٠٦:١٩ ٠٦/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
دبيركل كميته‌ دائمي پدافند غيرعامل:
جهاد دانشگاهي در جهت خودكفايي نظام مجدانه تلاش مي‌كند

نشست پدافند غيرعامل در مقابل تهديدات بالقوه صنعت و ساختمان روز يكشنبه 30 خرداد ماه در سالن همايش‌هاي جهاد دانشگاهي صنعتي شريف برگزار شد.

به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي واحد علوم پزشكي شهيد بهشتي،اين نشست يك روزه با حضور داود احمدي‌نژاد دبيركل كميته دائمي پدافند غيرعامل كشور، حميدرضا طيبي رئيس جهاد دانشگاهي، سيدهادي هاشمي رئيس پليس راهنمايي و رانندگي تهران‌بزرگ، سيدمحمد طباطبايي رئيس جهاد دانشگاهي صنعتي شريف، ميرزايي رئيس دانشگاه امام رضا(ع) و جمعي از مدیران و کارشناسان حوزه مختلف صنعت و دانشگاه در جهاد دانشگاهي صنعتي شريف برگزار شد. در حاشيه اين نشست نمايشگاهي از فعاليت ها و دستاوردهاي سازمان جهاددانشگاهي صنعتي شريف برپا بود و هريك از حاضران در نشست با حضور در اين نمايشگاه از نزديك با دستاوردهاي اين سازمان آشنا شدند.

داود احمدي‌نژاد - دبيركل كميته‌ پدافند غيرعامل كشور - در اين نشست تخصصي گفت: در حوزه تحقيقات، جهاد دانشگاهي و ساير مجموعه‌ها دستاوردهاي عظيمي داشته‌اند اما از اين دستاوردها صيانت نكرده‌ايم. وي با بيان اين كه آيا شرك به خدا نيست كه بخواهيم بنده آزاد الهي باشيم اما در برابر برخي از قدرت‌ها همه چيزمان را بدهيم، خاطرنشان كرد:‌ مانند قراردادهايي كه با چين داريم، حتي در زمينه سير و مغز گردو؛ حالا تجهيزات صنعتي در جاي خودش، آن‌ها در اين شرايط چگونه موضع مي‌گيرند. وي افزود:‌ اين همه امتياز مي‌دهيم باز هم سير و راضي نمي‌شوند. بايد چگونه از دستاوردهاي خود صيانت كنيم كه سر تعظيم جلوي اين‌ها فرود نياورده و به دنبال عمل صالح و حفظ اين دستاوردها باشيم.

وي خاطرنشان كرد‌: يكي از دلايل رشد چشمگير در حوزه نظامي آن است كه طبق آيين‌نامه موجود هيچ كدام از مجموعه‌هاي نظامي نمي‌توانند از محيط خارج و حتي محيط شهري نيازمندي‌هاي خود را تامين كنند و حتما بايد از طريق وزارت دفاع اقدام كنند اما در محيط كار در كشور چنين آيين‌نامه‌اي وجود ندارد. وي افزود:‌ بايد آيين‌نامه‌اي تهيه شود كه هيچ مسئولي قبل از آن كه نيازمندي‌هاي خود را از توان داخلي استعلام كند حق خريد خارجي را نداشته باشد. من نيز كمك مي‌كنم كه بتوانيم از مسير دولتي يا مجلس اين آيين نامه را تدوين كرده و از توانمندي‌هاي مجموعه‌هاي داخلي صيانت كنيم. احمدي نژاد با بيان اين كه كميته پدافند غيرعامل يك دولت مجازي است كه مي‌تواند مصوبه داشته و براي ابلاغ به دولت بدهد، خاطرنشان كرد:‌ مي‌توانيم اين آيين نامه را از اين طريق تهيه و اجرايي كنيم در آن صورت واردات نظام‌مند شده و از مراكز و مجموعه‌هاي داخلي صيانت مي‌شود.

رييس جهاد دانشگاهي:
فلسفه جهاد دانشگاهي الگوسازي جوان ايراني براي توسعه است

حميدرضا طيبي ـ رييس جهاددانشگاهي ـ در نشست تخصصي "پدافند غيرعامل در مقابل تهديدات صنايع و ساختمان" گفت: جوانان ايراني توانمند بوده و مي‌توانند در جهت توسعه علمي و فن‌آورانه كشور حركت كنند همان گونه كه تاكنون نيز در بسياري از اين زمينه‌ها موفق بوده‌ايم. رييس جهاددانشگاهي با بيان اينكه كساني كه فكر مي‌كنند با تحريم مي‌توانند تزلزلي در راه ما ايجاد كنند اشتباه مي‌كنند، خاطرنشان كرد:‌ ما در جهاد دانشگاهي همواره از تحريم‌ها به‌عنوان يك فرصت كه موجب رويكرد بيشتر به سمت توان داخلي شده، استقبال كرده‌ايم. وي افزود: با توجه به پتانسيل‌هاي موجود آمادگي همه‌ واحدهاي جهاد دانشگاهي براي توسعه كشور و ايجاد اقتصادي شكوفا را اعلام مي‌كنم.

طيبي گفت: ‌انقلاب ما با شعار «نه شرقي و نه غربي» به پيروزي رسيد و مدل جديدي براي اداره دنيا ارائه داد. اين مدل توسط امام بزرگوار فيلسوف و اسلام شناس قرن حاضر، كه شناخت جامعي از اسلام و نوع مدل حكومت ديني داشت، ارائه شد.

وي ادامه داد: ‌اين مدل حكومتي ولايت فقيه در كنار جمهوريت نظام بود كه توانست در30 سال گذشته جمهوري اسلامي ايران را اداره كند و طبق فرمايشات امام (ره) و مقام معظم رهبري، استقلال و توسعه‌ علمي و فن‌آورانه كشور از ويژگي‌هاي اين مدل است. او با بيان اين كه طبيعتا در روند ارائه اين مدل به دنيا در ارودگاه غرب و شرق و حتي كشورهاي به ظاهر اسلامي داراي دشمنان جدي بوده و هستيم، تصريح كرد: ‌آنچه در پياده‌سازي اين مدل و تحقق اهداف آن نقش زيادي دارد توسعه علمي و فن‌آورانه كشور است.

وي ادامه داد: يكي از عوامل موثر در جنگ نرمي كه دشمن سال‌هاست برضد ما انجام مي‌دهد استفاده از توسعه‌ علمي غرب است و علت آن كه برخي جوانان جذب فرهنگ غربي مي‌شوند توسعه علمي و فن‌آورانه آن است.

رئيس جهاد دانشگاهي با بيان اين كه بايد با تمام قوا برنامه‌هاي دانش بنيان را اجرا كرده و در جهت رفع وابستگي كشور و رسيدن به اهداف سند چشم انداز حركت كنيم، خاطرنشان كرد: طراحي و ساخت دكل‌هاي حفاري توسط متخصصان جهاد دانشگاهي از جمله اقداماتي بود كه از سه سال پيش در دستور كار قرار گرفت؛ اما اين پروژه هنوز اجرايي نشده است، در حالي كه رفع وابستگي به خارج يكي از نمودهاي پدافند غير عامل است. وي تصريح كرد: ترديدي وجود ندارد كه با درايت و برنامه‌ريزي تحريم‌ها اثر جدي بر كشور نخواهند داشت اما تحريم‌ها نبايد موجب شود كه به سمت خريد بيشتر از خارج از كشور حركت كنيم.

رييس جهاد دانشگاهي صنعتي شريف:
صنايع هراسي از تحريم نداشته باشند/ تاكنون بيش از 4 هزار پروژه تحقيقاتي اجر كرده‌ايم

سيد محمد طباطبايي ـ رييس جهاد دانشگاهي  واحد صنعتي شريف ـ در نشست تخصصي "پدافند غيرعامل در مقابل تهديدات صنايع و ساختمان" گفت: ما در جهاد دانشگاهي صنعتي شريف به عنوان يك نهاد برگرفته از انقلاب به همه صنايع كشور اعلام مي‌كنيم كه هيچ هراسي از تحريم‌ها نداشته باشند چرا كه فرزندان خميني زنده‌اند و نخواهند گذاشت كوچكترين ضرري از اين ناحيه متوجه آن‌ها شود. وي با بيان اين كه اين مجموعه با برخورداري از300 نيروي متخصص وسازماندهي شده در سه پژوهشكده تاكنون موفق به انجام بيش از چهار هزار پروژه تحقيقاتي شده است، خاطرنشان كرد:‌ اكثر اين پروژه‌ها براي اولين بار در كشور اجرا شده است.

وي افزود: ‌دراوايل جنگ تحميلي نيز براي اولين بار با ساخت بالن و استقرار آن در اطراف تهران و پالايشگاه و نيروگاه‌ها توانستيم اولين قدم را در پدافند غيرعامل برداريم و پس از آن نيز با انجام بيش از500 پروژه نظامي نقش مهمي در خودكفايي صنعت نظامي برداشته شد.

رئيس جهاددانشگاهي واحد صنعتي شريف خاطرنشان كرد: اكنون با توجه به تاكيدات مقام معظم رهبري و راهنمايي ارزنده‌ رياست جمهوري و دبيركل پدافند غيرعامل، جهاد دانشگاهي مصمم شد مركزي به عنوان پدافند غيرعامل جهاددانشگاهي صنعتي شريف با استفاده از نيروهاي مومن، متخصص و متعهد تشكيل دهد. وي افزود: اين اقدام جهت افزايش سطح دانش پدافند غيرعامل در كشور و افزايش توانمندي غير مسلحانه كه موجب كاهش آسيب‌پذيري در افراد و تقليل هزينه‌ها در همه‌ اموركشور مي‌شود انجام شده است.

عضو كميسيون صنايع و معادن مجلس شوراي اسلامي:
خودمان موجب افزايش واردات مي‌شويم
واردات بي رويه مانع گسترش علم و دانش و توسعه صنعت و كشاورزي شده است

طاهرپور ـ عضو كميسيون صنايع و معادن مجلس شوراي اسلامي ـ در اين نشست گفت: اگر فكري براي روند واردات بي رويه به كشور نشود آش همان آش و كاسه همان كاسه خواهد بود. وي با طرح اين سوال كه چرا در سا‌ل‌هاي گذشته 70 ميليارد دلار واردات رسمي بايد صورت گيرد،‌ خاطرنشان كرد: ‌راهكار حل معضل واردات بي رويه در دست خودمان بوده و اين مسئله تهديدي داخلي و نه خارجي است. عضو كميسيون صنايع و معادن مجلس شوراي اسلامي افزود: علت نياز به واردات به بودجه دولت باز مي‌گردد به صورتي كه نمايندگان مجلس و دولت دست به دست هم داده و آشي پخته مي‌شود كه موجب افزايش واردات مي‌شود.

وي ادامه داد: بودجه دولت سالانه صد هزار ميليارد تومان است كه 40 هزار ميليارد تومان از ماليات و 60 هزار ميليارد تومان از طريق فروش ارز تامين شود كه مسئله اصلي در اين زمينه تبديل ارز به ريال است كه يكي از راه‌هاي آن، تحويل ارز به بانك مركزي و تبديل آن به ريال و چاپ اسكناس است. طاهرپور با بيان اين‌كه به دلايلي چون افزايش تورم و نقدينگي بانك مركزي حق چاپ اسكناس را ندارد، خاطرنشان كرد:‌ راه دوم در اين زمينه اين است كه ارز را در اختيار مردم گذاشته و بگوييم هرچه دلتان مي‌خواهد وارد كنيد در واقع راه واردات به مملكت را خودمان باز مي‌كنيم با اين حال راه چاره و راهكار تامين ريال مورد نظر دولت، نه واردات بلكه اخذ ماليات از مردم است.

وي ادامه داد: براي اخذ ماليات، درآمدهاي مردم بايد شناسايي شود كه لازمه شناسايي درآمدهاي مردم نيز استفاده از سيستم‌هاي الكترونيك است. عضو كميسيون صنايع و معادن مجلس شوراي اسلامي با بيان اين كه بايد سعي كنيم شاخص‌هاي الكترونيك را در كشور ارتقا‌ء داده و امكان شناسايي دارايي‌ها براي اخذ ماليات عادلانه را فراهم كنيم، خاطرنشان كرد: با اين حال در بودجه امسال عدد كمي براي ارتقاي شاخص‌هاي الكترونيك در نظر گرفته شد اما در برنامه پنجم و لايحه پيشنهادي، دولت توجه كافي به اين مسئله داشته است.

وي افزود: بسياري از كارخانجات در حال حاضر با60 درصد ظرفيت فعاليت مي‌كنند در حالي كه150 هزار ميليارد تومان ظرفيت نصب شده در صنعت و 70 هزار ميليارد تومان نيز سرمايه گذاري انجام شده در طرح‌هاي نيمه تمام صنعتي است. طاهرپور با بيان اين كه سرمايه‌گذاري‌هاي خوبي در بخش صنعت صورت گرفته اما اين سرمايه‌گذاري‌ها به بهره‌برداري منجر نشده است، خاطرنشان كرد: بيكاري يكي از بزرگترين تهديدات كشور است. كشور را مي‌توان با تورم بالا اداره كرد اما با لشكر بيكار امكان اين كار وجود ندارد.

وي تصريح كرد:‌ در حال حاضر پتانسيل صادراتي كشور فوق العاده بالا رفته و در صورتي كه نرخ ارز را اصلاح كنيم اين مسئله اتفاق خواهد افتاد اما در پنج سال گذشته با وجود تورم سالانه20 درصد، نرخ ارز ثابت مانده و توان رقابتي توليدكنندگان داخلي كاهش يافته است. وي افزود: ‌تا زماني كه بودجه دولت اصلاح نشده و ماليات جايگزين درآمدهاي ارزي و نفتي نشود همين روال ادامه خواهد داشت. لازمه جايگزيني ماليات با درآمدهاي ارزي نيز شناسايي درآمدها و ايجاد رونق اقتصادي است كه لازمه آن تعديل نرخ ارز و توجه به توليدات دانش‌بنيان است. 00

رييس دانشگاه امام رضا(ع):
دوره مديريت اماكن متبرك و مذهبي داير شد

كشوري امن، مستقل، مقتدر، با سامان دفاعي مبتني بر بازدارندگي همه جانبه و پيوستگي مردم و حكومت از ويژگي‌هاي جامعه ايران در افق چشم انداز20 ساله است.

ميرزايي ـ رييس دانشگاه امام رضا(ع) ـ در نشست تخصصي "پدافند غيرعامل در مقابل تهديدات صنايع و ساختمان" افزود: به طور كلي دو رويكرد بقاء و كمال در ارتباط با اولويت‌هاي ملي وجود دارد. حفظ تماميت ارضي، نظام مقدس جمهوري اسلامي، حفظ استقلال و نفي سلطه بيگانه بقاء را تضمين كرده و كمال در گروي استقلال و پيشرفت كشور است.

وي با بيان اين كه تامين امنيت و نيازهاي حياتي كشور، توسعه‌ اقتصادي و حفظ هويت فرهنگي از نيازهاي ملي است، خاطرنشان كرد: در تامين امنيت بايد دو محور بالا بردن ضريب امنيت داخلي و تقويت توان بازدارندگي در قبال تهديدات خارجي مدنظر قرار داد. وي ادامه داد: ‌تقويت توان بازدارندگي از طريق مستقيم و پدافند غيرعامل صورت مي‌گيرد كه دراين زمينه كاهش وابستگي و مشاركت در تامين نيازهاي ساير كشورها بايد مدنظر قرار گيرد. وي با بيان اين كه امروزه بحث ارتباطات بين المللي نه ارتباطات يكسو و منفعل تبديل به يك هنجار شده است، تصريح كرد:‌ امروزه سياست بين‌المللي كردن آموزش يك هنجار است و بسياري از كشورها آن را در اولويت‌هاي علمي خود قرار داده‌اند.

وي ادامه داد: در عربستان ظرف10 سال گذشته سه دانشگاه جامع احداث شده است كه تنها در افتتاح يكي از اين دانشگاه‌ها،10 ميليارد دلار به آن هديه شده است. وي با بيان اين كه در دانشگاه امام رضا(ع) طرح برگزاري آزمون‌هاي بين المللي را با همكاري سازمان سنجش برگزار كرديم، خاطرنشان كرد: با اين كار از خروج 45 هزار نفر از جوانان براي شركت در آزمون‌هاي بين المللي جلوگيري كرديم.

وي افزود: امروزه حفظ هويت فرهنگي يكي از الزامات بقاء، كمال و منافع ملي است. ديگران در زمينه زبان خودشان امپرياليسم زبان در جهان برقرار كرده‌اند بنابراين در زمينه زبان فارسي نيز بايد يك آزمون واحد به عنوان تافل زبان فارسي تدوين شود. ميرزايي تصريح كرد:‌ امروزه جريحه‌دار كردن احساسات مسلمانان و شيعيان از طريق تهديد كردن اماكن متبركه و مذهبي بايد در الگوي پدافند غيرعامل مورد توجه قرار گيرد. در همين زمينه رشته مديريت اماكن متبرك و مذهبي از امسال در دانشگاه امام رضا(ع) برقرار شده است.

امضاي تفاهم نامه همكاري ميان جهاددانشگاهي صنعتي شريف وكميته دائمي پدافندغيرعامل در اين نشست همچنين تفاهم نامه همكاري ميان جهاد دانشگاهي دانشگاه صنعتي شريف و كميته پدافند غير عامل كشور به امضا رسيد . اين تفاهم نامه توسط داوود احمدي نژاد دبير كل دايمي كميته پدافند غير عامل كشور و سيد محمد طباطبايي قمي رييس جهاد دانشگاهي صنعتي شريف امضا شد. اين تفاهم نامه در راستاي برپايي نشست پدافند غيرعامل در مقابل تهديدات بالقوه صنعت و ساختمان و افزايش همكاري‌هاي علمي و پژوهشي در حوزه پدافند غير عامل ميان دانشگاه صنعتي شريف و كميته پدافند غير عامل به امضا رسيد. همچنين در اين مراسم مركز پدافند غيرعامل جهاد دانشگاهي صنعتي شريف با حضور دبير كل دايمي پدافند غير عامل گشايش يافت.

اين مركز با ايجاد فضايي اجرايي و نظارتي در جهت هوشمندسازي سامانه ها در قالب نرم افزارهاي بي.ام.اس، سي.ام.اس و جي.پي.اس و ساير وسايل ايمني و استحفاظي فردي، در تمام حوزه‌ها فعاليت مي‌كند.ح/الف

١١:٢٠ ٠٨/٠٤/١٣٨٩
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد