١٧:٠٣ ٠٦/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات سرطان پستان جهاد دانشگاهی:
کمبود تحقیقات هدفدار از مشکلات موجود در حوزه ارزیابی پژوهش های کیفیت زندگی است

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات سرطان پستان جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی تهران گفت: کمبود پژوهش های تحقیقاتی در زمینه کیفیت زندگی و عدم سازمان دهی مناسب، یکی از خلاءهای موجود در حوزه ارزیابی پژوهش های کیفیت زندگی است.

 به گزارش  روابط عمومی جهاد دانشگاهی  واحدعلوم پزشکی تهران، دکتر شهپر حقیقت پیرامون فعالیت های گروه کیفیت زندگی بیماران سرطانی جهاد دانشگاهی  واحدعلوم پزشکی تهران بیان داشت: گروه کیفیت زندگی جهاد دانشگاهی واحدعلوم پزشکی تهران به شکل رسمی فعالیت خود را از خرداد ماه سال جاری در مرکز بیماری های پستان جهاد دانشگاهی  واحدعلوم پزشکی تهران آغاز کرد.

 وی با بیان این مطلب که اطلاع رسانی در خصوص روش های بهبود کیفیت زندگی در سرطان یکی از اهداف مهم این گروه پژوهشی است اظهار کرد: تا کنون 4 بروشور در این زمینه با موضوعات مقابله با بیماری های روحی - روانی بیماران، روشهای بازتوانی بیماران بعد از درمان های اولیه و مراقبت هایی که اطرافیان بیماران (care giver) باید داشته باشند طراحی شده است.

مدیر گروه پژوهشی کیفیت زندگی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران در ادامه از پروپوزالهایی که از ابتدای تشکیل گروه تدوین شده نام برد و گفت: پروپوزال هایی با موضوع تاثیر ورزش در بهبود زندگی بیماران، بررسی نیازهای مراقبین بیماران، رویکرد همسران افراد مبتلا به سرطان پستان و نیازهای اعتقادی بیماران از جمله پروژه هایی هستند، که تدوین آن ها انجام شده و پس از تصویب نهایی و تأمین بودجه وارد مراحل اجرایی خواهند شد.

 حقیقت ، در خصوص پروژه های در دست اجرا ابراز کرد: در حال حاضر سه پروژه با موضوع copying یا بررسی تطابق فرد با بیماری اش، اثر حمایت های اجتماعی در بهبود زندگی بیماران و بررسی اثر درمان افسردگی مبتلایان به سرطان پستان در بهبود کیفیت زندگی این افراد در دست اجرا می باشند.

وی ضمن اشاره به برگزاری سمینار چالش ها و راهکارهای اطلاع رسانی در سرطان پستان افزود: مشارکت علمی و اجرایی با گروه پژوهشی بیماری های پستان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران در برگزاری کنفرانس ها و سمینارهای علمی یکی دیگر از فعالیت ها و اقدامات گروه پژوهشی کیفیت زندگی جهاد دانشگاهی در سال جاری بوده است.

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات سرطان پستان جهاد دانشگاهی با بیان این مطلب که گسترش پژوهش های تحقیقاتی در صدر فعالیت های این گروه در سال آتی قرار دارد خاطر نشان کرد: اقدامات پژوهشی - تحقیقاتی و آموزشی و برنامه ریزی برای تالیف و ترجمه کتاب و جزوه و تولید پمفلت های آموزشی در سطح متخصصین و بیماران و خانواده آنان از جمله اقداماتی می باشند که برای سال آتی برنامه ریزی شده است.

 دکتر حقیقت با بیان این مطلب که عدم شناخت ابعاد مختلف کیفیت زندگی در سرطان، کمبود پژوهش های تحقیقاتی در زمینه راهکارهای بهبود آن و عدم سازمان دهی مناسب یکی از خلاء های موجود در این حوزه است، تصریح کرد: گروه کیفیت زندگی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران درصدد است که با برگزاری کارگاه های تخصصی لازم و فراهم آوردن مجموعه ای از ابزارهای استاندارد جهت اندازه گیری ابعاد مختلف کیفیت زندگی به ارتقای دانش موجود در این زمینه بپردازد.

 مدیر گروه پژوهشی کیفیت زندگی جهاد دانشگاهی افزود: لازم است که حمایت های روانی - اجتماعی بیماران مبتلا به سرطان از زمان تشخیص آغاز شده و در تمامی مراحل درمان و دوران پس از آن تداوم یابد تا فرد بتواند به شکل مطلوبی با بیماری خود کنار آمده و هر چه سریعتر به زندگی عادی خود در کنار خانواده بازگردد.

 وی ادامه داد: در این راستا گروه پژوهشی کیفیت زندگی در سرطان در حال تدوین پروتکل هایی علمی و عملی است که ضمن اجرا در کلینیک بیماری های پستان، با ایجاد یک رابطه مناسب و به موقع با تیم درمانی بتواند حمایت های لازم را به بیماران ارائه نماید.الف/ر

١٥:١٨ ١٧/١٢/١٣٨٨
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد