/جهاد دانشگاهي، سه دهه حضور/
با تلاش محققان جهاد دانشگاهي صورت گرفت:
طراحي و ساخت نخستين نمايشگرهاي ارگانيك دركشور
محققان جهاد دانشگاهي واحد صنعتي خواجه نصيرالدين طوسي براي اولين بار در كشور موفق به طراحي و ساخت نمايشگرهاي ارگانيك (OLED) شدند.
دكتر عليرضا نيك فرجام ــ مدير گروه پژوهشي نانوالكترونيك جهاد دانشگاهي واحد خواجه نصيرالدين طوسي و مجري طرح ــ با اعلام اين مطلب به خبرنگار «فنآوري» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اظهار كرد: نمايشگرهاي ارگانيك نسل جديد ميتوانند جايگزيني مناسب براي ساير نمايشگر ها مانند نمايشگر هاي LCD، CRT و.. باشند، چرا كه ويژگيهاي منحصر به فردي چون وزن بسيار سبك، قابليت انعطاف پذيري بالا و زاويه ديد 180 درجه دارند.
وي در خصوص ديگر ويژگيهاي نمايشگرهاي ارگانيك (OLED) خاطرنشان كرد: اين نمايشگرها سرعت پاسخ بالايي داشته و بر خلاف نمايشگرهاي LCD ميتوانند به راحتي تصاوير سريع را دنبال كنند. نمايشگرهاي ارگانيك خود مولد نور بوده و داراي راندمان بالاتري نسبت به ديگر نمايشگر ها هستند و بر خلاف LCD ميتوانند تاريكي و سياهي مطلق را هم نمايش دهند.
اين پژوهشگر جهاد دانشگاهي در خصوص مشخصات فيزيكي و فني اين نمايشگرها تصريح كرد: نمايشگرهاي ارگانيك از مواد پليمري به صورت تك لايه، دو لايه و چندلايه ساخته ميشوند كه در واقع پليمرهاي نورتاب نقش اصلي را در ساخت آنها ايفا ميكنند. تا چند سال گذشته شايد كسي فكر نمي كرد كه پلاستيك هم ميتواند در الكترونيك نقش مهمي ايفا كند، اما امروزه الكترونيك پلاستيك و ارگانيك شاخه اي از نانوالكترونيك بود و از جايگاه ويژه اي برخوردار است.
مدير گروه پژوهشي نانوالكترونيك جهاد دانشگاهي واحد خواجه نصير با اشاره به اين كه اين نمايشگرها ميتوانند به نازكي يك كاغذ باشند در رابطه با روند اجراي اين طرح به ايسنا گفت: در حال حاضر نمونه كوچك آزمايشگاهي اين نماشگرها در ابعاد دو در دو سانتيمتر ساخته شده و به دنبال طراحي و ساخت نمونه هاي بزرگتري با ابعاد 10 در 10 سانتيمتر هستيم كه قابليت نمايش تصاوير متحرك را داشته باشد و بتوانيم با طراحي مدار الكترونيك آن يك مانيتور كامل را بسازيم.
وي در پايان با بيان اين كه اين طرح با حمايت ستاد ويژه توسعه فناوري نانو در حال پيگيري است، اظهار كرد: مرحله اول اين طرح امكان سنجي و سپس كسب دانش فني و بومي سازي آن است، اما هدف اصلي در همه پروژههاي جهاد دانشگاهي پيش بردن آنها تا مرحله نهايي يعني تجاري سازي است تا بتوانيم هدف اين نهاد را كه دستيابي و بومي سازي دانشهاي روز دنيا است، محقق كنيم.ح/الف
١٧:٤٧ ٢٩/٠٤/١٣٨٩