توسط پژوهشگران جهاددانشگاهی واحد تربيت معلم؛
طرح بررسی ارتباط میان سیانوباکتر ها و آلاینده های رودخانه های کرج و هراز تدوين شد
طرح بررسی ارتباط میان سیانوباکتر ها و آلاینده های رودخانه های کرج و هراز توسط پژوهشگران گروه بيولوژی دریا جهاددانشگاهی واحد تربيت معلم تدوين شد .
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد تربیت معلم، فرزانه فراهانی مجری اين طرح گفت: این طرح با مشاوره دکتر رضا رمضان نژادقادی و همکاری امین مخلصی ،علی نصرالهی ،رضا نوری دفرازی سه تن از پژوهشگران جهاددانشگاهی واحد تربیت معلم در پاییز امسال تدوین و نهايي شد.
وی افزود : در این پژوهش اثر عوامل فیزیکوشیمیایی بر تغییرات فصلی سینوباکترها دو رودخانه هراز و کرج مورد بررسی قرار گرفت و بررسی تغییرات کیفی سیانوباکترها و فاکتورهای فیزیکوشیمیایی آب رودخانه ها از زمستان 1386 تا پاییز 1387 در رودخانه هراز در10 ایستگاه و دررودخانه کرج در12 ایستگاه انجام گرفت .
فراهانی خاطرنشان کرد: به طورکلی در رودخانه هزار 55 جنس از دیاتومه ها ، سیانوباکترها ، جلبکهای سبز ، جلبکهای قرمز وکریپتومونال ها شناسایی شدندودر رودخانه کرج نیز 57 نوع از دیاتومه ها، سیانوباکترها ، جلبکهای سبز ، جلبکهای قرمز و داینوفلاژلاها مورد شناسایی قرار گرفتند.
اين پژوهشگر ادامه داد: نتایج نشان دادند که در دو رودخانه مورد بررسی قرار گرفته در کل سال دیاتومه ها گروه غالب جلبکی را تشکیل می دادندوبیشترین میزان سیانوباکترها دررودخانه های هراز و کرج به ترتیب در فصول تابستان و پاییز و کمترین میزان به ترتیب در بهار و زمستان مشاهده گردید و نتایج حاصله رودخانه هراز نشان دادند که با افزایش دما وTDS و همچنین کاهش DO میزان سیانوباکترها افزایش می یابد.
فراهانی در پايان گفت: در رودخانه کرج بیشترین میزان ترکیب سیانوباکترها درفصل پاییز به خاطر افزایش فسفات هدایت الکتریکی و کاهش BOD و COD بودو حداقل و حداکثر درجه حرارت ، اکسیژن محلول و TDS به ترتیب 7/12 و 30 درجه سانتیگراد 07/7 و 9 میلی گرم در لیتر ، 5/248 و 4/958 میلی گرم در لیتر بود. حداقل و حداکثر غلظت فسفات ، هدایت الکتریکی BOD و COD برابر با 7/0 و 03/0 میلی گرم در لیترو 518 و 335میکروزیمنس بر سانتیمتر ، 5و 2/1 میلی گرم در لیتر و 12 و 9/1 میلی گرم در لیتر بود.الف/ر
٠٩:٠٩ ٢٨/١٠/١٣٨٩