در ژورنال کلاب گروه پژوهشی سرطان پستان جهاد دانشگاهی مطرح شد؛
درد و اختلالات جنسی تاثیری برانگیزه زنان درانجام ماستکتومی پیشگیرانه ندارد
در ژورنال کلاب گروه پژوهشی بیماری های پستان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران که با موضوع «فراوانی عوارض دیررس و احساس پشیمانی بعد از ماستکتومی پیشگیرانه دوطرفه» برگزار شد، انگیزه بیماران برای پیشگیری از ابتلا به کنسر احتمالی بسیار قوی تر از غلبه عوارضی مثل درد و اختلالات جنسی مطرح شد.
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران، دکتر آسیه الفت بخش عضو هیات علمی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران در این ژورنال کلاب نتایج مطالعات انجام شده بر روی میزان تمایل بیماران برای انجام ماستکتومی پیشگرانه دوطرفه را با وجود عوارض طولانی مدت آن مورد بحث قرار داد.
مدیر گروه پژوهشی سرطان پستان جهاد دانشگاهی در این جلسه با بیان این مطلب که درجراحی پیشگیرانه باید بیمار را از عوارض دیررس آن آگاه ساخت، اظهار داشت : در سرطان های پستان با زمینه ارثی که ژن brca1 و brca2 در زنان فامیل، مشاهده می شود در بعضی موارد ماستکتومی پیشگیرانه دو طرفه پیشنهاد می شود، اما از آنجایی که این جراحی پیشگیرانه بوده و بر روی افراد سالم انجام می گیرد، لازم است به عوارض دیررس آن از جمله درد، احساس ناراحتی، اختلال در فعالیت جنسی و تصور ذهنی فرد از بدن خود نیز توجه شود.
دکتر الفت بخش در ادامه این نشست نتایج یک مطالعه را که در همین خصوص در کشور سوئد انجام شده مورد بحث قرار داد و گفت: در این مطالعه 59 زن با شانس ابتلا بالا به کانسر پستان که تحت جراحی ماستکتومی پیشگیرانه دو طرفه و گذاشتن پروتز زیر عضله قرار گرفته بودند، را مورد بررسی قرار دادند. در همه بیماران بازسازی با پروتز انجام شده و حداقل 2 سال از آخرین جراحی آن ها گذشته بود.
وی افزود: برای این بیماران دو پرسشنامه با پست الکترونیک فرستاده شد. که یکی از آن ها شامل اطلاعات مربوط به درد و اختلالات جنسی و دیگری مربوط به کیفیت زندگی بیماران بود.
عضو هیات علمی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران با بیان این مطلب که بررسی یافته های این پژوهش نشان داد که میزان درد با سن و عوارض بعد از عمل ونوع برش جراحی ارتباط نداشت، تصریح کرد: در 69 درصد بیماران درد و در 71 درصد آن ها احساس ناراحتی در پستان وجود داشت که این درد در 36 درصد موارد باعث اختلال در خواب و در22 درصد اختلال در فعالیت های روزانه را در پی داشت.
دکتر الفت بخش با تاکید بر این مطلب که بیماران با وجود تحمل درد از انجام جراحی پشیمان نبودند، اظهار داشت: در 45 درصد موارد اختلال در حس پستان مشاهده شد اما در کیفیت زندگی بیماران تغییری ایجاد نشده و هیچ یک از بیماران از جراحی خود احساس پشیمان نمی کردند.
وی گفت: با وجود این که انگیزه بیماران برای پیشگیری از ابتلا به کنسر احتمالی بسیار قوی تر از عوارضی مثل درد و اختلالات جنسی است، اما قبل از انجام چنین جراحی باید بیماران را از عوارض طولانی مدت آن و تاثیر بر عملکرد جنسی آگاه کرد.الف/ر
٠٩:٣٢ ٢٧/١٠/١٣٨٩