٠٠:٥١ ٠٦/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
با وجود تحريم ها، با تلاش محققان جهاددانشگاهي واحد صنعتي شريف انجام شد؛
طراحي، ساخت و توليد سامانه هاي لايه نشاني خلأبالا در داخل كشور

با وجود تحريمهاي موجود در زمينه ورود سامانه هاي لايه نشاني در خلأ بالا و حتي قطعات و زير مجموعه هاي اين سامانه ها در طول سالهاي اخير، محققان جهاددانشگاهي واحد صنعتي شريف موفق به  طراحي، ساخت، توليد و بومي سازي فناوري ساخت اين سامانه هاي پركاربرد در داخل كشور شدند.

به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي واحد صنعتي شريف، دكتر سيد محمد طباطبايي، رئيس جهاددانشگاهي صنعتي شريف در اين زمينه گفت: طراحي و ساخت اين سامانه ها و قطعات و زيرمجموعه هاي اصلي آن به دست محققان جهاددانشگاهي صنعتي شريف انجام شده¬است. اين مجموعه از اين پس مي تواند نياز هاي كشور را در اين حوزه رفع كند.

وي گفت: با اشاره به اينكه اين مركز در چند سال گذشته، محصولات متعددي بر اساس استانداردهاي معتبر بين‌المللي توليد و به بازارهاي داخلي و خارجي عرضه كرده است گفت: مركز فناوري خلاء بالاي جهاد دانشگاهي صنعتي شريف تا كنون 16 نوع سامانه خلاء بالا را براي مراكز تحقيقاتي و دانشگاهي داخل و خارج از كشور طراحي كرده و ساخته است كه در حال بهره‌برداري مي‌باشند و هم اكنون نيز طراحي و ساخت چند نمونه جديد از اين سامانه ها در دست اجرا است.

رئيس جهاددانشگاهي واحد صنعتي شريف در ادامه با اشاره به مزاياي سيستم هاي لايه نشاني توليد شده در اين سازمان، گفت: از ويژگي‌هاي مهم اين سامانه ها اين است كه ما دقيقا براساس نياز و درخواست سفارش دهندگان محصولات را طراحي كرده و مي سازيم. همچنين به طور مداوم با کاربران آنها در ارتباط هستيم و تمام خدمات و پشتيباني هاي فني مورد نياز را به آنها ارائه مي كنيم.

وي ادامه داد: نمونه هاي خارجي اين سامانه ها در حال حاضر هيچ خدمات پس از فروشي از سازندگان خارجي آنها دريافت نمي كنند و بيشتر خريداران سامانه هاي خارجي، براي رفع نواقص و پشتيباني دستگاه هاي خود از كمك كارشناسان جهاددانشگاهي صنعتي شريف استفاده مي كنند.   

رئيس جهاددانشگاهي واحد صنعتي شريف گفت: بسياري از تجهيزات پيشرفته ساخت خارج به علت عدم پشتيباني سازندگان خارجي دچار نقص فني هستند و به خوبي مورد بهره‌برداري قرارنمي گيرند.

وي افزود: اين پديده موجب شده است حتي قبل از بروز نقص فني، نگراني از مواجهه با اين مشکل موجب شود که کاربر از سيستم خارجي خود به ندرت استفاده نمايد كه در اين شرايط سيستم‌هاي ساخت داخل از مزيت پشتيباني فني برخوردار بوده و اين ويژگي در شرايط تحريم خارجي برجسته‌تر مي‌شود.

دكتر طباطبايي با اشاره به كاربردهاي متنوع اين سامانه ها، گفت: كاربرد اين سامانه ها بيشتر در زمينة لايه‌نشاني لايه‌‌هاي نازك، رساناها و دي‌الكتريك‌ها است. همچنين اين سامانه ها در تحقيقات مربوط به صنايع نانو، اپتيك، الكترونيك نوري، ميكروالكترونيك، ليزر و ابررسانايي مورد استفاده قرار مي گيرند.

سامانه هاي خلأبالا سيستم‌هايي هستند كه بوسيلة آنها مي‌توان هواي يا گاز داخل يك محفظه با حجم معين را تا فشارهاي خيلي پايين تخليه نمود. در اين فشارها انجام فرايندها و آزمايش‌هاي فيزيكي كه نياز به يك محيط عاري از مولكول‌هاي اكسيژن و ازت و ديگر ذرات دارند، امكانپذير مي‌باشد.

همچنين انجام بعضي از فرآيندهاي متالوژيكي بسيار دقيق (ذوب و قالب‌ريزي بعضي از فلزات و آلياژهاي ويژه) در معرض هوا غير ممكن است و عمليات ذوب و ريخته‌گري در خلأبالا انجام مي‌گيرد.ح/الف

١٨:٢١ ١٧/٠٥/١٣٨٩
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد