برای اولین بار بتن با عملکرد بالا در مقیاس صنعتی در پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی کرمانشاه تولید شد
با استفاده از بتن صنعتی حجم کمی از ساختمان به فنداسیون اختصاص داده می شود
يک مبتکر کرمانشاهی و طراح بتن صنعتی توانمند،(مستقر در پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی کرمانشاه) گفت: با استفاده از بتن صنعتی، حجم کمی از ساختمان به فنداسیون اختصاص داده می شود.
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی کرمانشاه، سعید متظهری طراح بتن صنعتي، اظهار داشت: ساخت بتن صنعتی یک ایده جدید در ایران است که به صورت آزمایشی در دانشگاه مشهد و دانشگاه شریف ساخته شده اما در مقیاس صنعتی تاکنون کسی بتون با مقاومت بالا را تولید نکرده است.
وی ادامه داد: کشورهای اروپایی مخصوصا ژاپن در ساخت ساختمان بتونی 15 تا 20 طبقه با بتن صنعتی پیشرفت داشته اند اما در کشور ایران تاکنون ساختمان های بتونی بیشتر از 4 تا 5 طبقه به علت عدم استحکام بتون نداشته ایم.
متظهری در خصوص ایده این کار گفت: در هنگام بتون ریزی در ایران حجم زیادی بتون ریزی صورت می گیرد که این کار فضای زیادی را اشغال می کند اما در ژاپن بتون ریزی با حجم کم و با مقاومت و استحکام بالا صورت می گیرد که همین علتی بود که من به فکر ساخت چنین بتونی بیفتم.
این مبتکر کرمانشاهی تصریح کرد: همچنین در ایران مواد فضولانی داریم که در اروپا وجود ندارد که آنها از کشورهای جهان سوم این مواد را تهیه می کنند که این هم یک دلیل خوب برای ساخت بتون صنعتی در کشور است.
وی اظهار داشت: صنعت ساخت بتن در ایران 70 سال است که تاکنون تغییر خاصی پیدا نکرده، به گونه ای که وقتی نگاهی به ساختمان ها می اندازیم فکر می کنیم با سیمان و شن و ماسه قاطی شده و ساختمانی بتونی ساخته شده اما علم ثابت کرده این گونه نمی باشد و فاکتورهای زیادی برای استحکام ساختمان نیاز است که از جمله آنها می توان به ادتیو (انواع مواد افزودنی) اشاره کرد که باعث استحکام بیشتر می شود.
متظهری یادآورد شد: در این زمینه، کار من اضافه کردن این ادتیوها برای رسیدن به مقاومت های خاص برای بتون می باشد.
وی همچنین ادامه داد: از دیگر ویژگی ها و مزایای بتون صنعتی این است که در داخل ساختمان حجم زیادی برای فنداسیون استفاده نمی شود و حجم زیادی از ساختمان اشتغال نمی شود و همچنین به معماری بهتر فضای داخلی ساختمان نیز کمک می کند.
متظهری در ادامه در خصوص تفاوت بتن صنعتی و سنتی افزود: در بتن صنعتی مواد شیمیایی و فاکتور خاص وجود دارد اما در بتون سنتی هیچ اضافه شونده ای وجود ندارد و بتنی است که آب و سیمان مصرفی آن به صورت خیلی معمول میکس می شود و یک درصد اختلالاتی دارد اما اگر به صورت صنعتی باشد باید ادتیو های خاصی به آن اضافه کرد.الف/ر
١٥:٠٦ ٣١/٠٢/١٣٨٩