١١:١٥ ٠٦/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
رييس جهاددانشگاهي در جمع اعضاي كميسيون عمران مجلس:
توسعه دانش بنيان تنها راه پيشرفت كشور است

دكتر سيد حميدرضا طيبي رييس جهاددانشگاهي ، 12 ارديبهشت ماه با حضور در كميسيون عمران مجلس شوراي اسلامي ، گزارشي از فعاليت ها و توانمنديهاي جهاددانشگاهي ارايه كرد.

به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي، در اين جلسه رييس جهاددانشگاهي در سخناني با اشاره به لزوم توسعه كشور براساس دانش و فناوري بومي گفت: لازمه پيشرفت كشور حركت در جهت توسعه دانش بنيان و توليد علم و فناوري و تامين نيازهاي جامعه با استفاده از دانش بومي است و جهاددانشگاهي نيز به دنبال الگوسازي در اين عرصه است .

طيبي با اشاره به اينكه جهاددانشگاهي فعاليت هاي خود را درچهار عرصه تحقيقاتي ، آموزشي ، فرهنگي و اشتغال ، در قالب 43 واحد در سراسر كشور ، 21 پژوهشكده ، سه پژوهشگاه و چندين مركز ، سازمان و موسسه دنبال مي‌كند، افزود: در حوزه پژوهش و فناوري، انجام تحقيقات كاربردي به منظور تامين محصولات موردنياز جامعه و صنعت از مهمترين اهداف جهاددانشگاهي است و در اين راستا تاكنون در زمينه‌هايي مانند مهندسي برق، مهندسي مكانيك ، توليد فيلترهاي الكترو استاتيك براي كارخانه هاي سيمان و مس ، توليد دانش فني مورد نياز در صنايع نفت و گاز و پتروشيمي ، مهندسي پايه و ساخت تجهيزات مورد نياز صنعت نفت ، سلول‌هاي بنيادي ، شبيه سازي ، حمل و نقل ريلي شهري و بين شهري و ... اقدامات ارزنده اي صورت گرفته است .

وي در ادامه خواستار حمايت كميسيون عمران مجلس از فعاليت هاي تحقيقات جهاددانشگاهي در زمينه حمل و نقل ريلي شد و ادامه داد: در حال حاضر با توجه به نياز فراوان كشور به توليد واگن و لوكوموتيو و توانايي متخصصان جهاددانشگاهي در طراحي و پياده سازي سيستم هاي پيچيده برق در اين صنعت ، انتظار مي‌رود باحمايت مسؤولان اين توانمندي و ظرفيت بومي در اختيار جامعه قرار گيرد، ضمن اينكه جهاددانشگاهي در زمينه تدوين استراتژي توسعه صنعت ريلي كشور نيز مي‌تواند نقش موثري ايفا نمايد.

رييس جهاددانشگاهي در ادامه به برخي از طرح هاي تحقيقاتي جهاددانشگاهي در زمينه عمران و مديريت شهري و روستايي اشاره كرد و آمادگي اين نهاد را براي گسترش فعاليت هاي تخصصي و تحقيقاتي در اين زمينه اعلام نمود.

طيبي درادامه مهمترين مشكل جهاددانشگاهي را كمبود بودجه و امكانات ذكر كرد و خاطرنشان ساخت : مهمترين مشكل كشور ما در مسير توسعه علمي و فناورانه ، عدم وجود خودباوري لازم و برنامه ريزي صحيح است ، بايد سعي كنيم توسعه كشور در مسير مناسبي قرار گيرد و با انجام اصلاحات مورد نياز در برنامه پنجم توسعه ، به پيشرفت كشور سرعت بيشتري ببخشيم .

وي درخاتمه با بيان اينكه تنها 20 درصد منابع مالي جهاددانشگاهي توسط دولت تأمين مي‌شود ، خواستار حمايت جدي نمايندگان مجلس شوراي اسلامي براي افزايش بودجه جهاددانشگاهي شد.

در ابتداي اين جلسه نيز مهندس محمدحسين مقيمي رييس كميسيون عمران مجلس شوراي اسلامي در سخناني گفت: جهاددانشگاهي از بدو تاسيس تاكنون خدمات فراواني را به كشور و انقلاب ارايه كرده و اين خدمات كاملاً مشهود است .

وي با اشاره به موفقيت هاي جهاددانشگاهي در حوزه حمل و نقل ، معماري و شهرسازي ، خواستار ارايه ديدگاه‌هاي اين نهاد به مجلس شوراي اسلامي درخصوص برنامه پنجم توسعه كشور شد.

گفتني است ، در اين جلسه اعضاي كميسيون عمران مجلس از خدمات جهاددانشگاهي قدرداني كردند.ح/الف

١٧:٢١ ١٣/٠٢/١٣٨٩
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد