معاون پژوهش و فناوري جهاددانشگاهي كشور گفت: در حالي كه متوسط شاخص درمان ناباروي در دنيا 30 درصد است، اين رقم در مركز درمان ناباروري جهاد دانشگاهي قم به 35 درصد ميرسد.
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد استان قم، محمدصادق حاجي تاروردي ظهر امروز در اين نشست مطبوعاتي كه در قم برگزار شد، اظهار داشت: در جهان در گفتمانهاي جديد جايگاه ويژهاي پيدا كرديم و از طريق اقتصاد دانش بنيان به پيش ميرويم و جهاد دانشگاهي به توسعه علمي و فناوري اهتمام ويژهاي دارد.
وي افزود: بحث تحريم در مباحث توسعهاي كشور تأثيري ندارد و چون خودمان در مباحث علمي خودكفا هستيم و كسي نميتواند آسيبي به ما برساند.
معاون پژوهش و فناوري جهاددانشگاهي اظهار داشت: جهاددانشگاهي به عنوان يك نهاد علمي گستردگي زيادي در كشور دارد و داراي ظرفيت قوي در زمينههاي علمي است كه اگر مسئولان و مجلس حمايتهاي ويژه داشته باشند ميتوانيم پيشرفتهاي علمي خوبي داشته باشيم.
وي در ادامه بيان داشت توسعه صنعتي كشور بايد بر اساس توسعه فناوري بومي باشد تا بتواند پايدار باشد تا امكان صدور آن نيز به ديگر كشورها وجود داشته باشد ولي در غير اين صورت بايد به ديگر كشورها وابسته باشيم كه آسيبهاي زيادي براي ما دارد.
حاجي تاروردي گفت: واحد جهاددانشگاهي قم تلاشهاي خوبي انجام داده است و مركز ناباروري قم خوشبختانه بعد از دو سال از شروع به كار خود موفقيتهاي چشمگيري داشته است.
وي افزود: بهترين شاخص ارزيابي مراكز ناباروري تعداد فرزند متولد شده به تعداد جنين تحويل داده شده است كه اين عدد در دنيا بين 30 تا 32 درصد است، ولي ما در ايران آماري حدود 35 درصد داريم.
معاون جهاد دانشگاهي بيان داشت: شاخص درمان ناباروري در قم در برخي ماهها به بسيار بالاتر از اين عدد است كه مطمئنا نتيجه تلاش خوب متخصصان استان است.
وي تأكيد كرد: به خاطر وجود مرقد حضرت معصومه (س) در قم بسياري از داخل و خارج از كشور به قم ميآيند كه ضمن استفاده از امكانات و تجهيزات علمي از توفيقات اين بانوي بزرگ اسلام نيز بهرهمند شوند.
حاجي تاروردي اظهار داشت: در زمينه ناباروري بيماران ايراني براي درمان به كشورهاي خارجي سفر ميكردند كه اين مهم سبب خروج مقدار زيادي ارز از كشور ميشد، ولي اكنون با توسعه اين علم در ايران نه تنها ارزي از كشور خارج نميشود، بلكه با آمدن توريست درماني به ايران به ويژه از كشورهاي اسلامي كه بحث شرعي درمان حساس هستند، ارزآوري خوبي نيز براي ايران در برداشته است.
وي با اشاره به در دستور كار قرارگرفتن توسعه مركز ناباروري قم گفت: تجهيزات استفاده شده در درمان ناباروري بسيار گران قيمت است و حمايت مديران ارشد براي ما خيلي مهم است و تقاضا داريم با كمكهاي خود ما را در پيشبرد اهدافمان ياري كنند.
معاون جهاد دانشگاهي گفت: براي تكميل بخش درماني ناباروري در قم آزمايشگاه تشخيص طبي نيز در حال شكلگيري است كه اين آزمايشگاه بهزودي افتتاح ميشود.
وي افزود: استفاده از آزمايشگاههاي دقيق و پيشرفته سبب بالارفتن سرعت و دقت در كار ميشود و اين در بالارفتن بازدهي مراكز ناباروري بسيار اهميت دارد.
حاجيتاروردي خاطرنشان كرد: توسعه آموزش عالي در استان پيگيري شده است و به زودي شعبهاي از دانشگاه علمي ـ كاربردي جهاددانشگاهي را در قم ايجاد ميكنيم.
وي در ادامه اظهار داشت: در دانشگاههاي زير پوشش جهاددانشگاهي به بحث توسعه كاربرد علم توجه داريم و دانشهاي مورد نياز جهاددانشگاهي را در اين دانشگاهها مدنظر قرار ميدهيم.
معاون پژوهش و فناوري جهاددانشگاهي كشور با توجه به اخبار مبني بر واگذاري دانشگاههاي علمي ـ كاربردي به وزارت كار تأكيد كرد: در تغيير مديريت دانشگاههاي علمي ـ كاربردي بايد نظارت وزارت علوم و تحقيقات و فناوري حفظ شود تا مدرك اين دانشگاهها معتبر بوده و استقبال از اين دانشگاهها پابرجا بماند.
وي گفت: در جهاددانشگاهي با توجه به حساسيتي كه مباحث دارد از آخرين فتاواي مراجع تقليد بهرهمند ميشويم و تمام كارها با شرع تطابق كامل دارد.
معاون پژوهش و فناوري جهاددانشگاهي افزود: آيتالله صافي گلپايگاني اجازه استفاده از وجوهات را براي تحقيقات علمي در جهاددانشگاهي دادهاند كه اين نشان از تأييد مرجعيت نسبت به شرعي بودن كارها دارد.
حاجي تاروردي در ادامه خاطر نشان كرد: قصد داريم درمان به روش سلول درماني را در قم پايهگذاري كنيم و اين علم نياز به تجهيزات بالا دارد و بودجه جهاددانشگاهي محدود است و اگر مسئولان در اين زمينه سرمايهگذاري كنند، اين كار سريعتر انجام ميشود.
معاون پژوهش و فناوري جهاددانشگاهي در پايان گفت: استان قم در بين استانهاي كشور داراي جايگاه خوب و ويژهاي در زمينه توسعه واحدهاي درماني در جهاددانشگاهي كشور دارد.ح/الف