٠٦:٠٤ ٠٦/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
رئیس مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهي خبر داد:
رتبه دوم ایران از نظر تولیدات علمی در منطقه
ایران در زمینه تولیدات علمی پس از ترکیه رتبه دوم را در منطقه داراست.

 به گزارش روابط عمومی مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهي، مهندس افشین صندوقدار با بیان این خبر افزود: طبق مستندات موجود و آمار استخراج شده از پایگاه استنادی ISI سهم تولیدات علمی ایران در مقایسه با سایر کشورهای منطقه و بر اساس فاکتورهایی از قبیل نمایه مقالات علمی، کتب منتشر شده، اخبار و فعالیت های علمی، طرح های پژوهشی، نقدها، گزارشات مروری و چکیده مقالات محاسبه شده است.

بر این اساس کشور ترکیه با مجموع 42632 عنوان در جایگاه نخست و جمهوری اسلامی ایران با 31515 عنوان در جایگاه دوم کشورهای منطقه در فاصله زمانی 2009 تا 2010 قرار گرفته است. رئیس مرکز اطلاعات علمی در ادامه افزود: در بخش تولیدات علمی در دهه اول هزاره سوم و در فاصله زمانی بین سالهای 2000 تا 2010 نیز ایران پس از ترکیه و بالاتر از پاکستان، عربستان و امارات متحده عربی رتبه دوم را به خود اختصاص داده است.

 این آمار بر اساس تعداد مقالات نمایه شده در پایگاه ISI در گروه های تخصصی گوناگون نظیر علوم پزشکی، شیمی، مهندسی، فیزیک و ... تنظیم شده است. وی ادامه داد: در همین بخش و در رشته شیمی ایران از نظر تولید مقاله رتبه نخست را به خود اختصاص داده است.

 این آمار نشان دهنده رشد و شکوفایی تولیدات علمی ایرانیان در دنیاست. صندوقدار با اشاره به نمایه شدن 56 نشریه ایرانی در ISI افزود: زمانی که نشریات ایرانی در پایگاه استنادی ISI نمایه می شوند، این فرصت برای محققان ایرانی فراهم می شود تا با ارسال مقاله در نشریات ایرانی علاوه بر بالا بردن سطح اعتبار علمی خود، باعث افزایش میزان اعتبار نشریات ایرانی نیز شوند. بدین ترتیب که با استناد هایی که این مقالات بدست می آورند صاحب ضرایب بالای علم سنجی در سیستم گزارشات استنادی نشریات شده و همین امر باعث صعود رتبه این نشریات در ISI می شود. متن کامل مقالات تمامی این نشریات در حال حاضر در تارگاه SID در دسترس علاقمندان قرار گرفته است. صندوقدار با اعلام خبر انتشار گزارش JCR 2009 توسط پایگاه استنادی ISI خاطر نشان کرد: در این گزارش استنادی که همه ساله منتشر می شود کلیه نشریات نمایه شده در این پایگاه از سراسر جهان بر اساس فاکتورهای علم سنجی طبقه بندی و بر اساس ضرایب رتبه بندی شده اند.

 این گزارش در حال حاضر در مرکز اطلاعات علمی موجود بوده و علاقه مندان می توانند از طریق تماس با تلفکس 44265001 و یا پست الکترونیکی info@sid.ir آن را دریافت نمایند.

 صندوقدار در پایان اعلام کرد: تارگاه SID در تلاش است تا با اجرایی کردن طرح ها و برنامه های خود زمینه مناسب تری را برای تحقیق و پژوهش در کشور فراهم نماید.الف/ر

١٤:٥٧ ٠٢/٠٤/١٣٨٩
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد