١١:٢٠ ٠٦/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
به همت جهاددانشگاهی واحد استان قم؛
همایش رویکردها و چالش های سند توسعه استان قم برگزار شد

همایش رویکردها و چالش های سند توسعه استان قم به همت جهاددانشگاهی واحد استان قم در پردیس قم دانشگاه تهران برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد استان قم، محمد ابراهيم فقيه‌زاده در اين مراسم با بيان اينكه جهاد دانشگاهي نهادي برخواسته از انقلاب اسلامي است، اظهار داشت: جهاد دانشگاهي مفتخر است كه در بحث اشتغال و كارآفريني توانسته گام‌هايي موثر بردارد.

وي خاطرنشان كرد: دانشگاه، صنعت، خدمت‌رساني، فرهنگ و هنر تاثير خود را در جامعه به شكل محسوسي نمايان مي‌كنند و جهاد دانشگاهي پلي را بين اين موضوعات و نيازهاي جامعه به وجود مي‌آورد.

رئيس جهاد دانشگاهي واحد قم تصريح كرد: ما در فاز نخست اشتغال و كارآفريني قرار داريم و در زمينه جذب سرمايه‌هاي علمي استان نيازمند تلاش‌هايي هستيم.

فقيه‌زاده تاكيد كرد: بايد دانشجويان بومي استان در سطح تحصيلات تكميلي جذب فعاليت‌هاي كاربردي شوند تا بتوانند نيازهاي استان را برطرف سازند.

در این مراسم حجت الاسلام و المسلمین بنایی ، نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بايد اشتغالي مولد و پايدار پايه‌گذاري شود و در اين عرصه از ايده‌پردازي و آموزش كمك گرفته شود ابراز داشت: براي تدوين سند توسعه اشتغال ملزم به فراهم ساختن تمهيداتي هستيم، که بايد اطلاعات و آمار دقيقي گردآوري شود و بدون اين محتويات تدوين سند بيهوده خواهد بود.

وي تاكيد كرد: بايد سياست‌ها و چشم‌انداز در برنامه در نظر گرفته شود تا بر اساس آن نقشه و سندي تدوين شده و مسير طي شود.

نماينده مردم در مجلس شوراي اسلامي با اشاره به سخني از امام صادق(ع) گفت: به فرموده پيشواي ششم شيعيان قم در آينده به مهد علم و فرهنگ تبديل مي‌شود و علوم از اين شهر به ساير نقاط جهان منتشر مي‌شود.

بنايي تصريح كرد: بر اساس اين موضوع كه قم در آينده مي‌خواهد تا چه اندازه پيشرفت داشته باشد، بايد به تناسب ذهنيات منشور عملي تدوين شود.

وي خاطرنشان كرد: استاد مطهري فعاليتي جامع و دقيق را ارائه كرد كه پس از گذشت 30 سال از شهادت اين استاد بزرگوار هنوز از آثار و مقام بالاي علمي او نه تنها در كشور بلكه در سطح بين‌المللي سخن مي‌گويند.

نماينده منتخب ناظر كارگروه اشتغال و سرمايه‌گذاري استان قم با تاكيد بر شناخت بازار كار در مبحث اشتغال گفت: بايد نيازها و انتظاراتي كه از بازار كار وجود دارد، در سند اشتغال در نظر گرفته شود.

بنايي تصريح كرد: بايد اشتغال مولد و پايدار را پايه‌گذاري كنيم و در اين حيطه به ايده‌پردازي و آموزش توجه شود و از منابع استفاده بهتري صورت گيرد.

وي تاكيد كرد: در تدوين اين سند بايد با تهيه مطالعات و اطلاعات از انجام فعاليت‌هاي موازي جلوگيري شود تا اتلاف فرصت و انرژي صورت نگيرد.

نماينده مردم در مجلس شوراي اسلامي با بيان اينكه اشتغال بومي يكي ديگر از موضوعاتي است كه در سند اشتغال ملزم به رعايت آن هستيم، گفت: فارغ‌التحصيلان قمي داراي ظرفيت و استعدادهايي هستند كه بايد كارفرمايان با اين توانمندي‌ها آشنا و با هزينه‌اي مناسب آنها را مورد استفاده قرار دهند.

بنايي تاكيد كرد: بايد جذب نخبگان در استان قم صورت گيرد تا با سرمايه‌گذاري مناسب از ظرفيت و توانمندي‌هاي آنها نهايت استفاده شود.

حسن رحمانی مديركل كار و امور اجتماعي استان قم نیز اظهار داشت: تنها سرمايه‌گذاري براي اشتغال كافي نيست، بلكه بايد در سطح دهستان، شهرها و استان‌ها سندي جامع تدوين شود و در اختيار هر مسئول قرار گيرد.

حسن رحماني ظهر توسعه اشتغال را يكي از ماموريت‌هاي اصلي وزارت كار و امور اجتماعي است دانست و گفت: از سال‌ها پيش بحث توسعه اشتغال مطرح بوده و تا مرحله مشاوره استاني پيشرفت داشته است.

وي خاطرنشان كرد: تنها سرمايه‌گذاري براي اشتغال كافي نيست، بلكه بايد در سطح دهستان، شهرها و استان‌ها سندي جامع تدوين شود و در اختيار هر مسئول قرار گيرد.

مديركل كار و امور اجتماعي استان قم تاكيد كرد: بايد در تدوين سند توسعه مطالعات عميقي صورت گيرد و حوزه‌هاي كار، نرخ مشاركت، توزيع جمعيت شاغل بايد در اين امر مشخص شود.

رحماني ادامه داد: تجزيه و تحليل اشتغال، پراكندگي فعاليت اقتصادي و بررسي وضعيت نفت، گاز، كشاورزي از ديگر مواردي است كه بايد در سند توسعه اشتغال در نظر گرفته شود.

وي با تاكيد بر بررسي و شناخت ظرفيت‌هاي استان گفت: بايد در تدوين سند توسعه اشتغال وضعيت و شرايط اشتغال بررسي و موانع كسب نيز شناسايي شود.

مديركل كار و امور اجتماعي استان قم با بيان اينكه استان قم از مزاياي فراواني برخوردار است، اظهار داشت: وجود حرم حضرت معصومه (س)، مسجد جمكران و مراكز فرهنگي سيستم مناسبي براي توسعه استاني قم به وجود آورده‌اند.

رحماني بهره‌برداري استان از صنعت فرش، فرودگاه بين‌المللي امام خميني (ره)، بهره‌مندي استان از صنايع دستي متفاوت از ديگر استان‌ها، توانايي توليد فرآورده‌هاي دامي و پرورش طيور و آبزيان در استان، كشت‌هاي گلخانه‌اي، محصولات كشاورزي را از جمله مزاياي استان ذكر كرد.

وي با اشاره به تهديدات جدي در استان افزود: در استان قم با كاهش نزولات آسماني شاهد افت آب‌هاي زيرزميني و آب شرب مصرفي هستيم كه بايد تمهيداتي براي آن انديشيده شود.

مديركل كار و امور اجتماعي استان قم با اشاره به مشكلات توسعه شهري قم گفت: بافت قديمي در استان قم وجود دارد و زيرساخت‌هاي موجود در قم را در بحث توسعه شهري با مشكلي روبه‌رو ساخته است.

رحماني با تاكيد بر توجه به جاذبه‌هاي گردشگري استان ادامه داد: استان قم مي‌تواند با توسعه فضاي گردشگري علاوه بر اشتغال، پيشرفت و توسعه شهر را به وجود آورد.

وي خاطرنشان كرد: عدم تناسبي بين نيازهاي عمراني شهري و درآمد شهرداري وجود دارد كه براي اين منظور بايد راهكارهاي تامين اعتبار را در نظر گرفت.

مديركل كار و امور اجتماعي استان قم با اشاره به برگزاري دوره‌هاي كارآفريني گفت: در چهار سال گذشته 4 هزار نفر و در سال 88، هزار و 500 نفر آموزش‌هاي كارآفريني را فراگرفتند.

رحماني اضافه كرد: 4 هزار طرح اشتغال طراحي و ارائه شده است و دانشجويان، فارغ‌التحصيلان و افراد ديگر مي‌توانند طرح‌هاي پيشنهادي خود را براي بررسي و تاييد به اداره كار و امور اجتماعي تحويل دهند.

در پايان اين همايش نيز از محمدحسين حاج ابراهيمي، محمد يوسفعلي، نسرين داستاني، مطهره ملكي، سميه بابائيان مهابادي، زهره زارعي، حسين اسفندياري، معصومه فاضي‌لو، محمد تيرناز، حسين رضايي، رسول محمدي، محبوبه صادقي، محمد شريف رحماني‌نيا، نجمه فقيه به عنوان برترین های طرح های کسب و کار  تجليل و تقدير شد.ح/الف

١٠:٥٣ ١٨/٠٢/١٣٨٩
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد