٠٨:٥٧ ٠٦/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
مرکز درمان ناباروری در استان مرکزی راه‌اندازی می‌شود

نشست هم انديشي راه اندازي مركز ناباروري استان مركزي با حضور  دکتر احمد وثوق معاون پشتيباني پژوهشكده  رويان، دکتر عبدالحسین شاهوردی معاون پژوهشی و آموزشی، دکتر سید جعفر نظام دوست رئیس جهاد دانشگاهی واحد استان مرکزی ، دکتر سید جعفر نظام دوست رئیس جهاد دانشگاهی واحد استان مرکزی،و...برگزار شد .

به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی  واحد استان مرکزی ،  دکتر احمد وثوق در نشست هم‌اندیشی راه‌اندازی مرکز ناباروری استان مرکزی در جهاد دانشگاهی، با بیان اینکه دستاوردهای علمی مرکز رویان، مدیون شهامت‌های مرحوم دکتر کاظمی موسس مرکز است، اظهار کرد: عدم درگیری با مباحث اداری از جمله مهم ترین عللی است که همواره به عنوان عاملی در راستای موفقیت‌های جهاد دانشگاهی تاثیر گذار بوده است، از اینرو این نهاد انقلابی با روحیه‌ای اینچنینی قادر به تاسیس پژوهشکده رویان خواهد بود که با گذشت چندین سال از تاسیس رویان، قابلیت‌های خود را به تمام کشورهای دنیا، نشان داده است.

وی در خصوص درمان ناباروری در کشور تصریح کرد: علم پزشکی با پیشرفت‌هایی لحظه‌ای همواره جواب گوی نیازهای عده‌ای کثیری از افراد بوده که از این بین درمان ناباروری در اکثر نقاط توسعه یافته جهان امکان پذیر است که خوشبختانه با توجه به تلاش‌های صورت گرفته کشومان نیز هم اکنون با قرار گرفتن در گروه یکه تازان این علم نوین، در دنیا نام خود را بلند نگاه داشته است.

وثوق نقص مقرارت را دلیلی برای عقب نشینی ندانست و افزود: عدم وجود آیین نامه‌ای رسمی در کشور نمی‌تواند به عنوان مانعی در راه توسعه علم پزشکی در کشور باشد از اینرو از طریق همراهی باحداقل استانداردهای موجود می‌توانیم، همگامی خود را با کشورهای صاحب نام حفظ کنیم.

وی فرصت سوزی را اصلی‌ترین دلیل عقب ماندگی‌ها دانست و گفت: با فرصت سوزی و منتظر تصویب مقرارات ماندن، کشور هرگز به توسعه یافتگی نمی‌رسد از اینرو با کنار گذاشتن ترس و دلهره می‌توانیم راه رسیدن به بسیاری از موفقیت‌ها را هموار سازیم. وثوق با تاکید به مسولین استان مرکزی از جمله استاندار مرکزی خواستار آن شد که با کنار زدن مشکلات پیش روی مرکز ناباروری در استان و حمایت کامل از این مرکز، زمینه‌های رشد و شکویی درمان ناباروری را در استان رقم زنند.

وی با تحسین روحیه و تخصص موجود در استان گفت: وجود انگیزه‌ای قوی و خدا پسندانه می‌تواند راه‌های رسیدن به موفقیت را هموار سازد از اینرو با در نظر گرفتن شرایط موجود، آینده مرکز درمان ناباروری در استان مرکزی کاملا روشن و نوید بخش خواهد بود. وثوق رعایت استانداردهای بهداشتی و نیروی انسانی را یکی از اصلی‌ترین دلایل موفقیت مراکز بزرگ دانست و تصریح کرد: با استفاده از الگوی تحت اجرا در مراکز موفق می‌توانیم با اشراف کامل به تمام جوانب امر، پا به عرصه بگذاریم و ثبات خود را نیز تضمین کنیم.

وی رعایت منفعت بیمار، تصویب تعرفه‌های مناسب و ایجاد شرایط مناسب برای متخصصین را یکی از راه‌های موفقیت مرکز درمان ناباروری در استان مرکزی دانست و افزود: با در نظر گرفتن این سه عنصر و عدم استفاده از قوانین دست و پاگیر دولتی می‌توانیم موفقیت نهایی را در مدت زمان کوتاهی اخذ کنیم.

وثوق جهاد دانشگاهی را بستری مناسب برای تاسیس مرکز درمان ناباروری دانست و تصریح کرد: با ایجاد بهترین شرایط ممکن برای درمان ناباروری، تنها حدود 40 تا 50 درصد امکان موفقیت وجود دارد از اینرو با درنظر گرفتن ضریب خطایی در حدود 50 تا 60 درصد، باید امکان خطا را نیز برای درمان این معضل در نظر بگیرم و همواره در صدد کاهش این ضریب خطا باشیم.

در ادامه این مراسم دکتر عبدالحسین شاهوردی معاون پژوهشی و آموزشی پژوهشکده رویان، اظهار کرد: دانش اخذ شده توسط مرکز علمی رویان، دانشی ملی است که متعلق به تمام مردم کشور است و با همدلی و همکاری یکدیگر در راستای دستیابی به موفقیت از هیچ تلاشی فرو گذار نخواهیم کرد. وی فعالیت‌های پژوهشکده رویان را در سه بخش پزشکی تولید مثل، سلول‌های بنیادی و بیوتکنولوژی جانوری دانست و افزود: موسه رویان با عبرت گیری از اشتباهات گذشته و چاره اندیشی برای رفع این موانع و مشکلات، راه صحیح و منطقی را جست وجو کرد و به موفقیت‌های بزرگی دست یافت و با اتکا به این دستاوردها توانست نام خود را هم پای بسیاری از بزرگان و نام آوران عرصه پزشکی جهان، به ثبت برساند.

شاهوردی تولد"حنا، شنگول و منگول و حبه انگور" را افتخاری بزرگ برای کشور دانست و تصریح کرد: پژوهشکده رویان با تولید پروتئین‌های نو ترکیب و تولید جنین‌های با کیفیت، در عرصه صنعت دامپروری کشور، موفقیت‌های بزرگی را کسب کرده است.

در ادامه این نشست دکتر سید جعفر نظام دوست رئیس جهاد دانشگاهی واحد استان مرکزی با اشاره به اینکه هم اینک اولین گرد‌همایی پژوهشی رویان در استان مرکزی تشکیل می شود، اظهار کرد: توسعه این علم دراستان مرکزی، به عنوان یکی از اصلی ترین اهداف جهاد دانشگاهی در تاسیس این مرکز پژوهشی است. وی با اشاره به امکانات و پتانسیل‌های موجود در استان مرکزی تصریح کرد: با توجه به برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته و طی برگزاری جلسات متعدد علمی در استان، تمام قابلیت‌ها و پتانسیل‌های موجود شناسایی شده‌اند، از اینرو جهاد دانشگاهی با کمک و همکاری دانشگاه علوم پزشکی، دانشگاه اراک و تیمی متخصص از جمله پزشکان و صاحب نامانی در زمینه زنان و زایمان و جنین شناسی، توانایی خود را در راستای تاسیس مرکز ناباروری در استان مرکزی اعلام می‌کند.

نظام دوست با بیان اینکه از حدود یک سال گذشته رایزنی‌های لازم در خصوص تاسیس مرکز ناباروری در استان آغاز شده است، گفت: متاسفانه در حال حاضر تعدادی از زوجین در تمام دنیا از مشکل ناباروری رنج می‌برند و این در حالی است که با پیشرفت علم پزشکی این بیماری نیز هماننند سایر امراض قابل درمان است از اینرو استان مرکزی با در اختیار داشتن نیروی انسانی قابل و توانا این قابلیت را دارد که در جهت توسعه علم ناباروری، همپای خیلی از صاحب‌نامان در این عرصه یکه‌تاز باشد.

 در ادامه دکتر احسان ستوده نماینده بانک خون و بندناف جهاد دانشگاهی  واحداستان مرکزی اظهار کرد: ورود به بحث ناباروری، افتخاری بزرگ و در خور توجه برای استان مرکزی محسوب می‌شود. وی با اشاره به هزینه های درمانی نمونه گیری گفت: هم اکنون هیچ هزینه ای از طرف سازمان ها و شرکت های بیمه ای، به این علم درمانی جدید تعلق نمی گیرد و این در حالی است که بیشترین جامعه هدف در این علم از خانواده بهزیستی هستند، از اینرو در برخی استان ها، اداره کل بهزیستی خود را ملزم به پرداخت درصدی سوبسید به بیماران کرده است.

دکتر مجید رمضانی رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک هم اظهار کرد: همدلی و هماهنگی موجود در استان، خود به تنهایی گواه روشنی برای پیروزی و نتیجه بخشی تاسیس مرکز ناباروری در استان مرکزی است چرا که گردهمایی تیمی متخصص و متبحر نشان از اشراف کامل به تمام جنبه‌ها دارد. وی با اشاره به همکاری دانشگاه علوم پزشکی در مرکز ناباروری گفت: باتوجه به در اختیار داشتن نیروی انسانی توانا در دانشکاه علوم پزشکی اراک، این دانشگاه خود را موظف به در اختیار داشتن نیروی مورد نیاز مرکز می‌داند.

رمضانی سهم اعتبارات را یکی از مشکلات مهم مطروحه در دانشگاه علوم پزشکی دانست که همواره به عنوان مانعی دانشگاه را از فکر پیش قدم شدن برای تاسیس مرکزناباروری باز می دارد، افزود: باتوجه به اینکه نیاز به در اختیار داشتن مرکز درمان نابارری در استان مرکزی کاملا مشهود است، جهاد دانشگاهی با ارائه سوابقی درخشان در طول 31 پیروزی انقلاب اسلامی، احداث این مرکز را به عنوان ستاره‌ای درخشان در کارنامه علمی خود به ثبت می‌رساند.

دکتر ملک سلیمانی رئیس دانشگاه اراک هم در این مراسم اظهار کرد: پژوهشکده ناباروری به عنوان مرکزی درمانی- پژوهشی در استان مرکزی تاسیس می‌شود و در راستای رفع نیاز مردم استان در دست یابی به این علم جدید و نو، از هیچ تلاش و کوششی دریغ نخواهد کرد. وی جهاد دانشگاهی را یکی از ارگان‌های موفق بعد از پیروزی انقلاب دانست و تصریح کرد: صنعت در استان مرکزی با پیشرفتی مطلوب و چشمگیر توانسته در کشور مددرسان و یاری دهنده باشد از اینرو با تربیت پزشکان و متخصصانی زبده در استان، علم پزشکی نیز رشد و شکوفایی چشمگیری داشته است که تاسیس مرکز ناباروری در استان یک افتخار علمی بزرگ برای جامعه پزشکی استان محسوب می‌شود.الف/ر

١٥:٣٧ ٠٨/٠٣/١٣٨٩
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد