رييس جهاد دانشگاهي واحد اصفهان گفت: جهاد دانشگاهي مولود انقلاب فرهنگي است و اين انتظار وجود داشته و دارد تا جهاد در جهت تحقق اهداف انقلاب فرهنگي اقدام كند.
فرهاد طاهريون در گفتوگو با خبرنگارخبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) در اصفهان، اظهار داشت: هرچند در ابتدا جهاد يکي از اعضاي شوراي مديريت دانشگاه بود و در مديريت دانشگاه سهم فعالي داشت، اما با تغيير اساس نامه جهاد دانشگاهي اختيارات اين نهاد در حوزه دانشگاه محدود و فعاليت خود را به عنوان يک واحد مستقل در داخل دانشگاه ادامه داد.
وي افزود: ذکر اين نکته حايز اهميت است که جهاد دانشگاهي با توجه به امکاناتي که در اختيار داشته اقدامات موثري در جهت تحقق اهداف انقلاب فرهنگي انجام داده است.
طاهريون با اشاره به اينکه جهاد دانشگاهي يک نهاد تحقيقاتي – فرهنگي است، تصريح کرد: جهاد با دو بال تحقيقات و فرهنگ در تلاش است تا اهداف پيش بيني شده براي جهاد دانشگاهي را محقق سازد.
رييس جهاد دانشگاهي واحد اصفهان بيان داشت: اگر جهاد دانشگاهي را با سازمانهاي ديگري که در حوزههاي ياد شده فعاليت ميکنند مقايسه کنيم، با توجه به امکانات و محدوديتها در اين نهاد اگر در رتبه اول نباشد به طور حتم مي توانيم بگوييم در ردههاي بالا قرار دارد.
وي افزود: جهاد دانشگاهي نهادي بوده که از ابتدا روي پاي خود ايستاده و با بودجه بسيار کم و محدودي که به آن اختصاص يافته توانسته با تربيت نيرويهاي انساني در داخل خود و انجام فعاليتهاي درآمد زا به خصوص انجام تحقيقات کاربردي به نهادي درآمدزا تبديل شود و خود را اداره كند؛ به طوريکه اکنون به عنوان يک نهاد تحقيقاتي فرهنگي در کل کشور مطرح است و توانسته بسياري از مشکلات کشور را رفع کند.
طاهريون گفت: جهاد دانشگاهي در طول 30 سال فعاليت با وجود کمبود امکانات و محدوديتها به موفقيتهاي فراواني دست يافته به طوري که امروز در ميان ساير سازمانها و نهادهاي فعال در حوزه تحقيق و پژوهش در عرصه توليد علم حرفهاي زيادي براي گفتن دارد.
رييس جهاد دانشگاهي واحد اصفهان از جهاد به عنوان يک حلقه ارتباط بين دانشگاه و صنعت نام برد و ادامه داد: جهاد دانشگاهي نقش حساس و تعيين کنندهاي در ايجاد ارتباط بين دانشگاه و صنعت دارد چرا که ارتباط بين دانشگاه را که محل تدريس و آموزشهاي تئوريک و آکادميک است با صنعت که بيشتر درگير کارهاي اجرائي است برقرار ميکند و مشکلات بخش صنعت از طريق انجام تحقيقات کاربردي توسط دانشگاه بر طرف شده و دانشگاه در تعامل با صنعت ميتواند در حوزه مشکلات اجرايي وارد شده و به برنامههاي آموزشي خود جهت دهد. پس در اين ميان جهاد دانشگاهي به عنوان يک پل ارتباطي وارد شده و ميتواند تعادل بين اين دو مجموعه را بر قرار كند.
طاهريون اظهار داشت: درواقع براي رفع مشکلات صنعت نيازمند تحقيق و پژوهش هستيم و دانشگاه نيز نيازمند فضايي است تا در آن دادهها و اطلاعات علمي را در محيط اجرا بررسي كند و مطابق با آن به فعاليتهاي آموزشي خود جهت دهد.
وي با بيان اينکه اجراي پروژههاي عمراني يکي از شاخصهاي توسعه در کشور است، تصريح کرد: پس از جنگ و با شروع دوران سازندگي گروهي تحت عنوان مهندسان عمران در قالب يک شرکت تخصصي فعاليت خود را در جهاد دانشگاهي واحد اصفهان آغاز كردند و توانستند با ارايه خدمات کاملا تخصصي به يکي از معتبرترين شرکتهاي فعال در سطح کشور تبديل شوند.
رييس جهاد دانشگاهي واحد اصفهان با بيان اينکه شرکت ياد شده بر روند اجراي بيش از 150 پروژه عمراني نظارت کرده است، ادامه داد: اين موضوع بيانگر اعتماد و اطمينان دستگاهها و نهادهاي اجرايي به تخصص و مهارت نيروي انساني فعال در جهاد دانشگاهي است.
وي در ادامه بيان داشت: از ابتدا تاکنون اين گروه مهندسي به عنوان نماينده دستگاههاي اجرايي مختلف از جمله دانشگاه علوم پزشکي، دانشگاه علوم پزشکي بندرعباس، سازمان حمل و نقل پايانههاي کشور و اخيرا با شرکت فرودگاههاي کشور به منظور بازرسي و نظارت فني و مالي پروژههاي عمراني نسبت به انجام خدمات بازرسي و رسيدگي بيش از 300 قرارداد پيمانکاري اقدام كرده است.
طاهريون ادامه داد: در برخي از زمانها در روند اجراي پروژههاي عمراني مشکلاتي وجود دارد که جهاد دانشگاهي واحد اصفهان به عنوان مشاور مادر و نماينده دستگاه اجرايي به منظور رفع مشکل اقدام ميكند.
رييس جهاد دانشگاهي واحد اصفهان با اشاره به فعاليت اين واحد در حوزه پژوهشهاي علوم انساني و اجتماعي خاطرنشان کرد: جهاد دانشگاهي واحد اصفهان در زمينه انجام تحقيقات علوم انساني نيز فعال بوده و در حال حاضر بيش از 70 طرح پژوهشي را به انجام رسانيده است، طرحهايي که غالبا کاربردي بوده و درخصوص مشکلاتي است که دستگاههاي اجرايي با آن درگير هستند.
وي با بيان اينکه جهاد دانشگاهي واحد اصفهان در حوزه پژوهش اقدامات ديگري نيز انجام داده است، گفت: در حوزه پژوهش نيز ميتوان به راه اندازي آزمايشگاه تخصصي بتن اشاره کرد، آزمايشگاه تخصصي که قرار است در آن علاوه بر ارايه خدمات آزمايشگاهي، تحقيقات مربوط به موضوعات مورد نياز در ارتباط با بتن مورد توجه قرار گيرد.
طاهريون درخصوص ارتباط و تعامل جهاددانشگاهي با بدنه اجتماع افزود: ارتباط جهاد با جامعه از طريق انجام خدمات آموزشي و پژوهشي يک ارتباط خوب و سازنده است.
وي با اشاره به گستردگي فعاليتهاي فرهنگي اظهار داشت: در حوزه فرهنگي طبق وظائفي که براي جهاد دانشگاهي تعريف شده است، فضاي بيشتري براي کار وجود دارد هرچند در اين سالها فعاليتهاي قابل توجهاي در حوزه فرهنگي صورت گرفته است، اما با اين وجود لازم است تا در جهت جذب منابع مالي و اعتباري در حوزه فرهنگي و ارتقاء آن بيشتر فعاليت کنيم.
طاهريون ادامه داد: فعاليت در حوزه فرهنگ کار سخت وپر مشقتي است به عنوان نمونه در دانشگاه اصفهان با 20 هزار دانشجو مواجه هستيم 20 هزار نفر مخاطب با سلايق و نيازهاي گوناگون؛ با توجه به اين انبوه مخاطب و متفاوت بودن نظر و سليقهها جاي کار بيشتري وجود دارد.
وي بيان داشت: معتقدم به دليل مشکلات و پيچيدگيهاي حوزه فرهنگ هيچ نهاد فرهنگي نميتواند ادعا کند که در حوزه فرهنگي وظيفهاش را به طور کامل انجام داده است.
طاهريون، ايجاد کانونهاي مختلف فرهنگي، گردشگري، دانشجويي و ايجاد سازمان دانشجويي در جهاد دانشگاهي را زمينه و بستري مناسب براي جذب هرچه بيشتر دانشجويان براي انجام فعاليتهاي فرهنگي دانست.
وي درخصوص برنامههاي آموزشي جهاد دانشگاهي واحد اصفهان گفت: اکنون آموزشهاي جهاد دانشگاهي اصفهان محدود به برگزاري دورهاي آموزشي تخصصي کوتاه مدت است.
طاهريون درخصوص دليل عدم ورود جهاد دانشگاهي به حوزه آموزش عالي اظهار داشت: با توجه به فعاليت جهاد دانشگاهي دانشگاه صنعتي اصفهان در حوزه آموزش عالي، ورود ما به اين بخش نوعي موازي کاري محسوب مي شد، اما اکنون جهاد دانشگاهي درخصوص ايجاد مرکز آموزش عالي اقداماتي در دست اجرا دارد که با ساير مراکز فعال در اين بخش داراي يک تفاوت مهم است و آن انجام فعاليتهاي تحقيقاتي در کنار فعاليتهاي آموزشي و به عبارتي ارايه آموزشهاي مرتبط با تحقيقات و پژوهش است.
طاهريون تصريح کرد: در حال حاضر جهاد دانشگاهي اصفهان مجوز تاسيس مجتمع آموزش عالي با ظرفيت پذيرش 2 هزار نفر دانشجو را از وزارت علوم دريافت کرده است و در آيندهاي نزديک با پذيرش دانشجو در حوزه آموزش عالي نيز با محوريت انجام فعاليتهاي پژوهشي-تحقيقاتي اقدام خواهيم کرد.
رييس جهاد دانشگاهي واحد اصفهان با بيان اينکه از طريق برقراي ارتباط با فرمانداريها اين امکان فراهم شده است تا برخي از دورههاي آموزشي تخصصي کوتاه مدت در شهرستانها با ويژگيهاي خاص بر گزار شود، افزود: تاکنون شاهد استقبال خوبي در اين حوزه بودهايم به طوريکه شهرستانهاي دهاقان، مبارکه و کاشان اعلام آمادگي كردهاند تا با همکاري سازمانهاي ديگر دورههاي آموزشي تخصصي کوتاه مدت جهاد در آن شهرستانها برگزار شود.
طاهريون خاطرنشان کرد: از اين طريق ميتوان خدمات و امکانات را به سطح شهرستانهاي استان نيز گسترش داد.
وي با اشاره به اينکه تجربه کردن در دنياي معاصر که شاهد رشد روز افزون اطلاعات و تکنولوژي هستيم کاري پر هزينه است، گفت: نزديک به يک سال است که جهاد دانشگاهي واحد اصفهان اقدام به ايجاد يک مر کز مشاوره كرده است؛ مرکزي که در نوع ارايه خدمات نسبت به ساير مراکز مشاورهاي فعال در سطح استان، داراي امتيازات خاص است.
رييس جهاد دانشگاهي واحد اصفهان تصريح کرد: در حال حاضر اين مرکز در زمينه مسايل حقوقي، انتخاب رشته، تحصيلات تکميلي و مسايل روان شناسي خدمات مشاوره اي ارايه ميکند و در آيندهاي نزديک قرار است که زمينههاي تخصصي ديگري نيز به آن اضافه شود.ح/الف