رئیس جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران در جشن بهبود یافتگان سرطان پستان این افراد را پیشگامان سلامت زنان در جامعه دانست و گفت: آگاهی بخشی و اطلاع رسانی مهمترین اقدام در کاهش آمار مبتلایان به سرطان پستان است.
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران،دکتر مسعود حبیبی رئیس مرکز تحقیقات سرطان پستان جهاد دانشگاهی در جشن بهبود یافتگان سرطان پستان گفت: پژوهشگران، متخصصان و محققان این مجموعه سرطان پستان را از زوایای مختلف مورد بحث و بررسی قرار می دهند تا آخرین روش های درمانی را برای بیماران ارائه دهند.
وی افزود: در این مجموعه بیماری سرطان پستان به روش تیمی درمان می شود به گونه ای که در جلسات هفتگی ممتد که در مرکز برگزار می شود متخصصان مجموعه در رابطه با پرونده بیماران به تبادل نظر می پردازند تا دقیق ترین روش درمانی را برای مبتلایان اتخاذ کنند.
دکتر حبیبی اظهار داشت: سه گروه پژوهشی بیماریهای پستان، ژنتیک و کیفیت زندگی در پژوهشکده فعالیت می کند که در گروه بیماری های پستان به مطالعه در رابطه با ریسک فاکتورهای ابتلاء تشخیص و درمان این بیماری مشغول هستند که مهمترین ره آورد این فعالیتهای علمی و آکادمیک ارائه آخرین روشهای درمانی موجود در دنیا برای مراجعان و بیماران مجموعه است.
وی ادامه داد: محققین در گروه ژنتیک سرطان پستان بر روی بیومارکرها و شناخت ژنهای سرطان ساز فعالیت می کنند چرا که ره آورد این تحقیقات تشخیص زودرس، انتخاب درمان مناسب و درمان هدفمند است.
دکتر حبیبی گفت: در گروه کیفیت زندگی محققان مجموعه بر روی سازگاری و پذیرش بیماری از سوی بیماران، ارتباط افراد مبتلا با خانواده، کاهش عوامل استرس زا کار می کنند که دستاوردهای تحسین برانگیزی را در پی داشته است.
تشخیص زودرس، لازمه درمان موفق
رئیس مرکز تحقیقات سرطان پستان جهاد دانشگاهی با بیان این که تشخیص زودرس مهمترین عامل در درمان موفق و کاهش عوارض بعد از درمان در این بیماری است گفت: ما در راستای کاهش ابتلاء زنان جامعه به این بیماری طرح های غربالگری را انجام می دهیم.
رئیس جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران اطلاع رسانی و افزایش آگاهی را در تشخیص زودرس بیماری بسیار مهم دانست و از راه اندازی پایگاه اطلاع رسانی سرطان پستان خبر داد.
دکتر حبیبی گفت: در این پایگاه اطلاع رسانی نحوه مراقبت، تشخیص و راههای کاهش عوارض بعد از درمان و هر آنچه مربوط به بیماریهای پستان است به افراد جامعه ارائه خواهد شد.
وی به کارگروه رسانه و سلامت اشاره کرد و گفت: در این گروه قصد داریم ارتباط مستمری را بین پزشکان و رسانه های ایجاد کنیم تا هرانچه زنان در رابطه با این بیماری باید بدانند را به آنها منتقل کنیم.
اطلاع رسانی مهمترین هدف مجمع حامیان مبتلایان به سرطان پستان
رئیس مرکز تحقیقات سرطان پستان جهاد دانشگاهی با اشاره به راه اندازی مجمع حامیان مبتلایان به سرطان پستان گفت: مهمترین هدف تشکیل این مجموعه اطلاع رسانی به زنان است همچنین کسانی که علاقمند به تامین هزینه ی طرح های پزوهشی مجموعه هستند و یا می خواهند هزینه ی درمان بیماران بی بضاعت را تقبل کنند می توانند با این مجمعه همکاری داشته باشند.
رئیس جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران با اشاره به افراد حاضر در جلسه که همه از بهبود یافتگان سرطان پستان بودند گفت: شما به عنوان کسانی که از تجربه این بیماری را دارید و با آن مقابله کرده اید یکی از موثرترین پیام آوران سلامت برای زنان جامعه محسوب می شوید.
دکتر حبیبی در پایان با بیان اینکه بهبود یافتگان پیشگامان سلامت زنان هستند گفت: این افراد با در اختیار گذاشتن اموخته های خود به افراد جامعه می توانند گام موثری در کاهش ابتلاء زنان به این بیماری بردارند.
حجت الاسلام طباطبایی توصیه کرد: امیدواری، توکل به خدا، صبرپیشگی و توجه به درمان به موقع برای بیماران
حجت الاسلام طباطبایی در جشن بهبود یافتگان سرطان پستان که امروز توسط پژوهشکده سرطان پستان در تالار ابن سینا برگزار شد؛ امیدواری، توکل به خدا، صبرپیشگی و توجه به درمان به موقع برای بیماران را توصیه کرد.
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران، حجت الاسلام طباطبایی با تاکید بر اینکه در همه دوران زندگی هرچه پیش آمد انسان اول باید به این فکر کند که حالا چه باید کرد؟ اظهار داشت: اینکه غصه بخورد که چرا این اتفاق افتاد مشکلی را حل نمی کند. باید در تمام طول زندگی تمرین و تلقین کرد که چه باید کرد و در این که چه باید کرد حرص نخورد، عجله نکند و خوب فکر کند به طوریکه خداوند در همان لحظه این مدد را به انسان خواهد کرد.
وی خطاب به بهبودیافتگان گفت: در رابطه با هر دردی مطمئن باشید درمانی هست که ما یا درمانش را نمی دانیم که اسمش جهل است یا نمی توانیم که اسمش عجز است.
ولی خدا هم آگاه می کند و هم توان می دهد.
حجت الاسلام طباطبایی با بیان اینکه خداوند می فرماید هر کس هر طور فکر کند من کمکش می کنم، تصریح کرد: خداوند طبیعت را آفریده است و بر آن خاصیت هایی را قرار داده است. فرد بیمار بعد از آنکه فهمید چه باید بکند نباید خودش را ببازد.
وی با تاکید بر اینکه وظیفه پزشک تحقیق و تشخیص و وظیفه بیمار صبر است؛ افزود: بیمار باید وقتی نظر پزشک را می خواهد خود را آماده سازد. پزشک وظیفه اش این است که تشخیص بدهد. بیمار نباید توقع داشته باشد که پزشک به او تمام حقیقت را بگوید.
گاهی نگفتن حقیقت بهتر از گفتن آن است.
حجت الاسلام طباطبایی توصیه کرد: قبل از آنکه آسیب ببینیم نباید با فکر خود به خود آسیب بزنیم. بعد از آنکه روش درمان تجویز شد بیمار باید آن را اجرا کند و خیلی به شفا تکیه نکند چون خدا بنا دارد در طبیعت به سنت عمل کند. دارو را به وقت بخورد و به وقت تمرین کند. عجله نکند زیرا هر پیشامد و دردی یک پایانی دارد و اگر در دوره درمان قرار گرفت باید تسلیم باشد و به دستور العمل ها عمل کند.
وی خطاب به بهبودیافتگان اظهار داشت: هر موقع که اتفاق می افتد به جای اینکه بگویید چرا شد بگویید چه باید کرد. هر دردی دوره درمانی دارد و باید صبر کنیم. زودتر از زمان درمان اقدام کردن خودش آفت دارد و وظیفه شماست که بدبین نباشید. پزشک و بیمار باید به خدا توجه کنند و امیدوار باشند.
طباطبایی پیرامون چرایی ابتلا به یک بیماری توضیح داد: این مسئله یکی مربوط به گناهان و دیگری مربوط به کارهایی می شود که انجام می دهید از جمله خوراک، حرص و ... . همیشه به کارهایی که انجام می دهید فکر کنید. همیشه بیماری از ناحیه خود آدم است؛ اینکه بد غذا می خورید، بد فکر می کنید و بد غصه می خورید.
وی در پایان خطاب به بهبودیافتگان گفت: بیشتر بیماری ها از ناحیه روح است و از روح وارد بدن می شود. سعی کنید خیلی خود را به غصه نیندازید و در عباداتتان توجه به خدا و خدمت به مردم داشته باشید و معتقد باشید که خدا می بینید و می داند و کمک می کند.
دکتر فرح ندری عضو هیات علمی دانشگاه همدان و یکی از بهبودیافتگان سرطان پستان اظهار داشت: اولین سوالی که مطرح می شود این است که زندگی چیست و بعد از این چند صباح به کجا باید رفت؟ وقتی زندگی را نگاه می کنیم موجودات عالم را می بینیم، به سه نوع حیات انسانی، نباتی و حیوانی می رسیم که ما به دنبال حیات انسانی هستیم و تفاوت انسان و حیوان در عقل و اندیشه اش است.
وی افزود: انسان ترکیبی از جسم و روح است. افراد زیادی برای جسم ما و برای عضوی از جسم ما و سلامتی آن تلاش کرده اند اما آیا انسان فقط جسم است؟ انسان مرکبی برای روح انسان است.
چ ما باید از سلامت جسم استفاده کنیم تا به سلامت روح برسیم.
ندری با بیان اینکه بدن انسان موقت است و مهم است همان کارهایی که در مورد جسم می کنیم در مورد روح هم انجام دهیم، گفت: اگر روح ما ضعیف باشد بیماریهای جسمانی می توانند ما را از پای درآورند. جسم ما مرکب است و در خدمت روح ماست. من از بیماری نمی ترسم چون که درد به نزدیکی انسان به خدا کمک می کند.
وی افزود: تجربه شخصی همه ما این است که قوت و قدرت روح و روحیه می تواند کمک بزرگی باشد. برای اینکه ما به این شناخت رسیدیم که جسم ما ابزاری است که برای تعالی روح ما آفریده شده است. به همین دلیل ما توانستیم جسم خود را درمان کنیم.
عضو هیات علمی دانشگاه همدان با تصریح اینکه سرطان بیماری است که تشخیص زودرس لازم دارد؛ اظهار داشت: برای بیماریهای جسمانی ما کندوکاو می کنیم اما آیا برای بیماریهای روحی خود کندوکاو کرده ایم؟ باید به دنبال بیماریهای روحی که مبتلا به آن هستیم باشیم.
وی افزود: ما گاهی می ترسیم از اینکه بفهمیم در کجای عالم هستیم و چه باید بکنیم. باید با تشخیص زودرس و غربالگری عیوب خود را پیدا و اقدام به درمان کنیم و با یافتن توشه ای برای سفر، به بهبود کیفیت زندگی خود کمک کنیم.
ندری در ادامه گفت: لازم است روح بزرگوارانی که پیش ما بودند و قربانی سرطان شدند را گرامی بداریم و نیز کسانی که زمینه درمان را فراهم کردند. ما باید به فکر پیدا کردن درد و درمان باشیم.
وی در پایان خطاب به بهبودیافتگان گفت: شما این مراحل را طی کردید و یاد گرفتید که چگونه خود را به خدا نزدیک کنید. بیاید آنچه که از خدا می خواهیم بهبود و سلامت جسمی و روحی برای همه باشد.
دکتر اکرم السادات سجادیان دبیر همایش با ابراز خرسندی از اینکه در طی سالهای متمادی در مرکز تحقیقات در خدمت بیماران بوده است؛ خطاب به بهبودیافتگان گفت: من زندگی کردن را از شما یاد گرفتم. زندگی زیباست و باید زیبایی های آن را دید.
من از شما یاد گرفتم که وقتی مشکلی داریم می توانیم آن را حل کنیم. باید در مسیری که خداوند برای ما قرار داده است با هم باشیم و پایدار بمانیم.
سجادیان با اشاره به برگزاری این همایش به عنوان سومین همایش پژوهشکده به وجود جلساتی در گذشته در همین رابطه اشاره کرد و گفت: در طی 15 سال گذشته به طور مداوم هر ماه جلساتی در قالب مباحث علمی و با حضور بیماران با عنوان گروه حمایتی برگزار می شد.
وی افزود: جمعیتی که از این بیماری نجات پیدا می کنند نسبت به سالهای گذشته خیلی بیشتر شده است هرچند که شرط لازم این کار آن است که در مراحل ابتدایی ابتلای به این بیماری، این بیماری تشخیص داده شود.
سجادیان در پایان خطاب به بهبودیافتگان ابراز امیدواری کرد ما را در راه پیشگیری و درمان این بیماری تنها نگذارید زیرا شما بر این راهی که رفتید به درستی بصیرت دارید.
عضو هیات علمی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران:
60درصد احتمال عود مجدد، تا دو سال بعد از تشخیص سرطان پستان وجود دارد
عضو هیات علمی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران با بیان این که در دو سال اول بعد از درمان سرطان پستان 60 درصد احتمال عود وجود دارد گفت: مداومت بر پیگیری علاوه بر تشخیص زودهنگام بیماری از بروز عوارض داروهای مصرفی نیز جلوگیری می کند.
دکتر صفا نجفی متخصص انکولوژی و عضو هیات علمی مرکز تحقیقات سرطان پستان جهاد دانشگاهی در جشن بهبودیافتگان از سرطان پستان با تاکید بر نقش پیگیری بعد از تشخیص و درمان اولیه این بیماری گفت: بر اساس زمان طی شده از بیماری یک پروتکل مشخص در دنیا وجود دارد که برای افراد مشخص می کند هر چند وقت یکبار به پزشک معالج خود مراجعه کنند.
وی افزود: در دو سال اول بعد از تشخیص و درمان سرطان پستان 60 درصد احتمال عود مجدد بیماری وجود دارد و بیماران باید هر سه ماه یکبار با انجام ماموگرافی و معاینه به پزشک معالج خود مراجعه کنند.
دکتر نجفی ادامه داد:بعد از 5 سال از گذشت بیماری احتمال عود بیماری 20 درصد می شود از این رو و با توجه به کمتر شدن امکان عود مراجعه هر6 ماه یکبار بیمار برای پیگیری ضروری است.
عضو هیات علمی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران اظهار داشت: بعد از 8 سال از بیماری احتمال عود 10 درصد است که بیمار باید مانند سایر افراد عادی جامعه سالی یکبار مورد معاینه قرار بگیرد.
احتمال عود مجدد در مبتلایان به سرطان پستان 20 برابر بیشتر از سایر زنان است
دکتر نجفی بیان داشت: زنان مبتلا به سرطان پستان 20 برابر بیشتر از سایر افراد جامعه امکان دارد به طور مجدد مبتلا به این بیماری شود از این رو پیگیری در این بیماران بسیار حساس تر و دقیق تر از سایر افراد جامعه است.
عضو هیات علمی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران ادامه داد: مهمترین اتفاقی که در پیگیری ها می افتد این است که اگر بیمار به طور مجدد مبتلا به سرطان شود در مراحل اولیه تشخیص داده می شود که بدون نیاز به جراحی شیمی درمانی و درمان های مکمل بیمار مداوا خواهد شد.
وی افزود: یکی دیگر از دلایلی که بر ضرورت پیگیری در مبتلایان به سرطان پستان ضرورت دارد عوارض داروهای مصرفی است چرا که این افراد داروهای متفاوتی را هم در دوره شیمی درمانی و هم برای پیشگیری از این عارضه استفاده می کنندبرای مثال قرص تاموکسیفین در یک درصد از مصرف کنندگان ان احتمال ایجاد سرطان رحم را بوجود می آورد و یا برخی دیگر از این داروها ممکن است موجب پوکی استخوان در مصرف کنندگان شوند از این رو در پیگیری ها و با بررسی ازمایشات ما به بیماران برای جلوگیری از این عوارض داروهای جدید تجویز می کنیم.
عضو هیات علمی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران با توصیه به زنان مبتلا گفت: استفاده از یک رژیم غذایی مناسب رعایت نکات بهداشتی ورزش و کنترل وزن در پیشگیری از این بیماری موثر است به نحوی که مطالعات جدید نشان می دهد کسانی که وزن بالایی دارند 5/3 برابر بیشتر از گروه همسان خود در خطر ابتلا به این بیماری قرار دارند.
در پنل تخصصی سرطان پستان عنوان شد: تا 5 سال، ممنوعیت بارداری برای مبتلایان به سرطان پستان
متخصصین بیماری های پستان در پنل تخصصی سرطان پستان هورمون درمانی را تا 5 سال برای زنانی که قبل از یائسگی به سرطان مبتلا می شوند ضروری دانستند.
در پایان جشن بهبود یافتگان سرطان پستان نیز پنلی تحت عنوان این بیماری با حضور دکتر الفت بخش مدیر گروه پژوهشی بیماری های پستان، دکتر صفا نجفی متخصص انکولوژیست، دکتر هاشمی متخصص جراحی، دکتر حقیقت عضو هیات علمی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران و دکتر آذین متخص پزشکی اجتماعی برگزار شد.
در بخش اول این پنل به جراحی در درمان سرطان پستان اشاره شد و دکتر هاشمی گفت: برداشت کامل پستان به معنای درمان قطعی نیست چرا که با انجام رادیوتراپی شیمی درمانی، هورمون تراپی و به طور کلی درمانهای مکمل بیماری به صورت قطعی حذف می شود.
وی ادامه داد: در روش های جراحی امروزه در موارد بسیار نادر و در صورتی که بیماری در مراحل بالا تشخیص داده شود تمام پستان برداشته می شود و بیشتر جراحان بر حفظ پستان یا برداشتن قسمتی از پستان تاکید دارند.
دکتر هاشمی با اشاره به بهترین زمان برای انجام بازسازی پستان گفت: با توجه به احتمال بالای عود در 2 سال اول بیماری بهتر زنان دو سال بعد از درمان بیماری برای بازسازی پستان خود اقدام کنند.
مصرف داروهای حاوی استروژن در دوره درمان سرطان پستان، احتمال عود بیماری را افزایش می دهد
در ادامه این پنل سوالی تحت عنوان مدت زمان هورمون درمانی در دوره درمان سرطان پستان ارائه شد که دکتر صفا نجفی انکولوژیست مرکز تحقیقات سرطان پستان جهاد دانشگاهی در پاسخ به این سوال گفت: برای زنانی که بعد از سن یائسگی دچار سرطان پستان می شوند تا 8 سال مصرف داروهای هورمونی تجویز می شود و برای زنانی که قبل از سنین یائسگی به این بیماری مبتلا می شوند هورمون درمانی تا 5 سال کافی است.
چرا که هورمون تراپی طولانی مدت امکان عود را کاهش می دهد.
وی با تاکید بر پیگیری در این بیماری گفت: برخی از داروهایی که در دوره های تکمیلی درمان تجویز می شوند عوارضی از جمله پوکی استخوان را در پی دارند که تمام این مشکلات با تجویز یک داروی خاص قابل پیشگیری است.
وی افزود: بیشتر زنان در دوره هورمون درمانی به خشکی واژن دچار می شوند و به دلایلی این موضوع را با پزشک خود مطرح نمی کنند و به طور سرخود از داروهای استروژنی برای درمان این عارضه استفاده می کنند که بزرگترین اشتباه آنها و عامل تشدید کننده در عود بیماری است چرا که مقدار کم استروژن می تواند احتمال بروز این سرطان را در فرد مبتلا افزایش دهد.
دکتر نجفی با اشاره به بارداری در مبتلایان به سرطان پستان گفت: در دنیا زنان بعد از سنین باروری و در 50 سالگی به بعد به این بیماری دچار می شوند و این آمار در کشور ما یک دهه پایین تر از آمار جهانی است.
وی ادامه داد: طبق پروتکل های درمانی دنیا بارداری تا 5 سال برای مبتلایان به سرطان پستان ضروری است اما از آنجاییکه بیشتر زنان مبتلا به این عارضه در سن باروری هستند با تجویز نوع خاصی از داروها به مدت 2/5 سال می توانند بعد از گذشت این زمان باردار شوند. اما این مسئله به اندازه تومور، دوره درمان و سن بیمار بستگی دارد
.
خشکی مفصل مهمترین عارضه عدم تحرک در مبتلایان به لنفادم
در ادامه سوالی مربوط به لنف ادم مطرح شد که دکتر حقیقت در پاسخ به این بیمار گفت: عارضه لنف ادم که از برداشتن غدد لنفاوی نگهبان زیر بغل هنگام جراحی سرطان پستان بروز می کند عارضه ای مادام العمر است که در صورت مراقبت کنترل می شود.
وی افزود: با استفاده از ماساژ، بانداژ، ورزش و احتقان زدایی می توان این عارضه را تا حدی کنترل کرد که به زنان توصیه می کنیم از انجام فعالیت بدنی زیاد پرهیز کنند.
دکتر حقیقت ادامه داد: انجام ورزش های سبک مانند بدن سازی و شنا کردن را به این افراد توصیه می کنیم به شرطی که در شنا کردن آب تا روی شانه آنها قرار بگیرد و نه بیشتر و در حرکات بدنسازی از انجام حرکات کششی و پرشتاب خودداری کنند.
وی خاطر نشان کرد :عدم کار کشیدن از دست مبتلا به لنف ادم موجب خشکی مفصل، ارتروز گردن و مانع حرکت مایع لنف می شود. همچنین گرما دادن و یا قرار گرفتن در معرض سرمای شدید برای بیماران لنف ادمی اکیدا ممنوع است.
تعهد، اولویت زندگی زناشویی است نه جنبه های ظاهری
در ادامه پنل دکتر علی آذین عضو هیات علمی پژوهشکده علوم بهداشتی جهاد دانشگاهی در پاسخ به این سوال که بیشتر مبتلایان به سرطان پستان بیماری خود را پنهان می کنند گفت: یکی از دلایلی که بشر به زندگی جمعی روی بیاورد نیاز وی به حمایت بود از این رو در میان گذاشتن بیماری با اطرافیان بویژه افراد خانواده می تواند از بار روانی بیماری بکاهد.
وی ادامه داد: امروزه در دنیا بر خی از بیماری هایی مانند ایدز و مشکلات روانی انگ زدایی می شود از این رو بیماری مانند سرطان پستان که یک مشکل عادی مانند سایر بیماری ها است چرا باید از سوی فرد مبتلا پنهان شود.
دکتر آذین اظهار داشت: بسیاری از زنان فکر می کنند چون این بیماری با ظاهر آنها ارتباط مستقیم دارد از صحبت کردن در مورد آن با همسر خود نیز ابا دارند در حالی که در زندگی زناشویی تعهد و مسئولیت طرفین نسبت به یکدیگر بسیار بیشتر ار مسائل ظاهری اهمیت دارد.