يازدهمين دوره كنگره بينالمللي تحقيقات پزشكي توليدمثل «رويان»، ششمين دوره كنگره بينالمللي سلولهاي بنيادي «رويان» و پنجمين سمپوزيوم پرستاري و مامايي در پزشكي توليد مثل، 24 تا 26 شهريور ماه جاري به همت پژوهشگاه رويان جهاد دانشگاهي با حضور محققان داخلي و خارجي از 43 كشور جهان برگزار ميشود.
به گزارش خبرنگار «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، دكتر ناصر اقدمي، دبير علمي يازدهمين كنگره بينالمللي تحقيقاتي رويان در نشستي با خبرنگاران با اشاره به افزايش نوآوري و كارآيي اين كنگره نسبت به دورههاي گذشته اظهار كرد: در بخشهاي ناباروري زنان و مردان، غدد، تقويت ساختارهاي ژنتيكي و استفاده از تكنيكهايي مانند «PGD»، سلامت بهداشت ناباروري و اپيدميولوژي، جنين شناسي، ايمونولوژي و بخشهاي اخلاقي در ناباروري نوآوريهاي بسياري در اين دوره از جشنواره وجود دارد و شاهد ارائه اطلاعات جديد در اين زمينهها هستيم.
وي افزود: در حوزه سلولهاي بنيادي سال گذشته بر روي زيست شناسي سلولهاي بنيادي تاكيد بيشتري صورت ميگرفت، اما امسال به حوزههاي باليني سلولهاي بنيادي هم توجه بسياري شد.
اقدمي با بيان اين كه افزايش دو برابري تعداد مدعوين و سخنرانان خارجي در اين كنگره به دليل برگزاري مستمر آن از سالهاي گذشته تاكنون بوده است، تصريح كرد: امسال تعداد مدعوين خارجي در بخش ريپورداكتيو از هشت نفر در سال گذشته به 22 نفر افزايش پيدا كرده كه در كنار 22 مدعو ايراني در اين بخش از كنگره، سخنراني خواهند كرد.
دبير علمي يازدهمين دوره كنگره بينالمللي رويان اضافه كرد: امسال در گروه سلولهاي بنيادي نيز 12 مدعو خارجي سخنراني خواهند كرد كه به نسبت سال گذشته كه هشت مدعو حضور داشتهاند پيشرفت مناسبي داشتهايم، در مجموع 153 سخنراني در دو كنگره مذكور خواهيم داشت كه از اين ميان مدعوين 72 سخنراني خارجي و 81 سخنراني داخلي، هر كدام موضوعات و اطلاعات جديدي را ارائه خواهند داد.
وي با تاكيد بر اين كه انتخاب سخنرانان يازدهمين دوره كنگره بينالمللي «رويان» بر اساس ضوابط و قوانين خاصي صورت ميگيرد، خاطرنشان كرد: جهش و افزايش 5/2 برابري تعداد مقالات پذيرفته شده يكي ديگر از نوآوريها و پيشرفتهاي اين كنگره است، به گونهاي كه سال گذشته حدود 200 مقاله را به صورت خلاصه پذيرفتهايم، اين در حالي است كه امسال 483 مقاله توسط سايت پذيرفته شدند كه از اين ميان 196 مقاله را به صورت اورال پذيرفتهايم.
وي با بيان اين كه اورالهاي پذيرفته شده شامل 166 مقاله خارجي و 30 مقاله داخلي است، گفت: 207 پوستر نيز تا كنون پذيرفته شدهاند، برخلاف سالهاي گذشته كه افراد ارائه دهنده پوستر بايد خود در كنگره شركت و پوسترشان را نصب و ارائه ميكردند، امسال ارائه پوسترها به صورت الكترونيكي بوده و حتي كساني هم كه نميتوانند در كنگره حضور داشته باشند، ميتوانند به صورت آنلاين پوستر خود را در سايت بارگذاري و به سوالات بازديدكنندگان پاسخ دهند.
اقدمي با اشاره به اينكه شركت كنندگان در اين كنگره حدود دو هزار نفر خواهند بود، عنوان كرد: ويژگي ديگر يازدهمين كنگره، برگزاري پيش كنگرههايي در زمينه سلولهاي بنيادي و ايمپلنتيشن است تا در روز كنگره كه مدعوين به مقدمه و پيشينه يافته جديد خود نميپردازند، شركت كنندگان بتوانند با اين پيش كنگرهها بهتر مطالب و سخنان مدعوين را فرا گيرند.
دبير علمي يازدهمين كنگره بينالمللي رويان با بيان اينكه نتايج اين پيش كنگرهها با جلساتي كه با پيشكسوتان و فعالان در اين زمينه برگزار ميكنيم به صورت پروتكل براي استفاده در كشور ارائه ميشوند، اظهار كرد: افزايش تعداد كارگاههاي آموزشي به حدود 7 كارگاه آموزشي و افزايش تعداد امتيازهاي بازآموزي اين كنگرهها از سوي معاونت علمي و فناوري رييس جمهور از تغييرات اين دوره از كنگره بينالمللي رويان نسبت به سالهاي گذشته است، به گونهاي كه 5/14 امتياز به متخصصين اورولوژي(زنان و زايمان) و 25/15 امتياز به گروه سلولهاي بنيادي تعلق ميگيرد.
وي در پايان اظهار كرد: نمايشگاه بزرگي به وسعت بيش از 550 متر مربع در كنار كنگره برگزار ميشود و حدود 40 شركت در آن محصولات خود را در زمينههاي داروسازي و تجهيزات پزشكي ارائه ميكنند.ح/الف