توليد کمپوست قارج به روش بهينه در پارك علم و فناوري جهاددانشگاهي واحد کرمانشاه
کمپوست قارج به روش بهينه در پارك علم و فناوري جهاددانشگاهي واحد کرمانشاه توليد شد.
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی واحد کرمانشاه ،مهندس منصور زينتي زاده طراح توليد کمپوست قارچ با روش توليد بهينه و از اعضای یکی از واحدهای مستقر در پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی کرمانشاه افزود: پيش از اجراي اين طرح، قارچ داران استان کرمانشاه مجبور به خريد کمپوست قارچ از استان هايي همچون تبريز، اصفهان و قزوين بودند و متحمل آسيب هاي زيادي از لحاظ اقتصادي، هزينه زياد حمل و نقل و کيفيت کالا مي شدند.
وي با بيان اين مطلب که تاکنون چنين طرحي ( توليد کمپوست قارچ با روش توليد بهينه) در استان اجرا نشده است، گفت: کاهش هزينه حمل و نقل و رسيدن محصولي تازه به دست قارچ داران از مزيت هاي اين طرح است.
زينتي زاده در خصوص روش به کار رفته در پرورش اين نوع کمپوست قارچ گفت: استفاده از گندم آبي با کود مرغي، پودر چغندر، پودر سنگ و گچ در کمپوست قارچ و پاستوريزه کردن و سپس آمونياک گيري و آماده کردن بذرقارچ و تحويل به قارچ داران از روش هاي به کار رفته در اين طرح مي باشد.
وي با بيان اين مطلب که تهيه زمين براي پرورش قارچ يکي از معضلات قارچ داران است، افزود: رعايت کردن فاصله يک کيلومتري زمين از شهر يا روستا و مراکز صنعتي و بهداشتي و هم چنين داشتن مجوز برق و آب و محيط زيست از مشکلات پرورش دهندگان قارچ مي باشد که فراهم کردن تمامي اين شرايط به آساني مهيا نمي شود.
زينتي زاده ادامه داد: طرح توليد پرورش کمپوست قارچ در زميني به مساحت چهار و نيم هکتار واقع در جاده روانسر حداکثر تا دو ماه آينده راه اندازي خواهد شد.
اين پروژه يکي از طرح هاي برگزيده در جشنواره طراحان کسب و کار زاگرس است که توسط پارک علم و فناوري جهاد دانشگاهي در اسفند ماه 1388 برگزار شد.ح/الف
١٢:٥٣ ٢٤/٠٣/١٣٨٩