/جهاد دانشگاهی سه دهه حضور/
مدیر گروه پژوهشی لیزر مرکز تحقیقات لیزر پزشکی جهاد دانشگاهی: طرح های پژوهشی این گروه در مراکز درمانی کاربردی می شود
دیر گروه پژوهشی مرکز تحقیقات لیزر پزشکی جهاد دانشگاهی از قابلیت کاربردی شدن طرح های پژوهشی این گروه در مراکز درمانی خبر داد و گفت: طرح استفاده از دی اکسید کربن غیرتخریبی در بهبود ضایعات مخاطی (NACLT ) و به کارگیری لیزر در روش های تشخیص غیرتهاجمی ضایعات پوستی از جمله طرح های پژوهشی انجام شده در این مرکز است که با توجه به نتایج رضایت بخش آنها، اقدامات لازم برای شناسایی مکانیسم آن ها در جریان است.
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهي علوم پزشکی تهران ،دکتر محسن فاتح مدیر گروه پژوهشی مرکز تحقیقات لیزر پزشکی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران ،پیرامون فعالیت های یک ساله گروه بیان داشت: یکی از فعالیت های شاخص این گروه در سالی که گذشت، کسب مجوز مرکز تحقیقات لیزرپزشکی بر مبنای فعالیت های و اقدامات انجام شده از معاونت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بود که به عنوان اولین مرکز تحقیقات لیزر پزشکی مصوب توسط این وزارتخانه به ثبت رسید.
وی ادامه داد: گروه تحریک زیست نوری یکی دیگر از گروه های پژوهشی مرکز تحقیقات لیزرپزشکی جهاد دانشگاهی است که در سال گذشته موفق به کسب موافقت اصولی از دفتر مرکزی جهاد دانشگاهی شده است و امید است که بتواند در سال آینده موافقت قطعی را نیز کسب کند .
وی با بیان این مطلب که 7 طرح پژوهشی در این گروه در دست اجرا است، تصریح کرد: گزارش نهایی 2 طرح پژوهشی در دست تدوین است و3 شماره فصلنامه تخصصی لیزر پزشکی و 10 مقاله پژوهشی در سالی که گذشت توسط این گروه منتشر شده است.
مدیر گروه پژوهشی لیزر پزشکی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران از ساماندهی کتابخانه تخصصی لیزر پزشکی در این مجموعه خبر داد و گفت: یکی از برنامه های این گروه ساماندهی کتابخانه ی تخصصی لیزر پزشکی برای دسترسی به کتب و مجلات منتشر شده در زمینه لیزر های پزشکی است.
که در همین راستا مرحله اول این طرح به اجرا در آمده است.
دکتر فاتح افزود: از برنامه های دیگر این گروه در سال جاری تاسیس گروه پژوهشی فتودینامیک تراپی و نیز تشکیل گروه مهندسی بافت و لیزر در این مجموعه است.
وی در ادامه با اشاره به کاربردی بودن طرح NACLT در مراکز درمانی بیان داشت: استفاده از روش NACLT که طرح استفاده از دی اکسید کربن غیرتخریبی در بهبود ضایعات مخاطی به عنوان یک روش کاهش درد نوین در حیطه های اثر آن است در بیمارستان های مختلف قابل استفاده بوده و پژوهش های تکمیلی برای شناسایی مکانیسم های این روش در حال انجام است.
مدیر گروه پژوهشی لیزر پزشکی جهاد دانشگاهی با بیان این مطلب که طرح به کارگیری لیزر در روش های تشخیص غیرتهاجمی ضایعات پوستی از اقدامات در حال اجرا در این گروه است، خاطر نشان کرد: طرح به کارگیری لیزر در تشخیص غیرتهاجمی ضایعات پوستی از برنامه های مشترکی است که با همکاری مرکز تحقیقات توسعه تکنولوژی بیمارستان امام خمینی(ره) در حال انجام است.
وی در ادامه از دیگر طرح های انجام شده توسط گروه پژوهشی لیزر پزشکی جهاد دانشگاهی نام برد و گفت: استفاده از لیزر کم توان با طول موج قرمز در پیشگیری و کاهش شدت موکوزیت های دهانی ناشی از رادیوتراپی ناحیه فارنکس توسط دکتر غلامرضا اسماعیلی جاوید و دکتر فرناز آموزگار هاشمی انجام شده و مقاله مرتبط با آن نیز در سی و یکمین شماره فصلنامه علمی پژوهشی لیزر پزشکی منتشر شده است.
دکتر فاتح با بیان این مطلب که گروه پژوهشی لیزر مرکز تحقیقات لیزر پزشکی جهاد دانشگاهی در کنگره های بین المللی نیز حضور چشمگیری داشته است، افزود: به کارگیری لیزر دی اکسید کربن غیرتخریبی NACLT در بهبود ضایعات مخاطی بیماری پمفیگوس از جمله طرح های ارائه شده توسط این گروه بود که در 29 کنگره انجمن لیزر پزشکی آمریکا در سانفرانسیسکو پذیرفته شد.
مدیر گروه پژوهشی لیزر مرکز تحقیقات لیزر پزشکی جهاد دانشگاهی ادامه داد: این مرکز به عنوان یکی از مراکز تحقیقاتی مصوب وزارت بهداشت در اردیبهشت ماه سال جاری با حضور فعال در نمایشگاه دستاوردهای علمی و صنعتی ایران در کشور قطر توانست با ارائه خدمات پژوهشی و دستاوردهایی این گروه در قالب پوستر و پمفلت های تخصصی به معرفی فعالیت های پژوهشی و خدمات تخصصی این مرکز بپردازد و با محققین و مراکز تحقیقاتی شرکت کننده در زمینه گسترش پژوهش های مرتبط تبادل نظر نماید.
وی در ادامه تصریح کرد: پنجاهمین دوره کنگره بین المللی دندانپزشکی یکی دیگر از کنگره های بین المللی بود که گروه پژوهشی لیزر پزشکی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران به دلیل پژوهش ها و تحقیقات گسترده ای که در خصوص مخاط دهانی داشت در آن حضور پیدا کرد.الف/ر
١٢:٤٦ ٢٩/٠٤/١٣٨٩