در سفر یک روزه رئیس جهاد دانشگاهی و عضو شورای انقلاب فرهنگی کلنگ آغاز عملیات اجرایی ساختمان مرکزی جهاد دانشگاهی واحد استان اردبیل بر زمین زده شد.
رئیس جهاد دانشگاهی در جلسه ای با استاندار اردبیل نیز شرکت کرد و ضمن ارائه گزارشی از موفقیت های این نهاد درباره برنامه های آتی جهاد دانشگاهی و راهکارهای همکاری با استانداری اردبیل با وی به گفتگو نشست .
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی واحد استان اردبیل ، رئیس جهاد دانشگاهی در این دیدارگفت : مرکز ناباروری قفقاز در اردبیل ایجاد می شود تا بتواند پاسخگوی نیازها و دغدغه های منطقه باشد.
دکترحمیدرضا طیبی افزود : از آنجا که زنان زحمت کش استان اردبیل برای حل مشکلات نازایی خودبه استانهای همجوارمراجعه می نمایند، این مرکز خواهد توانست به لحاظ کاهش استرس های جانبی مثمر ثمر باشد .
وی اظهار داشت : در صورت نهایی شدن توافقات اولیه در این خصوص کارهای تحقیقاتی و عملیات اجرایی مرکز ناباروری قفقاز از سال آینده در اردبیل آغاز خواهد شد .
دکتر طیبی تصریح کرد : جهاد دانشگاهی از اوایل سال آینده می تواند مقدمات راه اندازی درمانگاه نازایی و مرکز پژوهشی آن را در اردبیل ایجاد نماید تا با فراهم آمدن شرایط لازم مرکز ناباروری منطقه قفقاز نیز احداث گردد .
وی با اشاره به افتخارات علمی ، تحقیقاتی وفرهنگی جهاد دانشگاهی ادامه داد : با انعقاد تفاهمنامه های همکاری ، این استان خواهد توانست از خدمات ارزنده جهاد دانشگاهی برخوردار گردد .
رئیس جهاددانشگاهی با بیان اینکه نظام مقدس ما می تواند مدل حکومتی اسلامی را برای دنیا تعریف نماید ، گفت: جمهوری اسلامی ایران برای محافظت از دستاوردهای خود نیاز به اقتدار و توسعه اقتصادی دارد و جهاددانشگاهی خود را با این اصل همسو نموده است.
وی افزود : این همسویی ازتباط مستقیم با توسعه علمی و فن آوری دارد و این همان توسعه ای است که مورد تاکید دین مبین اسلام می باشد. عضو شورای انقلاب فرهنگی کشور با اشاره بر اینکه جهاددانشگاهی برای ایجاد الگو های مناسب در جهت خودباوری نسل جوان تلاش می نماید خاطر نشان کرد: در افق 1404 جهاددانشگاهی به نهادی انقلابی با هویت اسلامی و پیشگامی در توسعه علم و فناوری و فرهنگ با تعامل سازنده در عرصه بین الملل تعریف شده است . وی اذعان داشت : این نهاد که با تولد در سال 59 مولود انقلاب نام گرفت که به صورت هیات امنایی و با حضور مقامات ارشد کشوری اداره می گردد.
دکتر طیبی افزود : جهاددانشگاهی از 30 واحد استانی ، 14 واحد در دانشگاههای اصلی تهران، 21 پژوهشکده و 3 پژوهشگاه و 2 پارک علم و فن آوری برخوردار است.
وی گفت : وجود مجتمع های تحیقاتی ، پژوهشی ، 4 مرکز آموزش عالی مستقل ، 43 مرکز علمی و کاربردی ، دانشگاه علم و فرهنگ با پذیرش 7 هزار دانشجو در 34 رشته ، 120 مرکز آموزشی و خبرگزاری های قرآنی و دانشجویان ایران باعث شده است تا در حوزه های پژوهش و فن آوری ، آموزش ، فرهنگ و اشتغال و کارآفرینی فعالیت نماییم .
رئیس جهاددانشگاهی افزود : سازمان های انتشارات ، دانشجویان ، فعالیت های قرآنی ، مرکز افکارسنجی ، مرکز امام و انقلاب و مراکز فرهنگی از دیگر سازمانهای فعال در دل جهاددانشگاهی می باشند.
وی بابیان اینکه در حوزه اشتغال و کارآفرینی به دنبال کارآفرینی برای دانشجویان هستیم ، گفت: این نهاد همواره تلاش می کند در کارهای تحقیقاتی یکی از مشکلات جامعه را حل و فصل نماید.
دکترطیبی فعالیت جهاددانشگاهی در حوزه علوم را علوم انسانی و اجتماعی ، پژشکی و سلامت ، کشاورزی و منابع طبیعی و مهندسی ذکر کرد و اظهار داشت : جهاددانشگاهی با اتکا به قدرت برنامه ریزی و تحقیقاتی اعضا و محققان خود توانسته است در بخش سیستم های الکتریکی و صنعت نفت ، تولید ترانسفور ماتورهای خاص ، تولید و نصب دکل های حفاری ، مهندسی برق فشار قوی ، اینورترها و طراحی و ساخت فیلترهای الکتریکی ، خنک کننده ها ، هواپیما های فوق سبک ، طراحی هواپیماهای هدف و طراحی سیلوها صاحب دانش شده است. وی با اشاره به توجهات ویژه مقام معظم رهبری به جهاددانشگاهی تصریح کرد: این نهاد همچنین برای روزآمدسازی شهرها برا ساس ارزشهای اسلامی به بنیاد های نظری شهرها در قلمرو فرهنگ اسلامی ، مبانی شهر اسلامی ، مسئله شناسی شهرهای ایران، طراحی شهری و معماری اسلامی می پردازد.
عضو شورای انقلاب فرهنگی کشور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به فعالیت پژوهشکده گیاهان دارویی گفت: این پژوهشکده در حال حاضر به یکی از قویترین پژوهشکده های کشور تبدیل شده است که تولید گیاهان دارویی و عصاره گیاهان در آن انجام می پذیرد.
وی فعالیت های باغبانی و تولید بذر قارچ ، تکثیر گیاهان، کشت هیدروپونیک جهاددانشگاهی را یادآور شد و گفت : این نهاد توانمندی های خود را در عرصه های جدیدمربوط به نفت ، گاز و پتروشیمی ، صنایع حمل و نقل ریلی شهری و بین شهری و صنایع کانی فلزی مورد ارزیابی قرارداده و در آینده نزدیک به آنها ورود خواهد کرد.
دکتر طیبی کسب 22 رتبه برتر از جشنوراه بین المللی خوارزمی ، 11 رتبه برتر از جشنواره رازی و 3 رتبه برتر از جشنواره جوان خوارزمی را از افتخارات جهاددانشگاهی برشمرد و گفت: مشکلات ما در کشور تولید علم و فن آوری نیست بلکه خودباروی و برنامه ریزی است که باید تلاش کنیم برای دستیابی به آن از همه توانمندی ها و نیر وها بهره بگیریم .وی در پایان از آمادگی جهاددانشگاهی واحد استان اردبیل برای گسترش فعالیت ها در استان خبرداد.
استاندار اردبیل:
جهاددانشگاهی مدلی ارزشمند از علم و تعهد است
استاندار اردبیل نیز در این دیدار گفت: جهاددانشگاهی به عنوان نهاد مولود انقلاب مدلی ارزشمند از علم و تعهد است که بر اساس اصول اسلامی فعالیت می کند .
دکتر منصور حقیقت پور افزود: همه مراکز علمی و تحقیقاتی کشور باید از جهاددانشگاهی الگو بگیرند چرا که تجمیع دینداری ، علم ، تعهد و دانش محوری مدل بسیار ارزشمندی محسوب می گردد.
وی با اشاره بر گسترش گفتمان عدالت محورانه دولت جمهوری اسلامی در جهان اظهار داشت: ملت ما با دستهای خالی در مقابل دنیا ایستاده است و تنها حرف حق خود را عنوان می کند.
استاندار اردبیل تصریح کرد: همین اقتدار باعث شده است وزن علمی کشور ما در دستیابی به علوم جدید و فن آوری ها سنگین تر شود و هچنین موضوعی است که باید جهان اسلام و مستضعفان باید از آن استفاده کافی را ببرند.
وی با بیان اینکه در استان اردبیل تلاش شده است افق دید مدیران بلند و برای 40 سال آینده باشد گفت : ما به اردبیل به عنوان دروازه ورود به منطقه قفقاز می نگریم و فعالیت های خود را به این حوزه گسترش خواهیم داد.
دکتر حقیقت پور تاکید کرد: همه باید خودرا برای پاسخگویی ، حداقل به نیازهای منطقه قفقاز آماده کنیم . وی در بخش دیگری از سخنان خود به موفقیت های جهاددانشگاهی اشاره کرد و گفت: در توسعه کنونی فقدان پژوهش و تحقیقات مشهود است که موجب شده است علی رغم وجود مزیت های فراوان و پتانسیل بالقوه ، در جهانی شدن اقتصادی عقب بمانیم . استاندار اردبیل اذعان داشت : حمایت های خوبی از جهاددانشگاهی اردبیل به عمل آمده است و این روال همچنان ادامه خواهد یافت. وی افزود: با ارجاع طرح های بزرگ تحقیقاتی به این نهاد تلاش می کنیم آن را در شان موفقیت های علمی کشور بسازیم چرا که علم و تعهد دو یار جدانشدنی در واحد اردبیل خواهد بود.
قائم مقام شورای فرهنگ عمومی استان اردبیل در بخش دیگری از سخنان خود به خیز بزرگ استان در بخش گیاهان دارویی اشاره کرد و اظهار داشت : 400 نوع گیاه دارویی در استان اردبیل شناسایی شده است و 100 هکتار زمین برای احداث شهرک گیاهان دارویی اردبیل اختصاص یافته است .
وی افزود: جهاددانشگاهی می تواند بیس پژوهشکده گیاهان دارویی را در اردبیل مستقر نماید تا ضمن برخورداری از پتانسیل های این استان در توسعه آن نیز نقش داشته باشد .
استاندار اردبیل گفت: در شهرک گیاهان دارویی اردبیل از توان کارشناسان ، دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاهی استفاده خواهد شد. وی افزود : برنامه ریزی ها برای ایجاد شهرک های گیاهان دارویی در سراسر استان اردبیل در حال برنامه ریزی است و تلاش می شود هرسال یک شهرک گیاهان دارویی در استان اردبیل راه اندازی گردد .
دکتر حقیقت پور با بیان اینکه نعمت های بیشماری در استان وجود دارد از جهاددانشگاهی خواست طرح ها و برنامه ریزی های خود را برای بهره مندی مناسب از این نعمت ها ارایه کند.وی گفت: جهاددانشگاهی می تواند مرکز مطالعات کشت فشرده و گلخانه ای در اردبیل ایجاد نماید.
استاندار اردبیل حوزه شیلات ، دامپروری ، کشت علوفه به روش هیدروپونیک ، انرژی و باغداری را از زمینه های مناسب برای همکاری با جهادانشگاهی عنوان کرد و اظهار داشت : مرکز ناباروری قفقاز می تواند در سرعین مستقر شودتا در کنار بیمارستان 500 تخت خوابی فوق تخصصی چشم پزشکی نیازهای منطقه را برطرف سازد و حتی سایر استان ها و کشوارهای همجوار را نیز پوشش دهد .
وی افزود : مبانی مدرن شهر دینی اردبیل در حال بررسی و تدوین است که جهاددانشگاهی در بخش خدمات شهری خود می تواند به این طرح بزرگ کمک نماید و الگوهای مناسبی برای شهرهای اردبیل به لحاظ بافت و معماری ارایه کند.
استاندار اردبیل در پایان از مسئوولان جهاددانشگاهی خواست : دامنه فعالیت ها و خدمات این نهاد رادر استان اردبیل گسترش دهند و استانداری اردبیل نیز از آنها حمایت می کند.
در ادامه این جلسه سرپرست جهاددانشگاهی واحد استان اردبیل نیز گزارشی از فعالیت های انجام یافته در این واحد را ارایه کرد.
وی گفت : با حمایت های استاندار اردبیل بیس مطالعات فندق به جهاددانشگاهی اردبیل واگذار شده است و در تلاش هستیم تا آن را محقق سازیم . اکبر قاسمی افزود: بر اساس تاکیدات ایشان تلاش کرده ایم به عنوان نهاد پاسخگو در حوزه علمی و تحقیقاتی استان عمل نماییم تا از موازی کاری سایر مراکز علمی استان جلوگیری شود.
وی اظهار داشت: راه اندازی مراکز خدمات تخصصی ، مرکز بند خون ناف نوزاد ، مرکز رشد گیاهان دارویی ، راه اندازی مرکز تولید گیاهان دارویی در کشت و صنعت مغان ، انعقاد 18 تفاهم نامه با مدیران دستگاههای اجرایی استان ، آموزش 5 هزار و 250 نفر ، صعود 11 پله ای خبرگزاری قرآنی و کسب رتبه 14 خبرگزاری دانشجویان باعث شده است ورشد400 درصدی در حوزه پژوهش از اقدامت و افتخارات این واحد می باشد .
سرپرست واحد استان اردبیل به دغدغه مسئوولان به منظور پاسخگویی به دانشجویان اشاره کرد و گفت : بر همین اساس سازمان دانشجویان در واحد اردبیل تاسیس شده است تا با تشکیل کانون های دانشجویی به جهاددانشگاهی کوچک در دانشگاهها تبدیل شود.وی از مسؤولان استانی و کشوری خواست دامنه حمایت های خود را از این نهاد گسترش دهند تا در توسعه علمی ، پزوهشی و فرهنگی استان اردبیل نقش مؤثر خود را ایفا نماید.ح/الف