چاپ مقاله پژوهشگران جهاددانشگاهی در مجله مطالعات جهانگردی دانشگاه علامه طباطبایی
مقاله «بررسي عوامل مؤثر بر تمایل و عدم تمایل به ماندگاری بیشتر گردشگران و زائران شهر مشهد با استفاده از مدل لاجیت» در نشریه علمی مطالعات جهانگردی دانشگاه علامه طباطبایی به چاپ میرسد.
به گزارش روابطعمومی جهاددانشگاهی واحد مشهد، مقاله «بررسي عوامل مؤثر بر تمایل و عدم تمایل به ماندگاری بیشتر گردشگران و زائران شهر مشهد با استفاده از مدل لاجیت» توسط هادي رفيعي، فاطمه رحمانی، ناصر شاهنوشی و محمد مظهری اعضای هیئت علمی گروه پژوهشهای اقتصادی جهاددانشگاهی مشهد، در نشریه علمی مطالعات جهانگردی دانشگاه علامه طباطبایی به چاپ میرسد.
هدف اصلي اين مطالعه بررسي ماندگاري زائرين در گروه هاي مختلف اجتماعي و بررسي عوامل مؤثر بر تمایل و عدم تمایل زائرين و گردشگران مي باشد. براي اين منظور ابتدا وضعيت ماندگاري زائرين در گروه هاي مختلف اجتماعي مورد بررسي قرار گرفته شده است.
نتايج اين مطالعه نشان داد: زائريني كه بصورت خانوادگي به مشهد مسافرت مي كنند تمايل به ماندگاري بيشتري دارند.
همچنین متوسط ماندگاري زائرين در مشهد حدود 7.38 روز می باشد. همچنین ديدن مكانهاي ديدني و تعداد افراد خانواده تأثير منفي و معنيدار و اسكان در مهمانپذير و حسينيه تأثير مثبت و معنيدار بر ماندگاري بيشتر زائرين و گردشگران دارد. در انتها نيز اطلاعرساني مناسب از مكانهاي تفريحي موجود مشهد، توزيع نقشه و بروشورهاي مناسب، نظارت قوي بر محلهاي اسكان و توسعه تورهاي مناسب و ارزان در راستای افزایش ماندگاری زائرین و گردشگران، از جمله پیشنهادات این مطالعه بودند.
زائران و گردشگراني كه بصورت غير تور به مشهد آمده اند نسبت به زائريني كه بصورت تور و كاروان به مشهد مسافرت كرده اند تمايل به ماندگاري بيشتر و معنيداري دارند. به نظر مي رسد از جمله دلايل اصلي اين امر، حرفه اي نبودن تورها و كاروان هاي موجود باشد.ح/الف
١٢:١٦ ٠٥/٠٢/١٣٨٩