٠٨:٠١ ٠٥/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي


/دستاوردهاي تازه «رويان» در عرصه سلول درماني/
درمان ‌١٠٠ بيمار قلبي با سلول‌هاي بنيادي در كشور
توليد چسب بافتي و ماده ليزوپلاكتي از خون بند ناف

رييس مركز سلول درماني پژوهشگاه رويان جهاد دانشگاهي از موفقيت محققان رويان در توليد چسب بافتي از خون بندناف و توليد TCP با استفاده از سلول هاي بنيادي مزانشيمي براي نخستين بار در دنيا و تهيه ماده‌ ليزوپلاكتي از خون بند ناف براي نخستين بار در کشور خبر داد.

به گزارش خبرنگار پژوهشي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر ناصر اقدمي كه در نشست خبري گزارش دو سالانه فعاليت‌هاي مركز سلول درماني پژوهشگاه رويان سخن مي‌گفت، اظهار كرد: توليد پرده‌ آمينيوتيك،‌ كشت سلول‌هاي بنيادي قلبي و كشت سلول‌هاي عضله‌اي، كشت سلول‌هاي استاندارد (سلول‌هاي مزانشيمي، ملانوسايد، عضله‌اي، فيبروبلاست)، توليد چسب بافتي و سرم درماني از خون بند ناف و توليد ماده‌ جديدي به نام TCP حاوي سلول‌هاي بنيادي مزانشيمي كه در بيماري‌هاي ارتوپدي مصرف فراواني دارد از ديگر موفقيت‌هاي پژوهشگران رويان در اين دوره است.

وي با اشاره به كاربرد وسيع چسب بافتي در جراحي ها گفت: چسب بافتي در حال حاضر از خون محيطي تهيه مي شود ولي مرکز سلول درماني رويان اين نمونه را از خون بندناف توليد كرده که سالم تر و استفاده از آن قابل اطمينان تر است.

توليد قطره جديد درمان التهاب چشم

دکتر اقدمي از توليد قطره چشمي که جهت برطرف كردن آزردگي و التهاب چشم کاربرد دارد به عنوان دستاورد ديگر اين مرکز براي اولين بار در جهان ياد کرد.

وي خاطرنشان كرد: براي اين كه تحقيقات پزشكي به نتيجه و كاربرد براي ارائه خدمات به بيماران برسد نياز به صرف زمان طولاني است و به همين علت، با وجود اين كه براي اولين بار در سال‌هاي 82 و 83 به سلول‌هاي بنيادي دست پيدا كرديم، مطالعات باليني خود را از سال 87 آغاز كرديم.

سلول درماني بيماري‌هاي قلبي

اقدمي درباره‌ روند مطالعات باليني بر روي بيماري‌هاي قلبي و عروقي به عنوان يكي از اولويت‌هاي تحقيقاتي پژوهشگاه رويان خاطرنشان كرد: در بسياري از كشورها اولين عامل مرگ ومير در سطح جهاني، بيماري‌هاي قلبي است كه در اين زمينه از سال 83 مطالعاتمان را شروع كرديم به گونه‌اي كه در حال انجام يكي از بزرگترين مطالعات سلول درماني امراض قلبي در سطح كشور و منطقه هستيم.

رييس مركز سلول درماني پژوهشگاه رويان جهاد دانشگاهي با بيان اين كه بزرگترين مطالعات در زمينه بيماري‌هاي قلبي در كشور برزيل با بررسي 150 نمونه صورت گرفته است، ‌گفت: اين در حالي‌است كه درصدديم تا در هر كدام از مطالعات خود 150 نفر را به عنوان نمونه بررسي كرده و همچنين دومين مطالعه را با 240 نفر آغاز مي‌كنيم.

سلول درماني موفق 100 بيمار قلبي در كشور

اقدمي افزود: خوشبختانه تا كنون 100 بيمار با اين روش و از طريق تزريق سلول‌هاي بنيادي جدا شده از مغز استخوان، درمان شده‌اند كه از اين ميان گزارش اوليه 27 بيمار به چاپ رسيده و مطالعات حدود 70 بيمار ديگر هم در حال تكميل است.


نجات 70 درصد بيماران عروقي در معرض قطع عضو با سلول درماني

رييس مركز سلول درماني پژوهشگاه رويان جهاد دانشگاهي همچنين در زمينه‌ بيماري‌هاي عروقي اظهار كرد:‌ برخي بيماري‌هاي عروقي مانند پاي ديابتي و برگر كه در اندام‌هايي غير از قلب به وجود مي‌آيند باعث فلج شدن افراد مي‌شود كه آرزوي هر پزشكي است تا بتواند ميزان عروق‌سازي را در ناحيه‌ دچار اين بيماري افزايش دهد. مطالعات در اين زمينه را از پنج سال گذشته آغاز كرده و توانسته‌ايم بيش از 70 درصد از بيماراني كه چاره‌اي جز قطع عضو نداشته‌اند را درمان كنيم.

سلول درماني بيماري‌هاي استخواني و غضروفي

به گزارش ايسنا، اقدمي با اشاره به درمان بيماري‌هاي استخواني و غضروفي و انجام مطالعات باليني بر روي بيماري‌هايي مانند شكستگي، آرتروز و نكروز درباره‌ مطالعات بر روي بيماري‌هاي گوارشي و كبدي به عنوان بزرگترين مطالعات رويان در سطح جهان، اظهار كرد:‌ اولين مطالعه در اين زمينه با 10 بيمار در سطح آزمايشگاهي شروع شد كه در حال حاضر درصدديم تا در دومين مطالعه به عنوان يكي از بزرگترين مطالعات در سطح جهان 100 بيمار را در سه مرحله‌ مختلف وارد كنيم.

امكان سلول درماني سالانه 365 بيمار كبدي در كشور

وي افزود: بيماران كبدي مي‌توانند از طريق تزريق سلول‌هاي بنيادي فرصت دوباره‌اي براي پيوند كبد پيدا كنند و باوجود اينكه هشت هزار نفر در سال متقاضي پيوند كبد هستند با بهترين شرايط سالانه 365 نفر قابليت درمان دارند.

سلول درماني 250 هزار بيمار مبتلا به ضايعات پوستي در كشور

اقدمي با بيان اين كه تا كنون بيش از 250 نفر از بيماران ضايعات پوستي از طريق سلول درماني درمان شده‌اند، اظهار كرد: هم اكنون درمان مناسبي براي بيماري ويتيليگو ارائه كرد‌ه‌ و روش‌ها و مطالعات مناسبي را در رابطه با ضايعات پوستي مانند چين و چروك، سوختگي و برخي بيماري‌هاي ژنتيكي پوست در پي گرفته‌ايم.

سلول درماني بيماري‌هاي چشمي

به گزارش خبرنگار ايسنا، رييس مركز سلول درماني پژوهشگاه رويان جهاد دانشگاهي درباره‌ روند مطالعات پژوهشگاه رويان در زمينه بيماري‌هاي چشمي تصريح كرد: بيماري‌هاي چشمي در دو گروه قابل بررسي‌اند يك گروه بيماراني كه شبكيه‌ آنها دچار مشكل و بيماري است كه در اين زمينه هنوز به مرحله باليني نرسيده‌ايم و مطالعات در حد آزمايشگاهي در حال انجام است و بخش ديگر بيماري‌هاي قرنيه است كه به مرحله مطالعات باليني هم رسيده‌ است به گونه‌اي كه در چشم افرادي كه نمي‌توانند پيوند قرنيه انجام دهند با يك ميلي‌متر از بيوپسي مي‌توانيم يك قرنيه كامل براي آنها از طريق كشت سلول‌هاي بنيادي قرنيه سالم بسازيم و در صورتي كه بيماري دو چشم خود را از دست داده باشد مي‌توانيم از طريق سلول‌هاي مخاط دهان قرنيه ساخته و آن را پيوند دهيم.

احداث اولين بيمارستان سلول درماني كشور

وي با بيان اين كه در زمينه‌ بيماري‌هاي عصبي مانند فلج اطفال و MS هم مطالعات خوبي انجام شده است از افتتاح ساختمان شماره 2 مرکز رويان در ماه گذشته خبر داد و ابراز اميدواري کرد به زودي اولين بيمارستان سلول درماني کشور نيز توسط اين مرکز افتتاح شود.

اقدمي همچنين از افتتاح بزرگترين آزمايشگاه حيوانات کشور توسط اين مرکز خبر داد و گفت: توسعه صنعتي و همکاري با سازمان گسترش صنايع نوين و ديگر مراکز صنعتي کشور از ديگر اقداماتي است که توسط مرکز سلول درماني رويان انجام شده است.ح/الف

١٧:٣٧ ١٥/١٠/١٣٨٩
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد