٠٩:٠١ ٠٦/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
ديدار مسوولان جهاد دانشگاهي واحد قم و پايگاه تحقيقاتي رويان اصفهان با آيت‌الله صافي گلپايگاني و استاندار قم

مسوول پايگاه تحقيقاتي رويان اصفهان به همراه رييس و معاونان جهاد دانشگاهي قم، با آيت‌الله صافي گلپايگاني و مقامات استاني ديدار کردند.

به گزارش خبرنگار ايسنا، آيت‌الله صافي گلپايگاني در اين ديدار، با تقدير از زحمات علمي دانشمندان جهاد دانشگاهي به ويژه در حوزه سلول‌هاي بنيادي تصريح کرد: تمامي اين پيشرفت‌ها علامت اين است بشر وجودش داراي اسرار زيادي است که هنوز ناشناخته باقي مانده است.

وي تاکيد کرد: همه اين پيشرفت‌ها البته خارج از خلقت خداوند نيست و بيانگر قدرت بي منتهاي الهي است.

اين مرجع تقليد در ادامه به تعدادي از سوالات درباره احکام شرعي مسايل درمان ناباروري و تلقيح خارج رحمي و ... پاسخ داد و گفت: دليلي قاطع بر نفي و يا عدم جواز در شبيه سازي نداريم.

در اين ديدارهمچنين محمدحسين نصر اصفهاني، مسوول پايگاه تحقيقاتي رويان اصفهان طي سخناني به تشريح روند شبيه سازي حيوانات در کشور پرداخت و گفت: توليد دارو از شير حيوانات يکي از پروژه‌هايي است که در مرکز تحقيقات رويان اصفهان در حال اجراست.

وي با بيان اينکه حيوانات شبيه سازي شده تا يکسال ديگر به شير مي‌رسند، ادامه داد: اين دارو مي‌تواند در درمان برخي بيماري‌ها مانند سکته قلبي و يا بيماران ديابتي مورد استفاده قرار گيرد.

نصراصفهاني بيان کرد: علماي اهل سنت با استناد به آيه 119 سوره مبارکه نساء، شبيه سازي را دخالت در خلقت و آن را حرام مي‌دانند اما علما و فقهاي شيعه به علت پويايي فقه جعفري، بسياري از مسايل شرعي در اين زمينه را حل کرده و پاسخ داده‌اند.

هم‌چنين حجت‌الاسلام والمسلمين محمدحسين موسي پور، استاندار قم، روز پنجشنبه در ديدار محمدابراهيم فقيه‌زاده، رييس جهاد دانشگاهي استان قم و محمدحسين نصراصفهاني، مسوول پايگاه تحقيقاتي رويان اصفهان با اشاره به تلاش ها و خدمات صورت گرفته توسط رويان اصفهان به ويژه در عرصه شبيه سازي گفت: اين تلاش‌ها، خدمات و دستاوردهاي عظيم علمي مايه افتخار براي ماست.

وي با اشاره به پيشينه علمي ايرانيان در تاريخ ادامه داد: پيشينه و ديرينه ايرانيان سرشار از افتخارات است و ايران سال‌ها بر قله علم و دانش دنيا مي درخشيده و مباني بسياري از دانش‌ها در شاخه‌هاي مختلف را ايراني‌ها به دنيا عرضه کردند.

حجت‌الاسلام موسي پور با بيان اينکه سال‌ها دانشمندان مسلمان و ايراني بر فراز قله‌هاي علمي دنيا آقايي مي‌کردند و دنيا مرهون رهاوردهاي دانشمندان مسلمان و به ويژه ايراني بوده است، تصريح کرد: استعمار، ما را از فرهنگ اصيلي که موجب اين رويش بود دور کرد و ما را تحقير کردند و نتيجه آن اين شد که به ملتي زبون و ذليل تبديل شديم؛ سال ها کساني بر اين کشور حکومت مي‌کردند که جيره خور و مزدور بيگانه بودند و رهاوردهاي دردناکي براي اين ملت و کشورداشتند.

استاندار قم با بيان اينکه با وقوع انقلاب اسلامي احساس خودباوري به ملت ايران بازگشت، تاکيد کرد: احساس خودباوري، هويت و عزت بزرگ ترين دستاورد انقلاب اسلامي بود که نتيجه آن جهش‌هاي علمي است که امروز شاهد آن هستيم و اين جهش‌ها به ويژه در دولت نهم و دهم اوج گرفت.

وي با بيان اينکه دكتر احمدي نژاد شعار «ما مي توانيم» را به عرصه علمي آورد، تصريح کرد: ورود اين نگاه به عرصه علمي و نگاه عميق رهبري و ترسيمي که ايشان از نقشه علمي کشور داشتند، موجب رشد و شکوفايي شد.

استاندار قم عنوان کرد: امروز «رويان» در آسمان علمي دنيا مي‌درخشد و مايه افتخار است؛ البته اين پيشرفت‌ها آغاز راه و اين مسير تازه شروع شده است و آينده علمي درخشاني در انتظار ما است و ديري نمي‌پايد که بر قله علمي دنيا تکيه بزنيم و نشخوارکننده ديگران نباشيم و سروري گذشته را بازيابيم.

وي در پايان سخنانش، فقه شيعه را فقهي پويا و پيشرفته دانست و اظهار داشت: فقه شيعه پيشرفته‌ترين فقه در تطابق با علوم روز است و بسياري از مسايلي که در عرصه شبيه سازي وجود دارد با فقه اهل سنت و با ديدگاه مسيحيت همخواني ندارد اما فقه شيعه به علت پويايي آرايي متناسب با رهاوردهاي علمي داشته است.

در اين ديدار، شهردار و رييس شوراي شهر قم نيز حضور داشتند.

دكتر نصر اصفهاني نيز در ديدار به پيشرفت‌هاي علمي ايران گفت: ايران امروز جايگاه خود را در دنيا باز کرده است و آينده بسيار درخشاني نيز پيش رو داريم.

وي با اشاره به پيشرفت‌هاي ايران در عرصه سلول‌هاي بنيادي و شبيه سازي ادامه داد: يکي از عرصه‌هايي که مي‌تواند آينده ايران را تضمين کند همين موضوع سلول‌هاي بنيادي است؛ 20 سال آينده «سلول درماني» انقلابي در پزشکي ايجاد مي‌کند که هر سلولي را که نياز باشد توليد خواهد کرد، از اين رو تحقيقات و فعاليت‌هاي علمي دراين زمينه بسيار مهم است.

نصراصفهاني با اشاره به ساير فعاليت‌هاي رويان اصفهان افزود: توليد فراورده‌هاي پروتئيني يکي از فعاليت‌هايي است که در اين مرکز انجام مي‌شود؛ ما هم اکنون مقدار زيادي نفت مي‌دهيم تا در ازاي آن، يک ويال کوچک و ناچيز پروتئين را از خريداري کنيم که با توليد داخل مي‌توانيم از آن بي نياز شويم.

وي ادامه داد: شبيه سازي شنگول، منگول و حبه انگور در راستاي استفاده از شير آنان براي توليد داروهايي است که ارزش هر ويال آن در کشورهاي اروپايي 1500 دلار است.

مسوول پايگاه تحقيقاتي رويان اصفهان با اشاره به فعاليت‌هاي اين مرکز در عرصه ناباروري عنوان کرد: نازايي دومين عامل طلاق در ايران است اما درمان آن، چند سالي است که در کشور آغاز شده و روش هاي جديدي براي اولين بار از سوي ايران در درمان اين بيماري ابداع شده است.

در اين ديدار همچنين محمدابراهيم فقيه زاده، رييس جهاد دانشگاهي استان قم نيز طي سخناني گفت: جهاد دانشگاهي در عرصه شبيه سازي و درمان ناباروري در کشور، پرچمدار اين حرکت علمي است و در ميان کشورهاي دنيا نيز رتبه هفتم را داريم.

وي با اشاره به پويايي فقه شيعه ادامه داد: برخي حرکت‌هاي علمي در شبيه سازي و... در کشورهاي غربي با مخالفت کليسا و پاپ روبه رو است و آن را رد مي‌کنند اما فقهاي ما بسياري از مشکلات شرعي اين مسايل را حل کرده‌اند.

فقيه‌زاده با اشاره به مراجعه 116 زوج به مرکز درمان ناباروري جهاد دانشگاهي استان قم به ويژه از کشورهايي مانند سوئد اظهار داشت: اين مرکز امروز به حدي رسيده است که علاوه بر اينکه مي تواند شهروندان قمي را از مراجعه به ساير استان‌ها و شهرهاي ديگر براي درمان ناباروري بي نياز کند مي‌تواند زمينه مناسبي را براي شناساندن و معرفي فقه شيعه به مراجعه کنندگان ديگر کشورها نيز فراهم سازد.ح/الف

١٥:٥٣ ٠٨/٠٣/١٣٨٩
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد