افتتاح مجتمع پزشكي و پيراپزشكي جهاددانشگاهي خراسان رضوي در شهرستان گناباد
مجتمع پزشكي و پيراپزشكي جهاددانشگاهي خراسان رضوي در شهرستان گناباد افتتاح شد.
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد مشهد، دكتر سيد علياكبر شمسيان روز سهشنبه 25آبان ماه در مراسم افتتاحيه مجتمع پزشكي و پيراپزشكي جهاددانشگاهي در شهرستان گناباد، گفت: مجتمع پزشكي گناباد در سال 1366 با كمك مسوولان وقت شهرستان با هدف كمك و خدمات رساني به مردم محروم منطقه راهاندازي شد.
وي افزود: تشكيل مراكز خدمات تخصصي و فوقتخصصي براي مردم به ويژه مردم مناطق محروم از وظايف و رسالتهاي جهاددانشگاهي است.
وي خاطرنشان كرد: در سال 1373 قرار بود مركز پزشكي گناباد تعطيل شود چرا كه با فعال شدن آزمايشگاه توسط بخش خصوص، ادامه فعاليت مجموعه از نظر اقتصادي توجيه نداشت اما اراده و همت جهادگران اين مركز، همكاري صميمانه مسوولان شهرستان و دعاي خير مردم خوب شهرستان گناباد با نيات پاك و با صداقتشان، موجب شد مسوولان جهاددانشگاهي به ادامه فعاليت اين مجموعه ترغيب شوند.
رييس جهاددانشگاهي مشهد تصريح كرد: وظيفه جهاد نسبت به ارائه خدمت به مردم و محرومان كاملا معلوم و مشخص است، لذا همكاراني كه در اين مركز با جهاددانشگاهي همكاري خواهند كرد بايد بدانند امروز آنها هم از خانواده جهاددانشگاهي هستند و وظيفه آنها خدمت به مردم و رعايت حال آنان است.
دكتر شمسيان اظهار كرد: زماني كه آيتالله عبادي، امام جمعه فقيد مشهد را براي افتتاح آزمايشگاه شماره 2 جهاددانشگاهي واقع در منطقه طلاب مشهد دعوت كرده بوديم، ايشان فرمودند خداوند رحمت كند حضرت امام خميني(ره) را كه جهاددانشگاهي را تاسيس كردند و خداوند دوستدار و نگهدار جهاديان باشد تا اين خدمات خوب به مردم و به ويژه محرومان و مستضعفان ادامه پيدا كند.
وي با تشكر از خدمات همكاران جهاددانشگاهي در بخش عمران حوزه پشتيباني و مدير مجتمع پزشكي و پيراپزشكي گناباد اضافه كرد: يقين دارم هر مريضي كه به اين مجتمع مراجعه ميكند و از خدمات آن بهرهمند شود و بعضا مجبور به سفر به مشهد براي دريافت خدمات تخصصي نگردد، دعاي خيرش پشت سر تمام كساني خواهد بود كه در ساخت و راهاندازي اين پروژه مشاركت داشتهاند.
عضو هيات علمي جهاددانشگاهي:خدمات پزشكي بايد در خدمت همه مردم و به خصوص اقشار محرومتر باشد
عضو هيات علمي جهاددانشگاهي: تاكيد ما بر اين است كه خدمات پزشكي در خدمت همه مردم و به خصوص اقشار محرومتر قرار گيرد.
در ادامه مراسم، دكتر محمدصادق تاروردي عضو هيات علمي جهاددانشگاهي، ضمن نقل اين گفته مقام معظم رهبري که «جهاددانشگاهي از رويشهاي اصلي انقلاب است»، تاکيد كرد: ما همچنان خودمان را فرزندان انقلاب اسلامي ميدانيم و براي نشان دادن الگوي اسلامي ايراني پيشرفت تلاش خود را ادامه خواهيم داد.
وي در ادامه به سيامين سال تاسيس اين نهاد و ادامه مسير و انتظارات اشاره کرد و گفت: زماني كه مقام معظم رهبري از پژوهشكده رويان ديدن كردند، فرمودند "جهاددانشگاهي نهادي است كه اميد آينده كشور به حساب ميآيد."
معاون سابق پژوهش و فنآوري جهاد دانشگاهي با بيان اينکه پژوهش و فنآوري از جايگاه ممتازي برخوردار است، افزود: توسعه پايدار زماني محقق ميشود كه بر اساس فناوري بومي صورت بگيرد، البته بايد در اين زمينه فرهنگسازي لازم نيز صورت بگيرد.
دكتر تاروردي که به نمايندگي از سوي رييس جهاددانشگاهي در اين مراسم شرکت کرده بود، ادامه داد: ما براي به تحقق بيانات مقام معظم رهبري فعاليت هاي جهاددانشگاهي را در چهار حوزه پژوهش و فناوري، فرهنگي، آموزشي و اشتغال سازماندهي کردهايم.
وي با بيان اينکه جهاددانشگاهي در 29 استان كشور حضور دارد، افزود: 43 واحد جهاددانشگاهي مستقر در دانشگاههاي دولتي، 23 پژوهشكده، 3 پژوهشگاه رويان، ابن سينا و علوم انساني و مطالعات اجتماعي و 128 گروه پژوهشي زيرمجموعههاي اين نهاد هستند و افزون بر آن اين نهاد 114 مركز خدمات تخصصي داراست كه بخشهاي تخصصي جهاد براي كمك و خدمترساني به مردم مي باشند.
عضو هيات علمي جهاددانشگاهي خاطرنشان كرد: جهاددانشگاهي در 6 حوزه فني مهندسي، كشاورزي، هنر، علوم پايه، علوم انساني و پزشكي فعاليت دارد و پژوهشكده رويان جهاد دانشگاهي سوابق خوبي در زمينه علوم سلولي و سلولهاي بنيادين داشته و جايگاه خوبي در كشور و منطقه دارد.
دكتر تاروردي اضافه كرد: پژوهشگاه ابن سينا نيز پيرامون ساخت واكسن سرطان و آنتيباديها فعاليت دارد و به تشخيص و درمان هم ميپردازد؛ همچنين پژوهشكدههاي علوم بهداشتي، گياهان دارويي، ليزردرماني و سرطان سينه از بخشهاي پژوهشي مهم و از مجموعههاي پزشكي قديميتر جهاددانشگاهي هستند.
وي گفت: 38 گروه پژوهشي و 26 مركز خدمترساني جهاد دانشگاهي در حوزههاي پزشكي فعاليت ميكنند و تاكيد داريم كه اين خدمات حتما در اختيار عموم مردم قرار بگيرد؛ همچنين سه مركز درمان ناباروري نيز در قم، پژوهشكده رويان و اصفهان فعال هستند.
عضو هيات علمي جهاددانشگاهي با بيان اينکه پس از انقلاب اسلامي بزرگترين مشكل ما بعد از بيماريهاي قلبي، مشكل ناباروري بود و خانواده براي درمان به خارج ميرفتند، که حدود 20 ميليون تومان هزينه داشت، افزود: تاکنون 17 هزار خانواده از خدمات مراكز درمان ناباروري جهاد بهرهمند شدهاند، كه اين خود مانع از پاشيدگي كانون گرم بسياري از خانوادهها شده است.
وي در بيان خدمات ديگر اين نهاد بيان كرد: در بخش سلول درماني نيز خدمات زيادي در اختيار مردم قرار گرفته است و اولين مرحله در رابطه با پوست و درمان لكههاي پوستي از طريق سلول بنيادين بود كه هماكنون در تهران جريان دارد. همچنين در زمينه درمان قلبي هم توانستيم عضله كساني را كه سکته ميكنند، احيا كنيم.
دكتر تاروردي ادامه داد: در جهاد دانشگاهي در حوزه چشمپزشكي نيز كساني كه قرنيه چشمشان را از دست ميدهند، از طريق گرفتن سلول بنيادين از چشم سالم مداوا ميشوند و تلاش ميکنيم در بخش پزشكي خدمات خوبي براي مردم صورت بگيرد.
وي خاطرنشان كرد: از اينكه در شهر دانشگاهي گناباد حضور يافتهام خوشحالم و سعي ميكنيم در اين شهر توسعه فضاي پژوهشي نيز داشته باشيم تا نخبگان علمي در شهر ماندگار شوند و نتيجه كار خودشان را ديده و در چرخه نوآوري فعاليت كنند.
معاون سابق پژوهش و فناوري جهادانشگاهي اظهار كرد: جهاددانشگاهي نهاد عمومي غيردولتي است و درآمد آن از ارائه خدمات آموزشي و پژوهشي حاصل ميشود و قطعا با حمايت مديران استان نتايج بهتري ميگيريم چرا كه كار خوب بدون همكاري جمعي صورت نميگيرد.
وي تصريح كرد: اميدوارم به كمك خداوند تلاش علمي را كه در كشور صورت گرفته تبديل به آوازهاي در جهان كنيم و همانطور كه رهبر انقلاب اسلامي تاكيد دارند، مرجعيت علمي را به ايران برگردانيم.
فرماندار گناباد: اين شهرستان قابليت راهاندازي مركز پژوهشي جهاددانشگاهي را دارد
فرماندار گناباد گفت: اين شهرستان داراي پتانسيلهاي زيادي است و ميتوانيم مركز پژوهشي جهاددانشگاهي را نيز در شهر خودمان داشته باشيم.
در ادامه، مهندس محمد صفايي نيز اظهار داشت: در شهرستان گناباد هشت مركز آموزش عالي و سه حوزه علميه وجود دارد كه يكي از مراكز آن دانشگاه علوم پزشكي است در حالي كه تنها سه شهر سبزوار، مشهد و گناباد در استان داراي دانشگاه علوم پزشكي هستند.
وي ادامه داد: علاوه بر دانشگاه علوم پزشكي، گناباد داراي مركز رشد و فناوري نيز است كه باز هم تنها سه شهر مشهد، نيشابور و گناباد، در استان داراي چنين مركزي هستند.
فرماندار گناباد خاطرنشان كرد: 25 درصد جمعيت شهرستان گناباد دانشجو هستند به طوري كه وقتي دكتر لنكراني، وزير سابق بهداشت به اين شهر آمده بودند گفتند شهري نداريم كه به نسبت جمعيت اين تعداد دانشجو داشته باشد.
وي اضافه كرد: دراكثر شهرها هنگامي که دانشجويان غيربومي وارد شدند بافت فرهنگي آن شهر را دچار تغيير كردند اما گناباد به دليل داشتن فرهنگي غني، اين بخش از دانشجوها را نيز در خود هضم كرده است و بسياري از دانشجوياني كه از ساير مناطق وارد اين شهر مي شوند، در اين محيط هنجارپذير ميگردند.
صفايي تصريح كرد: در گناباد غير از مسائل فرهنگي، كمترين آمار بزهكاران را نيز داريم به گونهاي كه دادگستري اين شهرستان در انتقال قضات سرقفلي دارد.
وي ادامه داد: در حوزه كشاورزي روزانه 5 برابر سطح سرانه ملي توليد شير داريم و همچنين در زمينه گوشت سفيد 4.5 برابر يعني سالانه حدود 12 هزار تن توليد داريم. در زمينه صنعت نيز 172 واحد صنعتي داشته و شهرك صنعتي گناباد بعد از شهرك صنعتي توس بزرگترين است.
فرماندار گناباد خاطرنشان كرد: در حوزه فعاليتهاي علمي مركز رشد ما با مركز رشد نيشابور افتتاح شده، اما شركتهايي كه در مركز رشد نيشابور تاکنون پذيرفته شدهاند نصف تعداد شركتهاي پذيرفتهشده در مركز رشد گناباد است.
وي با بيان اينکه در اين شهرستان حدود 300 روحاني معظم داريم كه هدايت مردم را به عهده دارند، افزود: هيچ توسعه پايداري بدون مشاركت مردم رخ نميدهد و مردم نيز تاكيد دارند كه دولت جايگزين نقش مردم شود.
مدير مجتمع پزشكي و پيراپزشكي جهاددانشگاهي خراسان رضوی در گناباد: اين مجموعه از مهاجرت شهروندان براي درمان به ساير شهرها جلوگيري كرده است
مدير مجتمع پزشكي و پيراپزشكي جهاددانشگاهي در گناباد: خدا را شاکريم كه توانستيم در سال همت مضاعف و كار مضاعف بزرگترين مجموعه پزشكي را در منطقه راهاندازي كنيم.
در اين مراسم، مهندس حميد نورزاد نيز خاطرنشان كرد: اين مجموعه در مساحت حدود 1400 متر مربع زيربنا و با اعتبار 10 ميليارد ريال از محل منابع داخلي، كمكهاي بلاعوض استانداري خراسان رضوي و وامهاي بانكي احداث شده است.
وي افزود: مجتمع مزبور داراي چهار طبقه و شامل سونوگرافي و راديولوژي، كلينيك دندانپزشكي، ارتوپدي، قلب و عروق، ارولوژي، جراحي عمومي، چشم پزشكي و تزريقات است و آماده خدمترساني به شهروندان ميباشد.
نورزاد تصريح كرد: از ابتداي تاسيس اين مجموعه در سال 66، آزمايشگاه كليه خدمات را با تعرفههاي دولتي انجام داده است و از مهاجرت شهروندان براي درمان به ساير شهرها جلوگيري كرده است.
وي ادامه داد: در سال 73 اين مجموعه در حال تعطيلي بود كه با كمك رييس جهاددانشگاهي مشهد خوشبختانه اين مجموعه توانست به فعاليت خود ادامه دهد.الف/ر
١٣:٣٩ ٢٩/٠٨/١٣٨٩