٠٣:٠٦ ٠٥/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
به‌همت پژوهشگران جهاددانشگاهي واحد زنجان صورت گرفت؛
بهره‌برداري از نخستين سيستم ويدئوكنفرانس بومي كشور

نخستين سيستم ويدئوكنفرانس بومي كشور كه به‌همت پژوهشگران جهاددانشگاهي زنجان ساخته شده است، طي آيين ويژه‌اي با حضور استاندار زنجان به بهره‌برداري رسيد.

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان زنجان ، همزمان با دهه مبارك فجر، سيستم چندرسانه‌اي اشراق، نخستين سيستم ويدئوكنفرانس بومي كشور كه به‌همت پژوهشگران جهاددانشگاهي زنجان طراحي و ساخته شده است، عصر امروز و طي آيين ويژه‌اي با حضور استاندار زنجان به بهره‌برداري رسيد.

 دكتر محمد رئوفي‌نژاد، استاندار زنجان در آيين بهره‌برداري از اين پروژه تحقيقاتي با بيان اين‌كه همت جهادگران دانشگاهي زنجان در بومي‌سازي اين فناوري، گام بلندي در راستاي تحقق دولت الكترونيك محسوب مي‌شود، گفت: كليه مراحل طراحي و ساخت بخش‌هاي سخت‌افزاري و نرم‌افزاري اين سيستم در داخل استان صورت گرفته و حتي نسبت به نمونه‌هاي خارجي از مزيت‌ها و برتري‌هايي برخوردار است و مي‌توان از آن به‌عنوان سند افتخاري براي استان زنجان و دليلي قاطع براي اثبات توانمندي و شايستگي‌هاي محققان و  پژوهشگران اين استان ياد كرد.

نماينده عالي دولت در استان زنجان با تاكيد بر اين‌كه طراحي اين سيستم براي نخستين‌بار در كشور صورت گرفته است، يادآور شد: اين اختراع، اقدامي ارزشمند در حوزه فناوري اطلاعات در سطح ملي محسوب مي‌‌شود و شايسته است كه در كل كشور مورد توجه قرار گيرد. رئوفي‌نژاد همچنين به تلاش‌ها و موفقيت‌هاي ارزشمند جهاددانشگاهي در عرصه جهاد علمي در كشور اشاره كرد و گفت: علي‌رغم اين كارنامه درخشان، فعاليت‌هاي جهاددانشگاهي آنچنان كه شايسته است در رسانه‌ها انعكاس نيافته است.

استاندار زنجان با اشاره به قابليت‌ها و مزيت‌هاي بومي‌سازي اين سيستم در كشور، گفت: مديريت مطلوب زمان، كاهش تردد، صرفه‌جويي در مصرف سوخت و جلوگيري از اقدامات پرهزينه و زمان‌بر در دستگاه‌هاي اجرايي، از جمله ويژگي‌هاي اين سيستم است. وي ادامه داد: با بهره‌گيري از سيستم ويدئوكنفرانس مي‌توان بسياري از جلسات و به‌ويژه جلسات بين دستگاه‌ها را بدون نياز به حضور فيزيكي مسئولان برگزار كرد و در واقع اين سيستم در كنار اين‌كه موجب گسترش تعامل و ارتباط ميان ارگان‌هاي مختلف مي‌شود، به دستگاه‌هاي اجرايي براي صرفه‌جويي در هزينه‌ها نيز كمك مي‌كند.

نماينده عالي دولت در استان زنجان در پايان با بيان اين‌كه تا پايان سال جاري 40 دستگاه اجرايي در استان زنجان به اين سيستم مجهز خواهند شد، خاطرنشان كرد: اين تعداد تا هفته دفاع مقدس سال آينده بايد به يك‌صد دستگاه اجرايي افزايش يابد.

در ادامه اين مراسم، معاون پشتیبانی و منابع انسانی استانداری زنجان نيز با اشاره به پيشرفت‌هاي چشم‌گير صورت گرفته در استان زنجان در حوزه فناوري اطلاعات، از جهاددانشگاهي به‌عنوان يكي از مجموعه هاي پيشتاز در اين حوزه ياد كرد و گفت: در كنار اختراعي كه امروز شاهد بهره‌برداري از آن به همت جهادگران دانشگاهي استان هستيم، موفقيت‌هاي متعددي در حوزه نرم‌افزار در سطح استان رقم خورده است.

حمید ارجمندفر گفت: نرم‌افزار نظام جامع پذیرش پیشنهادات استانی، توسط یکی از شرکت‌های استان طراحی شده است و به‌زودي به بهره برداری خواهد رسید كه به‌صورت آن‌لاین برای کلیه شهروندان و مسوولان استان قابل دسترسی خواهد بود. وی همچنین از طراحی نرم‌افزار فراور در استان خبر داد و تصریح کرد: اين نرم افزار قادر به ارائه آمارهای دقیق و ارقام بسیار جزیی از حوزه‌های مختلف است و از سال آینده مورد بهره‌برداری عملیاتی قرار خواهد گرفت.

معاون استاندار زنجان، طراحی نرم‌افزار جامع دفتر آموزش و پژوهش استانداری را از دیگر فعاليت‌هاي استان در حوزه نرم‌افزار عنوان کرد و یادآور شد: در فاز نهايي ساخت اين نرم‌افزار، آموزش مجازی نیز بر روی این بستر قابل پیاده کردن خواهد بود.

رئيس جهاددانشگاهي زنجان نيز در اين نشست با يادآوري اين‌كه جهاددانشگاهي استان به‌منظور تسهيل در بهره‌مندي از اساتيد برجسته ايراني داخل و خارج از كشور براي برگزاري برخي از دوره‌هاي آموزشي تخصصي در استان، قصد خريد اين تكنولوژي از شركت‌هاي خارجي را داشت، خاطرنشان كرد: قيمت بسيار بالاي نمونه‌هاي خارجي، ايرادات فني كه توسط كارشناسان فناوري‌ اطلاعات اين نهاد به نمونه‌هاي خارجي گرفته شد و در نهايت تشويق و توصيه دكتر رئوفي‌نژاد استاندار زنجان، ما را بر آن داشت تا پروژه تحقيقاتي بومي‌سازي اين فن‌آوري جديد را در دستور كار قرار داده و در كمتر از 8 ماه، اين پروژه را به مرحله ثبت اختراع برسانيم.

مهدي عباسي با تاكيد بر اين‌كه در سيستم طراحي شده توسط جهاددانشگاهي هزينه اتصال از طريق ويدئوكنفرانس، به كمتر از يك‌پنجم نمونه‌هاي مشابه خارجي كاهش يافته است، اظهار كرد: سيستم چندرسانه‌اي اشراق براساس نيازهاي بومي كشورمان طراحي و ساخته شده است.

وي ادامه داد: طراحي و استفاده از نرم‌افزار فارسي از ديگر مزيت‌هاي اين سيستم است، در كنار اين‌كه برخلاف نمونه‌هاي خارجي هيچ محدوديتي در تعداد نقاط اتصال از طريق ويدئوكنفرانس نخواهيم داشت و با توجه به دقت، ظرافت و مهارت به‌كار گرفته شده در ساخت اين سيستم، با جرات مي‌توانيم بگوييم كه اين اختراع در نوع خود در سطح كشور بي‌نظير و منحصر بفرد است.

اين مقام مسئول، از جهاددانشگاهي به‌عنوان مولود مبارك انقلاب اسلامي ياد كرد و گفت: بهره‌برداري رسمي از اين پروژه تحقيقاتي در ايام دهه مبارك فجر را بايد به فال نيك بگيريم چرا كه جهادگران دانشگاهي كارنامه پرافتخار اين نهاد برآمده از انقلاب اسلامي در حوزه‌هاي مختلف را مرهون اعتماد امام راحل به نسل جوان در تاسيس جهاددانشگاهي و حمايت‌هاي بي‌دريغ و رهنمودهاي راهگشاي مقام معظم رهبري مي‌دانند.ح/الف

١٤:١٤ ٢٣/١١/١٣٨٩
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد