رييس جهاد دانشگاهي از راهاندازي مركز تحقيقات سرطان خاورميانه (كوثر) توسط جهاد دانشگاهي خبر داد.
به گزارش خبرنگار علمي اعزامي ايسنا به بوشهر، دكتر محمدحسين يادگاري كه صبح امروز در نشست روساي پاركها و مراكز رشد علم و فناوري كشور سخن ميگفت، با اعلام اين مطلب و با اشاره به همانديشي اخير متفكران و انديشمندان نظام در محضر رهبر معظم انقلاب خاطرنشان كرد: هم انديشي اخير متفكران و انديشمندان نظام در حضور رهبر معظم انقلاب در خصوص الگوي اسلامي - ايراني پيشرفت و توسعه و تاكيد ايشان بر چهار مولفه اساسي فكر، علم و زندگي و معنويت بيانگر آن است كه دانش و فناوريهاي جديد در غرب، اگر چه موجب تحولاتي در زندگي و وضع معيشتي شده، اما به دليل غفلت از وجوه معنوي انسان، به اذعان متفكران، آثار منفي عديدهاي را در پي داشته است.
يادگاري افزود: جهاد دانشگاهي يك نهاد عمومي غيردولتي است كه در مرداد ماه سال 59 ، همگام با انقلاب فرهنگي در دانشگاهها تاسيس شد. جهاد دانشگاهي از بدو تاسيس و فعاليت خود، همواره رفع موانع و معضلات فني و علمي كشور را مد نظر قرار داده و تلاش كرده تا با به كارگيري نيروهاي جوان مستعد و متعهد، فضاي مناسبي را براي توسعه علمي كشور ايجاد كند.
وي خاطرنشان كرد: انديشهاي كه حضرت امام خميني(ره) و مقام معظم رهبري در فكر و جانمان نشاندند اين است كه انقلاب فرهنگي، انقلاب در آموزش، پژوهش و مسايل فرهنگي است كه نتيجه آن استقلال، آزادي و جمهوري اسلامي ايران است و اين انقلاب فرهنگي در دانشگاه ها و مراكز آموزشي ايجاد شده است.
يادگاري ادامه داد: خوشبختانه جهاد دانشگاهي با توجه به فرمايشات مقام معظم رهبري از بدو تاسيس اين مسووليت را به عهده گرفته و فعاليت هاي مفيدي را انجام داده است.
رييس جهاد دانشگاهي با اشاره به برخي از فعاليت هاي شاخص اين نهاد اظهار كرد: ساخت فرستنده هاي راديويي موج متوسط كه در حال حاضر حدود 95 درصد صداي جمهوري اسلامي ايران بر روي اين فرستندهها پخش ميشود و با توليد 23 هزار كيلووات فرستنده، بيش از 25 ميليون دلار صرفه جويي ارزي داشته است، تحويل 60 فرستنده يك و دو كيلو وات- در حال حاضر نياز كشور به فرستندههاي FM تا دو سال آينده 500 فرستنده است - از ديگر فعاليتهاي شاخص جهاد دانشگاه بوده است.
وي در ادامه افزود: توليد شيشههاي ارگانيك و هوشمند كه با بهرهمندي از فناوري نانو، تغيير شفافيت و تغيير رنگ آنها با فرمان الكتريكي امكانپذير ميشود و نيز الكترو فيلترهاي صنعت سيمان و مس كه نصب يكي از اين فيلترها بر روي معدن مس خاتون آباد علاوه بر كاهش ضررهاي زيست محيطي، 90 ميليارد تومان در سال صرفه جويي ايجاد كرده است ، تاكنون در 20 كارخانه سيمان نصب و در 40 كارخانه ساخت قطعات يدكي آن انجام شده و جمعا بيش از 50 ميليارد تومان بر روي آن هزينه شده است، از فعاليتهاي جهاد دانشگاهي بوده است.
وي گفت: همچنين زيستبانك ملي كشور كه بنا به دستور مستقيم رهبر معظم انقلاب اين مسووليت به جهاد دانشگاهي واگذار شد، طراحي و ايجاد شده است.
به گزارش ايسنا يادگاري با بيان اين كه مركز تحقيقات سرطان خاورميانه با نام «كوثر» راهاندازي ميشود، خاطرنشان كرد: شبيهسازي و توليد حيوانات تراريخته و سلول درماني نيز از ديگر فعاليتهاي جهاد دانشگاهي بوده است.
وي تصريح كرد: در خصوص صنعت نفت نيز در نيمي از پتروشيمي ها و پالايشگاه ها ي كشور تجهيزات UPS جهاد دانشگاهي نصب شده و هم چنين در فازهاي 6 تا 10 و 12 و17 و 18 نصب اين تجهيزات در حال انجام است و جمعا حدود 20 ميليارد تومان براي حدود يك صد پروژه هزينه شده است.
وي، طراحي و ساخت سيستم برق و كنترل دكلهاي حفاري، ساخت هواپيماي فوق سبك فرناس كه سه ركورد جهاني را كسب كرده و توليد آنتي بادي هاي مونوكلونال و پروتئين هاي نوتركيب را از ديگر فعاليت هاي جهاد دانشگاهي برشمرد.
يادگاري درباره فعاليتهاي بينالمللي جهاد دانشگاهي هم گفت: نصب الكتروفيلترهاي كارخانجات سيمان عراق، راهاندازي مركز درمان ناباوري رويان در باكو و فروش فرستندههاي راديويي به عراق، سوريه، لبنان، بنگلادش و اكوادور از فعاليتهاي ديگر جهاد دانشگاهي است.
وي در ادامه اظهار كرد: دانشگاه علم و فرهنگ يكي از زمينههاي فعاليت در آموزش عالي است كه با واحدهاي كاشمر، يزد، كرمانشاه، اصفهان، همدان، 15 هزار دانشجو داشته و هم چنين در 10 رشته كارشناسي ارشد و دكتري دانشجو ميپذيرد.
رييس جهاد دانشگاهي با اشاره به ايجاد 9 مركز رشد و دو پارك علم و فناوري در جهاد دانشگاهي افزود: اين مراكز نقش قابل توجهي در توسعه فناوري ايفا كردهاند و هم اكنون اين مراكز در حوزههاي مختلف تكنولوژي، فناوري اطلاعات، مخابرات پيشرفته، گياهان دارويي و مهندسي شيمي فعاليت دارند.
وي به ذكر پيشنهاداتي براي توسعه پاركهاي علم و فناوري و مراكز رشد پرداخت و گفت: اكنون با گذشت نزديك به يك دهه از فعاليت پارك ها و مراكز رشد در ايران لازم است جايگاه اين سازمان هاي واسط و نقش آفريني آنها مجددا مورد بازنگري قرار گيرد. اين بازنگري ميتواند در حوزه سياست گذاري، توسعه و آمايش سرزميني، بررسي اساسنامه ها، شيوه تعامل با شركت هاي مستقل، نحوه سهيم شدن در امتياز فروش محصول و يا خريد سهام شركتها توسط پاركها و مراكز رشد و همچنين توسعه زيرساخت هاي حقوقي، قانوني و مقرراتزدايي صورت پذيرد.
يادگاري گفت: توسعه نيروي انساني متخصص براي مديريت پارك ها و مراكز رشد و نيز پايداري اين نيروها از اهميت شايان توجهي برخوردار است.
وي همچنين تاكيد كرد: شبكهسازي علمي پاركهاي علم و فناوري و مراكز رشد ميتواند در انتقال دانش و مهارت اداره اين سازمانها بسيار مؤثر باشد.
يادگاري گفت: جهاد دانشگاهي آمادگي دارد تا گردهماييهاي آتي پاركهاي علم و فناوري و مراكز رشد در پارك علم و فناوري البرز اين نهاد برگزار شود.ح/الف