معاون پژوهشي جهاد دانشگاهي واحدصنعتي شريف خبر داد:
تشكيل دو گروه پژوهشي اپتيك و فوتونيك و هسته مهندسي شيمي
حمايت از دستاوردهاي علمي در قالب ثبت اختراعات و مقالات
معاون پژوهشي واحد صنعتي شريف با ارائه گزارشي از فعاليتها و دستاوردهاي يكساله حوزه پژوهشي واحد صنعتي شريف در سال 1388 از تشكيل گروههاي پژوهشي اپتيك، فوتونيك و هسته مهندسي شيمي در سال جاري خبرداد.
مهندس محمد فرخ در گفتوگو با خبرنگار علمي پژوهشي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با اشاره به نام سال 89 سال همت و تلاش مضاعف، تاكيد كرد: مجموعه مديران و نيروهاي انساني حاضر در جهاد دانشگاهي صنعتي شريف به طور معمول تلاش زيادي در جهت رفع نيازهاي پژوهشي و صنعت كشور دارند؛ در سال جديد با همدلي و فعاليت بيشتر، اين مجموعه به شكوفايي خواهد رسيد.
وي با اشاره به اهداف و برنامههاي معاونت پژوهشي واحد صنعتي شريف در سال جاري، اظهار كرد: تقويت توان فني از طريق پيگيري، تجهيز و انجام پروژهها در مراكز و گروهها و پيگيري دريافت حمايتهاي مالي از دفتر مركز جهاد دانشگاهي و ساير ارگانهاي حامي پژوهش در كشور و پيگيري و همكاري در مورد مستندسازي مدارك مورد نياز جهت ارزشيابي گروههاي پژوهشي و همچنين حمايت و تشويق از دستاوردهاي علمي در قالب ثبت اختراعات و مقالات بخشي از برنامههاي امسال است.
معاون پژوهشي واحد صنعتي شريف گفت: دستاوردهاي پژوهشي و نتايج فعاليتهاي اين مجموعه قابليت رقابت در جشنوارههاي ملي و بينالمللي را دارند؛ به همين خاطر در سال جديد موضوع حضور در جشنواره ها به خصوص جشنواره بينالمللي خوارزمي و ساير مجامع علمي كشور و همچنين حضور فعال در نمايشگاههاي تخصصي به طور جدي توسط اين معاونت دنبال خواهد شد.
وي با اشاره به تلاش مديريت ارشد جهاد دانشگاهي براي تاسيس مراكز تحقيقاتي جديد و تقويت گروههاي پژوهشي موجود، اظهار داشت: حمايت از تاسيس مراكز و گروههاي جديد از جمله تشكيل گروه پژوهشي اپتيك و فوتونيك و تشكيل هسته مهندسي شيمي در اولويت فعاليت ها و برنامههاي امسال قرار دارد.
به گزارش ايسنا، فرخ افزود: فعاليت در زمينه تقويت زمينههاي تخصصي مراكز و گروهها، افزايش حجم فعاليتهاي خدمات تخصصي و بهينهسازي سازماني، تقويت فعاليتهاي پژوهشي در حوزه نفت بخشي از اهداف و برنامههاي معاونت پژوهشي واحد شريف در سال 88 بود كه بر اساس محورهاي كاري اين معاونت انجام شد.
فرخ در ادامه تقويت فعاليتهاي پژوهشي در حوزه دفاعي و توسعه و بروزرساني بانكهاي اطلاعاتي و پايگاههاي مستندات الكترونيكي را از ديگر برنامهها و اهداف اين معاونت در سال گذشته برشمرد و گفت: در سال گذشته ارتباط مطلوبي با بخشهاي مختلف صنايع دفاعي و صنايع نفت و گاز برقرار شده و ما توانستهايم چندين طرح تحقيقاتي جديد در اين حوزهها تعريف كنيم.
وي تصريح كرد: اجراي موفق اين طرحها گامهاي موثري در جهت خودكفايي صنايع دفاعي و نفت خواهد بود.
فرخ يكي از زمينههاي اصلي حوزه پژوهشي اين واحد را فناوري خلأ بالا و اپتيك ذكر كرد و انعقاد قرارداد طراحي و ساخت سيستم لايهنشاني در خلا بالا با دانشگاه آزاد اسلامي واحد تهران مركزي، طراحي و ساخت سيستم پژوهشي مگنترون اسپاترينگ دانشگاه صنعتي اصفهان و سيستم پژوهشي لايهنشاني در خلا مجهز به منبع تبخير پرتو الكترونيكي براي مركز ميكرو الكترونيك، توليد 150 مجموعه اپتيكي، فيلتر طرح هوشمند و ساخت سيستمهاي پيشرفته اپتيكي را از جمله فعاليتهاي اين حوزه برشمرد.
به گفته معاون پژوهشي واحد صنعتي شريف، انعقاد قرارداد سيليكاي رسوبي خميردندان، طراحي و ساخت سيليكاژل با دانسيته پايين در مقياس آزمايشگاهي، توليد و فروش مجدد ريز كتيبه قرآن، طراحي و ساخت سه عدد سيستم سل برهمكنش نوري ليزري و طراحي و ساخت كاتد مگنترون كندوپاش دو اينچ از ديگر قراردادهاي منعقد شده در سال گذشته است.
وي با اشاره به تغييراتي كه در جهت بهينهسازي سازماني در واحد صنعتي شريف در حال اجرا است، گفت: مركز ميكروالكترونيك از گروه و مركز فناوري خلأ بالا جدا شدند و اين مراكز در حال حاضر با كيفيت بالاتري مشغول فعاليت هستند.
معاون پژوهش واحد صنعتي شريف در اين زمينه ادامه داد: با توجه به فعاليتهايي كه در چند سال اخير در رشتههاي مرتبط با نانو در مجموعه ما انجام شده است و همچنين بر اساس مطالعاتي كه انجام داده ايم، در نظر داريم دو گروه پژوهشي جديد فتونيك و نانو اپتيك راهاندازي كنيم.
وي افزود: در سال 1388 مركز ميكروالكترونيك و گروه فناوري اطلاعات از نظر تجهيزاتي توسعه قابل توجهي داشتهاند و خدمات آزمايشگاهي مركز اپتيك هم رشد چشمگيري داشته است.
فرخ در ادامه با اشاره به اهميت مستندسازي و ثبت دستاوردهاي علمي سازمان، تاكيد كرد: مستندسازي و ثبت علمي و مالكيت معنوي نتايج تحقيقات اين مجموعه همواره بايد مدنظر مديران پژوهشي سازمان باشد.الف/ر