از سوي محققان جهاد دانشگاهي واحد تربيت معلم تدوين شد؛
طرح پژوهشي راهكارهاي توسعه صنايع تبديلي بخش كشاورزي
رح پژوهشي راهكارهاي توسعه صنايع تبديلي و بسته بندي بخش كشاورزي در قالب خوشههاي صنعتي توسط سازمان همياري اشتغال جهاد دانشگاهي واحد تربيت معلم، تدوين و نهايي شد.
به گزارش روابط عمومي جهاد دانشگاهي واحد تربيت معلم، اكبر نجاحي مجري اين طرح با اشاره به اهداف اين طرح گفت: صنايع تبديلي با داشتن ويژگيهايي همچون بازار مصرف گسترده، فراواني مواد اوليه، پايين بودن سطح تكنولوژي توليد ميتوانند در ايجاد اشتغال نقش بسزايي ايفا كنند و يكي از راههاي توسعه اشتغال و راهكارهاي مقابله با بحران بيكاري، توسعه صنايع تبديلي و بسته بندي است و از طرفي هم امروزه صنايع و واحدهاي توليدي و خدماتي مرتبط به هم با قرار گرفتن در كنار يكديگر و با تشكيل خوشههاي صنعتي از مزيتهاي بازده نسبت به مقياس سود ميبرند.
وي افزود: در اين طرح با توجه به پتانسيلهاي موجود در بخش صنايع تبديلي و تنگناها و مشكلات موجود در اين بخش و همچنين با در نظر گرفتن مزيتهاي موجود در تشكيل خوشهها براي توسعه صنايع تبديلي الگوي توسعه خوشههاي صنايع تبديلي و بسته بندي در قطبهايي كه اين صنايع در آن متمركز هستند، پيشنهاد شده است.
نجاحي تاكيد كرد: اگر صنايع تبديلي و تكميلي و بسته بندي در قالب خوشههاي صنعتي به فعاليتبپردازند، واحدهاي توليدي مرتبط وارد اين صنعت شده و براي خيل عظيم بيكاران، اعم از متخصص و غيرمتخصص فرصتهاي شغلي ايجاد ميشود.
اين پژوهشگر خاطرنشان كرد: در خوشههاي صنعتي، بنگاهها با يكديگر(به صورت افقي) به رقابت پرداخته و به طرف تشكيل بازارهاي رقابتي سوق يافته و زمينههاي افزايش كيفيت و در نتيجه صادرات فراهم ميشود. چرا كه ارتقاي كيفيت لازمه تداوم توليد در بازارهاي رقابتي است و همچنين در خوشههاي صنعتي اگر بنگاههاي توليدي به صورت عمودي و با يكديگر در ارتباط باشند، به عنوان مكمل هم فعاليت ميكنند و از مزيتهايي همچون بازده نسبت به مقياس نهايت استفاده را ميبرند و برخي هزينهها از جمله تامين مواد اوليه و بازاريابي و فروش كاهش مييابد.
نجاحي يادآور شد: دولت ميتواند با در نظر گرفتن شهركهاي جديد كه ويژه صنايع تبديلي است و با ارائه مشوقهاي مختلف، واحدهاي موجود صنايع تبديلي و بسته بندي را به فعاليت در اين شهركها تشويق كند و اين شهركها ميتواند در كنار شهركهاي صنعتي و يا نواحي صنعتي روستايي موجود و يا مستقل از آنها ايجاد شود.
وي در پايان گفت: براي ايجاد اين شهرككه نتيجه نهايي اين طرح نيز هست، بايد اقداماتي نظير تشكيل شوراي سياستگذاري، ايجاد بانك و يا موسسه مالي صنايع تكميلي، ايجاد واحد پژوهشي و توسعه، ايجاد واحد ارزيابي، ايجاد واحد كنترل و نظارت، ايجاد مراكز آموزشهاي تخصصي، ايجاد واحد انفورماتيك و آمار و واحد توسعه و بازاريابي و اطلاع رساني صورت گيرد.الف/ر
١٠:٥١ ٢٣/٠٦/١٣٨٩