سمينار ارگونومي وسلامت برگزار شد
سومين سمينار از سلسله سمينارهاي جامعه و چالش هاي بهداشتي آن با عنوان״ ارگونومي و سلامت״ به همت جهاد دانشگاهي واحد دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي در دانشكده بهداشت برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي جهاد دانشگاهي واحد دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي ، سمينار ״ ارگونومي و سلامت״ با حضور دكتر مهناز صارمي״ استاد مدعو ״، جمعي از اساتيد، اعضاي هيئت علمي و دانشجويان در سالن آمفي تئاتر دانشكده بهداشت اين دانشگاه برگزار و به بررسي مسائل ارگونومي و ارتباط آن با سلامت پرداخته شد. در ابتداي نشست، مباحث مربوط به كليات ارگونومي توسط نماينده دانشجويان ، ليلا اميدي، دانشجوي كارشناسي ارشد رشته بهداشت حرفه اي ارائه گرديد.
در ادامه سمينار بحث هاي مربوط به ارگونومي كار با كامپيوتر توسط نماينده دانشجويان ، رعنا رحيميان، دانشجوي كارشناسي ارشد بهداشت حرفه اي ارائه گرديد. در نهايت ، مسائل مربوط به ارگونومي و سلامت در عرصه هاي مختلف توسط دكتر مهناز صارمي عضو هیأت علمی دانشگاه مورد بررسي قرار گرفت.
دكتر صارمي در صحبت هايشان اصول دهگانه ارگونومي را توضيح وهمراه با شكل و گراف، مثال هايي را ارائه نمودند. وی در ادامه ضمن بیان جايگاه علم ارگونومي در دنياي كنوني به تحلیل و ارتباط علم ارگونومي با ساير علوم از جمله روانشناسي، آنتروپومتري ، فيزيولوژي و مهندسي پرداخت و اهداف اين علم و نحوه دست يابي به اهداف آن را شرح داد.
صارمی در ادامه تصریح کرد: با وجود اينكه كامپيوتر كارها را راحت تر و سرعت بشر را افزايش داده است ولي مانند هر فناوري داراي تبعات منفي مي باشد كه از مهم ترين اين تبعات اختلالات اسكلتي – عضلاني است. اما در صورتيكه سازندگان و كاربران سيستم هاي كامپيوتري يك سري اصول را رعايت نمايند ميزان اين اختلالات به صورت چشم گيري كاهش مي يابد.سازندگان بايد استانداردها و اصول علم ارگونومي را در ارتباط با ساخت تجهيزات رعايت نمايند.
وی در پایان اضافه کرد: كاربران کامپیوتر بايد هنگام كار با كامپيوتر اصول ارگونومي از جمله طرز صحيح نشستن ، عدم رعايت فشار به مچ دست و رعايت فاصله چشم از مانيتور را بنمايند تا از اختلالات اسكلتي – عضلاني پيشگيري شود.الف/ر
١٠:١٧ ١٥/١٠/١٣٨٩