انعقاد تفاهم نامه همکاری فی ما بین سازمان محیط زیست و دانشگاه پیام نور، جهاددانشگاهی آذربایجانغربی
تفاهم نامه همکاری فی ما بین سازمان محیط زیست استان و دانشگاه پیام نورارومیه، جهاددانشگاهی آذربایجانغربی به منظور تحقق اهداف زیست محیطی منعقد شد.
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهي واحد آذربایجانغربی ،در این مراسم عباسنژاد مدیرکل سازمان محیط زیست آذربایجانغربی با اشاره به اهمیت حفاظت از محیط زیست گفت: با توجه به روند صنعتی شدن جوامع بشری در زمینههای علمی، اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و ... این روند در مقوله محیط زیست و طبیعت نیز باید مورد توجه قرار گیرد.
عباسنژاد افزود: تعامل بین سازمان محیط زیست و مراکز علمی و پژوهشی مانند دانشگاهها میتواند بستر مناسبی برای استفاده از تجارب این مراکز در بسط و گسترش فرهنگ حفاظت از محیط زیست فراهم کند.
مدیرکل سازمان محیط زیست آذربایجانغربی در ادامه با تاکید بر اینکه، در حفاظت از محیط زیست نباید تنها به جنبه حفاظت فیزیکی بسنده شود، گفت: منحصر کردن حفاظت از محیط زیست به حفاظت فیزیکی قطعا در تحقق اهداف اصلی که داشتن طبیعت زیبا است اجحاف میشود.
وی تصریح کرد: توجه به مقوله فرهنگ و ایجاد زیرساختهای فرهنگی مناسب در جهت حفظ و حراست از طبیعت از نیازهای ضروری جوامع بشری است.
عباسنژاد گفت: در تعالیم دینی نیز بر حفاظت از محیط زیست تاکیدات مکرر از سوی بزرگان دین ارائه شده و تحقق این مسئله در گرو پشتوانه علمی این امر مهم است.
مدیرکل سازمان حفاظت محیط زیست استان با اشاره به اینکه انسان فطرتا خواستار محيط زيست سالم و عاری از آلودگي است، گفت: در این زمینه توصيههای فراواني را در تمامي مذاهب و بخصوص دين اسلام شاهدیم.
وی افزود: رویکرد سازمان حفاظت از محیط زیست، برقراری ارتباط تنگاتنگ با مراکز علمی جهت نیل به اهداف حراست از منابع طبیعی و خدادادی است.
عباسنژاد با اشاره به طرحهای اجرایی این سازمان در زمینه حراست از محیطزیست گفت: طرح محيط يار با هدف ارتقاء فرهنگ حفاظت از محيطزيست، تقويت روحيه مشاركتجويي و مسئوليتپذيري در جامعه براي كاهش مخاطرات زيستمحيطي و ارائه آموزشهاي همگاني، با مشاركت جامعهدانشگاهی بهتر و موثرتر اجرا خواهد شد.
در ادامه این مراسم مهندس عاقلی رئیس جهاددانشگاهی آذربایجانغربی نیز با اشاره به این که مقوله محیطزیست زیربنای توسعه پایدار است گفت: سازمان حفاظت از محیطزیست برای دستیابی به اهداف والای خود بایستی زیربنای علمی آن را هم ایجاد کند.
وی افزود: در این راستا باید به مقوله زیستمحیطی با یک نگاه علمی نگریسته شود.
عاقلی تصریح کرد: جهاددانشگاهی با وجود پتانسیلهای منابعانسانی، فیزیکی و آزمایشگاهی و پژوهشی میتواند همکاری مناسبی در زمینههای تحقیقاتی و علمی و آموزش همگانی ارائه دهد.
رئیس جهاددانشگاهی آذربایجانغربی، با بياناينكه صنعتي شدن جوامع آثار زيانباري را بر محيط زيست وارد ميسازد افزود: ارائه آموزشهاي همگاني، اصلاح و ساماندهی صنايع توليدی و افزايش مشاركت نسلهای جوان در حفاظت از منابع با ارزش زيستمحيطي بسيار مهم و ضروری است .
وی با اشاره به هدف انعقاد این تفاهمنامه بین جامعهدانشگاهی و سازمان محیط زیست اظهار کرد: مهمترين هدف اين تفاهمنامه استفاده مناسب و هر چه بهتر از محيطهای طبيعي است به گونهای که علاوه بر بيشترين نفع و بهره از آنها کمترين ضرر و آسيب به آنها وارد شود.
در ادامه مراسم دکتر سودمند قائم مقام ریاست دانشگاه پیامنور ارومیه نیز با اشاره به اهمیت همکاری مراکز آموزش عالی با سازمانمحیط زیست گفت: با توجه به این که جغرافیای طبیعی استان ما از جاذبههای گردشگری بسیاری برخوردار است اما میزان جذب توریسم در این استان در حد مطلوب نیست.
وی افزود: دریاچه ارومیه یکی از نادرترین نعمات الهی است که استان ما را از لحاظ گردشگری در رتبههای نخست قرار میدهد اما متاسفانه به علت کمبود بارندگی ما شاهد خشک شدن و غلظت نمک این دریاچه هستیم.
وی تصریح کرد: از آن جا که حفاظت از منابع طبیعی وظیفه همگانی است بنابراین تمامی افراد باید نسبت به این مسئله احساس مسئولیت کرده و از این نعمت الهی حراست کنند.
سودمند در پایان با اشاره به پتانسیل عظیم جامعه دانشگاهی گفت: پژوهش و تحقیق مهم ترین رکن مراکز آموزش عالی است و در این زمینه آماده هرگونه کمک و همکاری و تبادل افکار با سازمان محیط زیست برای پاسداری از منابع زیست محیطی هستیم.الف/ر
١٠:٤٣ ٣٠/١١/١٣٨٩