نماینده ولی فقیه در استان مرکزی با اشاره به ایجاد مجتمع متمرکز جهت استقرار واحدهای مختلف جهاد دانشگاهی در استان، تاکید کرد: سعی کنید با پرداختن به این پروژه از ماموریت اصلی جهاد در حوزههای متختلف باز نمانید.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه مرکزی، آیتالله قربانعلی درینجفآبادی در دیدار با رییس جهاد دانشگاهی گفت: مسوولین جهاد دانشگاهی باید فعالیت این نهاد را بر اساس آمایش سرزمین در حوزه جهاددانشگاهی در قالب منطقهای یا استانی تقسیمبندی کنند.
وی افزود: مسوولین جهاد دانشگاهی باید تقسیمبندی اصولی تعریف کنند و بر اساس پتانسیلهای موجود در استان، توانمندیهای استانی را ساماندهی کرده و بر اساس این توانمندیها اقدامات پژوهشی و آموزشی انجام دهند.
درینجفابادی همچنین با اشاره به ایجاد مجتمع متمرکز جهت استقرار واحدهای مختلف استان با بیان اینکه سعی کنید با پرداختن به این پروژه از ماموریت اصلی جهاد در حوزههای متختلف باز نمانید، افزود: در استان مرکزی در خصوص ایجاد شهرکهای علمی و فنآوری کار چندانی صورت نگرفته و جهاد دانشگاهی میتواند در این راستا اقدام کرده و نسبت به ایجاد شهرکهای علمی و صنعتی اقدام کند.
وی افزود: استان مرکزی در حوزههای صنعتی از پتانسیلهای بسیار قابل توجهی برخوردار است و گنجهای بزرگی همچون شرکتهای هپکو و آذرآب در این استان وجود دارند که متاسفانه با تمام ظرفیت خود کار نمیکنند.
درینجفابادی بر لزوم استفاده از حداکثر ظرفیت کارخانجات استان تاکید کرد و با بیان اینکه این استان باید جزء بزرگترین قطبهای صنعتی و صادراتی کشور باشد، افزود: توانمندی و تنوع تولید بسیاری از محصولات از قبیل محصولات کشاورزی در این استان به میزان قابل توجهی وجود دارد از اینرو باید در راستای رشد این توانمندیها و تقویت آنها تلاش کرد.
وی همچنین در خصوص رویکرد جهاد دانشگاهی در رابطه با بازنگری ماموریت این نهاد، چنین اقدامی را مثبت و کارساز عنوان کرد و گفت: جهاد دانشگاهی باید در حوزههایی که نیاز به فعالیت خط شکنانه دارد، وارد شود.
درینجفآبادی شناخت و پیشگیری و از بین بردن توطئههای دشمنان در حوزههای علمی را از جمله فعالیتهایی عنوان کرد که جهاد دانشگاهی میتواند نسبت به آن اقدام کند و این در حالی است که ورود به رشتههای "های تکنولوژی" یکی از مهمترین حوزههایی است که جهاد میتواند با ورود به آنها اقدامات بسیار تاثیرگذار و کارسازی را در رشد کشور در رشتههای مختلف از جمله بیوتکنولوژی و نانوتکنولوژی ایفا کند.
وی تربیت نیروهای کارآمد را یکی از مهمترین وظایف جهاد دانشگاهی عنوان کرد و افزود: با توجه به ظرفیت استان و شرایط منطقه، بازنگری در ماموریت جهاد و شناخت اولویتها ضروری بهنظر میرسد که باید در این راستا اقدام شود.
به گزارش ایسنا، در ادامه این دیدار دکتر محمدحسین یادگاری، رئیس جهاد دانشگاهی پیگیری فعالیتهای جهاد دانشگاهی در سراسر کشور را از اولویتهای این نهاد عنوان کرد و با بیان اینکه با بازخوانی ماموریت این نهاد در کشور میتوانیم نقاط قوت را افزایش و نقاط ضعف را از بین ببریم، افزود: در پی آسیبشناسی نقاط ضعفی هستیم که در پی این بازنگریها شناسایی میشود.
وی با بیان اینکه انقلاب فرهنگی در دانشگاهیها، یکی از مهمترین دلایل تاسیس جهاد دانشگاهی بودهاست، افزود: امیدواریم با توجه به گستردگی مراکز دانشگاهی در سطح کشور بتوانیم نسبت به ارتقاء سطح فرهنگی دانشگاهها اقدام کنیم.
یادگاری همچنین افزایش ارتباط جهاد دانشگاهی و حوزههای علمیه را یکی از رویکردهای اصلی این نهاد معرفی کرد و افزود: واحدهای جهاد دانشگاهی باید ارتباط تنگاتنگ خود را با ائمه جمعه، نهادهای رهبری در دانشگاهها و روحانیت استان حفظ کرده و از رهنمودهای آنان در مسیر گسترش فعالیتهای فرهنگی استفاده کنند.
رئیس جهاد دانشگاهی در پایان با تاکید بر پرهیز از موازیکاری در حوزههای مختلف جهاد دانشگاهی افزود: بر اساس شرایط خاص منطقهای نیازهای پژوهشی را رصد و بررسی کرده و در راستای عملیاتی کردن پروژههای تحقیقاتی در خصوص نیازهای مذکور اقدام میکنیم.ح/الف