٢٣:٢١ ٠٥/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
مدیر عامل شرکت شهرک های صنعتی استان کرمانشاه:
جشنواره فن آفرینی زاگرس از جمله اقدامات جهادی، جهاددانشگاهی است

مدیر عامل شرکت شهرک های صنعتی استان کرمانشاه برگزاری جشنواره فن آفرینی زاگرس را از جمله اقدامات جهادی و بسیار اثر گذار پارک علم و فناوری جهاددانشگاهی برشمرد و آن را عاملی برای انجام کارهای بزرگ و ارزشمند در جامعه دانست.

به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی واحد  کرمانشاه ،جهانگیر شاهمرادی با بیان اینکه برگزاری جشنواره منطقه ای فن آفرینی زاگرس از سوی پارک علم و فناوری جهاددانشگاهی کرمانشاه از جمله برنامه های بسیار اثر گذار و جهادی این نهاد انقلابی در سطح جامعه است، گفت: جهاددانشگاهی به عنوان یک نهال برآمده از انقلاب همواره کارهای بزرگی را در سطح کشور و استان انجام داده است که جشنواره فن آفرینی زاگرس نیز از جمله حرکت های مثبتی است که می تواند توانایی های بخش تحصیل کرده، خلاق و پویای منطقه ی غرب کشور را به همه مردم معرفی نماید.
 
 وی برگزاری جشنواره فن آفرینی زاگرس را تشویقی برای ابراز وجود جوانان، خلق ایده های نو توسط آنان و زمینه ای برای انجام کارهای بزرگ و ارزشمند در جامعه برشمرد.
 
مدیر عامل شرکت شهرک های صنعتی استان کرمانشاه در ادامه به بیان نکاتی پیرامون مقوله فن آفرینی پرداخت و گفت:" باید پاسخ این سوال برای همگان روشن شود که آیا در کشور به دنبال واردات تکنولوژی از خارج بوده و در سایه رسیدن به رفاه موقت نام آن را پیشرفت بگذاریم و یا نه به دنبال ایجاد فکری نو برای خلق تکنولوژی در داخل هستیم."
 
 وی ادامه داد: به یقین اگر وارد کننده تکنولوژی باشیم در پرتو وابستگی به کشور فروشنده ، با مشکلات زیادی مواجه می شویم، مثلا از مسائلی مانند تحریم به عنوان یک اهرم بهره می برند و تکنولوژی مورد نیاز را با قیمت های بسیار گزاف به ما می فروشند.
 
 شاهمرادی تصریح کرد: پس فن آفرینی یعنی یک تکنولوژی، حرفه و یا فنی با فکر بومی و خلاقیت نیروی توانمند داخلی به حالتی برسد که کشور وابسته به خارج نباشد حال ممکن است این فن وابسته به دانشی باشد که پیش از این بشر خلق کرده و یا نه برای اولین بار در دنیا خلق شده باشد و در این حالت ما صادر کننده آن به سایر کشورها باشیم که در هر صورت هر دو حالت مذکور ارزشمند است.
 
وی گفت: تکنولوژی که ما از سایر کشورها به کشور وارد می کنیم عموما نمی توان نام فناوری را بر تمام قسمت های آن نهاد به عنوان نمونه برج تقطیر که در صنعت نفت و پتروشیمی کاربرد دارد تنها بخش کوچکی از آن ناشی از فناوری است و سایر بخش های آن در داخل از کشور تولید می شود اما می بایست برای همان بخش کوچک نیز هزینه های زیادی پرداخته شود.
 
وی به منافع استفاده از دانش بومی در صنایع داخلی اشاره کرد و اظهار داشت: دسترسی آسان به محقق و صاحب فن برای رفع ابهامات احتمالی و ارتقا آن در آینده، عدم وابستگی به خارج، بهره گیری از سهم ارزش افزوده، تولید شغل و تولید ثروت برای جامعه از جمله مزایای استفاده از فناوری تولید داخل است.
 
شاهمرادی همچنین با بیان اینکه فن آفرینی و کارآفرینی دو موضوع مرتبط و همراه هستند، گفت: کارآفرین کسی است که با استفاده از دانش و ابزار خلق شده توسط فن آفرین و با سرمایه گذاری شخصی، مرکز و یا هسته ای را تشکیل می دهد که از پرتو آن فرصت های شغلی جدیدی در جامعه ایجاد می شود.
 
وی از سرمایه گذارین کشور و منطقه خواست تا به نیرو های جوان و تحصیل کرده اعتماد نموده و از توانمندی های افراد خلاق و با سواد بیش از گذشته در بخش صنعت استفاده نمایند چرا که بسیاری از تجهیزات موجود که پیش از این با قیمت های زیاد از خارج وارد می شد به دست نیروهای داخلی و در مدت زمانی کوتاه خط تولید آن راه اندازی و کشور به خود کفایی رسیده است.
 
شاهمرادی در پایان گفت:" من به همراه تیمی از اعضای هیأت علمی دانشگاه رازی اخیرا دستگاهی به نام کاتاتست ساخته ایم که برای تولید کاتالیزورهای مورد نیاز صنعت نفت و پتروشیمی به کار می رود که به یاری خدا دستگاه مذکور را در جشنواره فن آفرینی زاگرس ارائه خواهیم داد."  
 
شایان ذکر است: شایان ذکر است: جشنواره فن آفرینی زاگرس در روزهای 28 و 29 مهر ماه سال جاری در استان کرمانشاه برگزار می شود و علاقمندان برای حضور در این جشنواره می توانند آثار خود را تا تاریخ 31 شهریور ماه به دبیر خانه جشنواره به آدرس اینترنتی
www.kti.ir ارسال کنند.الف/ر

١١:٥٠ ١٥/٠٦/١٣٨٩
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد