١٧:١٢ ٠٦/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
مركز مشاوره ژنتيك پزشكي جهاد دانشگاهي واحد استان يزد افتتاح شد

رييس سازمان بهزيستي استان يزد در مراسم افتتاح مركز مشاوره ژنتيك پزشكي جهاد دانشگاهي استان يزد به آمار روبه رشد توجه مردم يزد به مشاوره ژنتيك اشاره كرد و بيان داشت: در سال گذشته از 19 هزار ازدواج صورت گرفته در حدود 13 هزار زوج براي مشاوره ژنتيك مراجعه كرده‌اند.

به گزارش خبرنگار ايسنا-منطقه يزد؛ محمد حسين رحيمي نسب طي سخناني ضمن تقدير از راه اندازي چنين مكاني بر ضرورت هاي مشاوره ژنتيك براي پيشگيري از معلوليتهاي مادرزادي تاكيد و بر مغفول ماندن علم ژنتيك و توجه ناكافي به اين علم پرداخت.

وي با بيان اين مطلب كه هم اكنون در كشور سالانه درحدود 20 تا 30هزار نفر با معلوليتهاي شديد مادرزادي متولد مي‌شوند گفت: به اذعان كارشناسان علم ژنتيك، در صورت توجه بيشتر به اين علم و  دخالت حوزه ژنتيكي در قبل از ازدواج، قبل از بارداري و حتي در حين بارداري در حدود 90 درصد از اين معلوليتها كاسته مي‌شود.

محمد حسين رحيمي نسب اظهار اميدواري كرد: در برنامه 5 ساله دوم مشاوره ژنتيك قبل از ازدواج اجباري شود.

وي به آما روبه رشد توجه مردم يزد به مشاوره ژنتيك اشاره كرد و بيان داشت: در سال گذشته از 19 هزار ازدواج صورت گرفته در حدود 13 هزار زوج براي مشاوره ژنتيك مراجعه كرده‌اند كه رشد بسيار خوبي را نسبت به گذشته نشان مي‌دهد.

وي به نوع خدمات رساني مراكز مشاوره اشاره كرد افزود: بايستي كيفيت خدمات رساني اين مراكز به گونه‌اي باشد كه مردم به اينگونه مراكز جذب شده و براي مراجعه به آن احساس نياز كنند و اين فرهنگ ايجاد شود كه مشاوره‌ي ژنتيك يك جزء اصلي از فرآيند ازدواج است كه ازدواج بدون آن ناقص است.

رحيمي نسب ادامه داد: در استان يزد در حدود ساليانه 1000 كودك با معلوليت مادرزادي متولد مي‌شود كه با مشاوره ژنتيك مي‌توان  از اين آمار بسيار كاست.

وي با تقدير از حمايت هاي ويژه‌ي دولتهاي نهم  و دهم  از بهزيستي گفت: با اين حمايتها سالانه امكان تحت پوشش قرار دادن حدود 10 هزار نفر معلول جديد در كل كشور به وجود آمده و اين در حالي است كه تنها معلوليتهاي مادرزادي كشور حدود 3 برابر اين عدد  رشد دارد و بايد معلوليتهاي ناشي از حوادث شغلي، ‌سوانح رانندگي به ويژه موتورسيكلت سواران و بيماري هاي خاص مانند ديابت را هم در نظر گرفت و اين مشكل راهكاري جز پيشگيري ندارد.

وي به اهيت توجه خيرين به زمينه هايي مانند تقبل هزينه‌ي مشاور ژنتيك زوج هاي جوان تاكيد و اظهار اميدواري كرد: مركز مشاوره ژنتيك جهاد دانشگاهي بتواند الگوي خوبي براي ديگر مراكز فعال در اين بخش باشد.   

رييس جهاد دانشگاهي استان يزد در اين مراسم مهمترين مشخصه‌ي اين نهاد را دانشگاهي انديشيدن و جهادي عمل كردن دانست و ضمن اشاره به توفيقات جهاد دانشگاهي استان و در عرصه هاي مختلف گفت: مسوولان ارشد استان با توجه به دستاوردهاي گران سنگ جهاددانشگاهي كشور در حوزه پزشكي از سويي و امتيازات  استان در بخش درمان از سويي ديگر خواستار آغاز فعاليت تخصصي جهاد دانشگاهي در استان يزد در حيطه‌هاي اولويت دار پزشكي و درماني استان شده اند كه ان شاءا... افتتاح اين مركز نقطه آغاز اتصال بين توانمندي ها و نيازهاي استان و توانمندي هاي پزشكي جهاد دانشگاهي كشور خواهد بود.

گفتني است؛ مركز مشاوره ژنتيك جهاد دانشگاهي واحد استان يزد واقع در انتهاي بلوار امامزاده جعفر(ع) يزد مي‌باشد و با هدف مشاوره قبل از ازدواج، بارداري و معلوليتها و ساير اختلالات ژنتيكي احداث شده است.ح/الف

١٤:٥٧ ١٦/١٢/١٣٨٨
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد