداريم و انشاء ا.. با برنامه ريزي خوب و تلاش و كوشش شبانه روزي قطعاً ميتوانيم به اين اهداف برسيم و به شرط اين كه برنامهها با شاخص مشخص تدوين شود. معتقديم كه در برنامه پنجم توسعه كشور براي اين كه شرايط پيشين نيازي براي اجراي اين نظام فراهم شود. پيشنهاد ميدهيم كه معاونت توسعه و مديريت سرمايه انساني رئيس جمهور در سال اول برنامه اجبار كنند ، همه صنايع و سازمانهاي كشور استراتژي توسعه تكنولوژيش و تدوين فناوري هايشان را بنويسند و بعد هم در هر سال برنامه مشخص كنند كه چه ميزان به رفع وابستگي كشور و وابستگي ما به درآمذ نفت كمك كرده است .
طيبي گفت: در تدوين استراتژيهاي توسعه تكنولوژي در حوزههاي مختلف انتظار داريم كه از خريد محصولات و خدمات استاندارد داخل حمايت شود.
وي خاطرنشان كرد. بايد تدوين قوانين هوشمندي را داشته باشيم كه همه صنايع و سازمانهاي ما را به سمت خلاقيت و نوآوري هدايت كنند و مجوزها و كمكها بايد به گونه اي باشد كه به سازمانهائي كمك شود كه به دنبال خلاقيت و نواوري باشند.
رئيس جهاددانشگاهي افزود: يكي از روشهاي شكوفا شدن استعدادها در هر سازماني اين است كه شرايط را براي بيان اين استعدادها فراهم كنيم .
وي تاكيد كرد: آنچه پيش نياز اجراي مهم نظام پيشنهادات در يك سازمان و يك بنگاه است . ايجاد تغيير در شيوههاي مديريت و رهبري در سازمانها در راستاي توجه بيشتر به نيروي انساني ، ارزشها ، توانمنديها و قابليتهاي اوست.
طيبي در پايان گفت: جهاددانشگاهي به عنوان يك نهاد انقلابي ، كه توليد علم و فناوري را در راستاي تامين نياز استراتژيك جامعه در دستور كار خود دارد، در حوزه علوم انساني و اجتماعي هم نظام پيشنهادات را دستور كار خود قرار داده و با انجام فعاليت هاي تخصصي ، برگزاري نشستها ، كنفرانسها و همايشها سعي در ترويج اين نظام ارزشمند داشته است.
در ادامه مراسم دكتر فروزنده معاون توسعه و مديريت سرمايه انساني رئيس جمهور گفت: تشكيل معاونت توسعه مديريت و سرمايه انساني بستري است كه بتوانيم ، بحثها و تعهدات را كه مبناي ارزشي و علمي دارد در صحنه نظام اداري و در سطح كشوري عملياتي كنيم.
فروزنده افزود: نظام پيشنهادات يك حركت همايشي و نمايشي نيست بلكه يك فرهنگ است كه اگر در همه اركان مديريت شكل بگيرد ميتواند معجزه بيافريند، و اگر نسبت به اين مسئله باور پيش نيايد قطعاً ما نميتوانيم موفق شويم، پس بايد تلاش كرد اين باور را در ميان مديران ، كاركنان و تمام اجزاي منابع انساني در بخش دولتي و غيردولتي ايجاد كنيم تا به نتيجه برسيم و براي فرهنگ سازي هم علاوه بر اين كه مفاهيم را به خوبي بايد تعريف كرد و اين تعاريف نيز دستاوردهائي داشته باشد.
فروزنده خاطرنشان كرد: حدود 60 سال است مباحث مديريتي در كشورمان مطرح است كه بايد واقعاً آسيب شناسي كرد چرا مديريت جايگاهي كه بايد داشته باشد را ندارد.
وي تاكيد كرد: نظام پينهادات ميتواند به مدير كمك كند تا مسائل و فرصتها را بشناسد و از فرصتها حداكثر استفاده بكند. اما مديري كه در صحنه اجرا قرار ميگيرد فرصت محدودي دارد و معمولاً ميخواهد از اين فرصت حداكثر بهره برداري را بكند لذا لازم است پيوند تجميع بين نگاه دانشگاهي و نگاه اجرائي را زياد كنيم .
معاون توسعه و مديريت سرمايه انساني رئيس جمهور، افزود: براي ايجاد فرهنگ نظام مشاركت در نظام اداري و به طبع آن در كل كشور بايد به نگاه ارزشي، نگاه سيستمي ، نگاه راهبردي توجه ويژهاي داشت.
فرونده خاطرنشان كرد: قانون مديريت خدمات كشوري و قانون اجراي سياستهاي اصل 44 دو بستر مهمي است كه رويكرد ما را نسبت به مديريت در كشور عوض ميكند.
وي اظهار داشت: ما وارث يك نظام بروكراسي هستيم براساس مباني بروكراسي در اين نظام حرف از نظام پيشنهادات بيشتر يك شوخي است ، ما بايد نظام هاي نوين را حاكم كنيم.نظامهايي كه به اقتضاء و نظام ارزشي جامعه ما توجه كنند.
فروزنده در ادامه گفت: بايد بستري فراهم شود كه در روند مديريت بعد از باورپذيري ، تغيير رفتار اتفاق بيافتد كه رسانه ملي نقش مهمي در اين زمينه دارد و همچنين بدنه آموزشي و دانشگاهيان ما بايد در اين زمينه توليد ادبيات كنند.
وي در ادامه خاطرنشان كرد: هم اكنون در قانون مديريت خدمات كشوري ، مديريت به دو سطح تقسيم شده ، مديريت حرفه اي و مديريت سياسي و اين يك فرصت بسيار عالي براي كشور ماست كه اگر نظام پيشنهادات را در سطح مديريت حرفه اي پياده كنيم حتماً مدير حرفه اي ، مدير سياسي را هم به دنبال خود خواهد كشيد و اصلاً نبايد دغدغه داشت كه مديران سياسي تعويض ميشوند چون نظامي حاكم ميشود كه اهداف روشني دارد، مسائل روشني دارد و هر مدير با هر گرايش سياسي دنبال كار است.
دكتر فروزنده گفت: اين معاونت براي رسيدن به سه نتيجه تغيير نگرش، افزايش دانش ، تغيير مهارتها ، بخش آموزش را در غالب 400 دوره در دست گرفته ايم كه ما از شما اساتيد مديران و دانشگاهيان در توليد محتوي براي اين آموزشها درخواست كمك و همكاري ميكنيم.
وي در پايان به تقويت بخش خصوصي اشاره كرد و گفت: دولت فقط در حد سياست گذاري ، هدايت و نظارت نقش ايفا ميكند و قرار است در همه قسمت ها كار به بخش خصوصي داده شود و براي رسيدن به اين نتيجه بايد برنامه ريزي دقيقي كرد.
در ابتداي مراسم دكتر مجيد كردرستمي دبير همايش به ارائه گزارشي از روند برگزاري اين دوره پرداخت.لازم به ذكر است،اين همايش فردا در دانشگاه تهران خاتمه مي يابد.الف/ر