به همت محققان جهاد دانشگاهي انجام شد؛
فرآوري قير طبيعي معادن با خاكسترزدايي
محققان جهاد دانشگاهي واحد استان كرمانشاه موفق به فرآوري معادن قير طبيعي با روش خاكسترزدايي شدند.
مهندس علي دارايي، عضو هيات علمي جهاد دانشگاهي استان كرمانشاه و مجري طرح در گفتوگو با خبرنگار «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اظهار كرد: عمده معادن قير طبيعي كشور در استان كرمانشاه قرار داشته و از آنجايي كه قير طبيعي با قيمت بسيار پايين به كشورهاي پيشرفته فروخته شده و پس از فرآوري و جداسازي مواد آنها با قيمت گزافي دوباره به كشور وارد ميشود، تصميم گرفتيم تا با توليد قير طبيعي با كيفيت بالا از بيش از 160 كاربرد اين ماده معدني در صنايع مختلف استفاده كنيم.
وي با بيان اينكه خاكسترزدايي از قير طبيعي با فناوري كاملا بومي و صرفه اقتصادي مناسب انجام شده است، خاطرنشان كرد: در اين روش قير معادن قير طبيعي با خاكستر حدود 20 درصد را با فرآوري به حدود 8/1 درصد رساندهايم تا ضمن ايجاد ارزشي افزوده چند برابري در اين محصول بتوان محصولاتي مانند جوهر پرينتر، چاپ، واكس، بتونه و .... را از آن توليد كرد.
دارايي درباره كاربردهاي خاكستر استحصال شده از قير طبيعي تصريح كرد: اين خاكستر ميتواند به عنوان پركننده در صنايعي مانند پلاستيك مورد استفاده قرار گيرد و ميتوان فلزاتي مانند نيكل و واناديوم را از آن استخراج كرد و همچنين به عنوان نوعي فتوكاتاليزور ميتواند در تصفيه پسابها استفاده شود.
اين عضو هيات علمي جهاد دانشگاهي كرمانشاه در پايان با بيان اينكه اين تكنولوژي در كشورهايي مانند آمريكا، تركيه و چين وجود دارد گفت: مرحله پايلوت اين طرح با موفقيت انجام شده و اميدواريم با دريافت مجوز آمايش از اداره صنايع تهران زمينههاي احداث واحد توليدي با ظرفيت 30 هزار تن در سال آينده فراهم شود.ح/الف
١٨:١٦ ٢٦/١١/١٣٨٩