١٤:١٥ ٠٦/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
در گروه پژوهشی ایدز و هپاتیت جهاددانشگاهی واحد مشهدبررسي شد؛
ارزيابي كارائي برخي از مواد ضد عفوني‌كننده رايج در ايران بر عليه ويروس هپاتيت B

گروه پژوهشی ایدز و هپاتیت جهاددانشگاهی واحد مشهد، كارائي برخي از مواد ضد عفوني‌كننده رايج در ايران بر عليه ويروس هپاتيت B بصورت In vitro را ارزيابي کرد.

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد مشهد، گروه پژوهشی ایدز و هپاتیت جهاددانشگاهی واحد مشهد، كارائي برخي از مواد ضد عفوني‌كننده رايج در ايران بر عليه ويروس هپاتيت B را برسی کرد.
بنا بر این گزارش: از آنجايي كه شايع‌ترين راه انتقال بيماريها در محيط هاي درماني و بهداشتي، انتقال از طريق تماس مستقيم با خون و ترشحات بدن است و شايع ترين بيماري قابل انتقال از اين طريق هپاتيت B است، بسيار ضروري است كه انتقال از طريق  تماس كنترل گردد.
براي پيشگيري از انتقال اين عامل بيماريزاي خطرناك، مهمترين راه ضدعفوني وسايل و سطوح آلوده است. به اين منظور مواد ضد ويروسي زيادي در ايران مورد استفاده قرار مي گيرد اما تا كنون هيچ بررسي درموردكارايي اين مواد در حذف ويروس هپاتيت B در ايران انجام نشده است و فقط به تبليغات ارائه شده از طرف توليد كنندگان استناد شده است.

در اين مطالعه به بررسي و مقايسه اثرضدويروسي مواد ضد عفوني كننده  رايج  بر روي ويروس هپاتيت B پرداخته شد تا ماده ضدعفوني كننده مناسب، و مدت تماس مناسبي را براي حذف هپاتيت B تعيين گردد. براي اين منظور از كشت سلولي HepG2 كه مناسب ترين روش جهت انجام اين نوع  مطالعات بصورت In vitro  مي باشد، استفاده گرديد و پلاسماي مثبت از نظر هپاتيت  B پس از مواجهه با غلضتهاي متفاوت موادضد عفوني كننده مورد مطالعه در طي زمانهاي مواجهه مختلف  با سلول ميزبان مجاور مي شود و تيتر ويروس پس از 3 روز با تيتر آن در ابتداي كشت مقايسه شد.
افزايش تيتر بيانگر زنده بودن و بنابراين عدم كارايي ماده ضدعفوني كننده بود.  با توجه به ارزيابي هاي انجام شده طي مراحل آزمايش شده، گلوتارآلدييد و هيپوكلريت سديم با غلظتهاي 50/1 و 100/1و در مدت زمان هاي 5 دقيقه و 15 دقيقه تأثير ضد ويروسي آشكاري را از خود نشان داد. ولي در اين مطالعه هيچ كدام از مواد ضدعفوني كننده دكونكس،   ميكروتن و بيگ اسپري  (Big Spray) تاثير ضدعفوني كنندگي مناسبي نداشتند. با توجه به نتايج به دست آمده  هيپوكلريت سديم و گلوتارآلدييد به عنوان ماده ضد عفوني كننده مناسب براي از بين بردن ويروس هپاتيت B بر روي سطوح توصيه مي شود. اما مواد ديگر كه مانند دكونكس،  ميكروتن،  Big spray  كارايي مناسبي ندارند  و نياز به ارزيابي‌هاي بيشتري دارند.ح/الف

١٢:٣٩ ٠٥/٠٢/١٣٨٩
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد