کنگره لیزر ایران 89 توسط مرکز تحقیقات لیزر در پزشکی جهاد دانشگاهی برگزار شد
رئیس جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران در مراسم افتتاحیه اولین کنگره بین المللی لیزر ایران 89 این کنگره را بهترین فرصت برای هم افزایی و هم گرایی محققان در تولید و توسعه علم لیزر دانست و گفت: فعالیتهای جهاد دانشگاهی بدون سوء گیری بوده و بهترین تاثیر را در ارتقاء سطح علمی کشور دارد.
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران ،دکتر مسعود حبیبی در تبیین اهداف برگزاری این کنگره اظهار داشت: ارائه جدیدترین یافته های علمی و تبادل اطلاعات میان محققان و پژوهشگران رشته های مختلف علوم پزشکی و علوم پایه از مهمترین اهداف برگزاری اولین کنگره سراسری لیزر ایران 89 است.
وی افزود: برگزاری چنین کنگره هایی از یک سو موجب افزایش توانمندی حرفه ای پزشکان و پژوهشگران این حوزه و از سوی دیگر موجب سریع تر شدن روند تولید علم و ارائه ی ایده های جدید می شود.
رئیس جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران با بیان اینکه لیزر و فتومیکس از مهمترین و بزرگترین دستاوردهای علمی عصر حاضر محسوب می شود گفت: قرن پیش رو بی شک عصر لیزر خواهد بود و آینده ی استفاده از لیزر در علوم پزشکی بسیار روشن بوده و تحولی عظیم در این علم ایجاد خواهد کرد.
وی ادامه داد: در حال حاضر تمام لیزرهای تولید شده در دنیا درکشور ما نیز وجود دارد اما استفاده بهینه از این تکنولوژی و دستاورد علمی آن نیاز به آموزش بیشتر و تدوین دوره های آموزشی، برگزاری کارگاه های علمی و فراگیر شدن دارد.
دکتر حبیبی با اشاره به برگزاری اولین کنگره سراسری لیزر اظهار داشت: این نشست علمی که در ابعاد آموزشی، تحقیقاتی و اخلاقی در حوزه لیزر برگزار می شود در شناسایی زوایای مختلف این علم بسیار مفید خواهد بود.
رئیس جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی تهران خاطرنشان کرد: فعالیتهای جهاد دانشگاهی همیشه بدون سوء گیری و جهت گیری بوده از این رو بیشترین و بهترین تاثیرگذاری را در جامعه می گذارد و به نحوی که همواره با استقبال مسئولین و سیاست گذاران مواجه بوده و در برخی موارد اقدامات جهاد دانشگاهی به دستورالعمل تبدیل و بعنوان یک راهکار در کشور اجرایی شده است.
سخنرانی دکتر قانعی معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در کنگره لیزر ایران 89
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت اقدام این وزارتخانه در راستای تولید داخلی داروها را یک کار جهادی دانست و گفت: سال گذشته بیش از 800 میلیارد تومان از اعتبارات کشور صرف واردات تجهیزات پزشکی شد که 90 درصد از این واردات را می توان در داخل تولید کرد.
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی علوم پزشکی تهران دکتر مصطفی قانعی در مراسم افتتاحیه اولین کنگره بین المللی لیزر ایران 89 اظهار داشت: برای توسعه لیزر پزشکی در کشور باید به مثابه لیزر عمل کرد چرا که پرتوهای متفاوت و مختلفی از مکان های متفاوت در این حوزه وجود دارد که تمام این باید در یک کانون متمرکز شوند که اگر این امر حاصل شود شاهد روزهای نو و جدید برای لیزر خواهیم بود.
دکتر قانعی گفت: برای همسو شدن مراکز تحقیقاتی در توسعه علم در کشور شرکت های دانش بنیان اختصاص داده شده است که برای این شرکت ها تا سال 1404 و طی چشم انداز 20 ساله صادرات 100 میلیارد دلاری پیش بینی شده است.
دکتر قانعی با اشاره به راه اندازی شرکت های دانش بنیان در حمایت از پژوهشگران و توسعه تولید علم در کشور گفت: برای حمایت مالی از این شرکت ها دولت 3 هزار میلیارد تومان در قالب وام به این شرکت ها بودجه اختصاص داده است تا پژوهشگران به پشتوانه این مبلغ دانش خود را پایدار کنند.
وی گفت: در بخش وزارت علوم باید در قالب شرکت های دانش بنیان از تحقیقات و پژوهشگران حمایت شود چراکه میتوانند خدمات قابل توجهی را ارائه دهند و در وزارت بهداشت مراکز رشد به این امر اختصاص داده شده است و با اعتباری که دولت به این شرکت های دانش بنیان و مراکز رشد میدهد پژوهشگران میتوانند طرح های تحقیقاتی خود را به سرانجام برسانند.
وی با انتقاد از نبود موسسات تامین استاندارد تجهیزات تولید داخل در کشور گفت: از 8 دستگاه تولید شده در حوزه لیزر به علت نبود مرکز تایین استاندارد بلااستفاده مانده است و بخش سلامت بازاری برای آن آماده نکرده است و از آنجایی که این دستگاهها به طور مستقیم با جان انسانها ارتباط دارند نمی توان آنها را بدون ارزشیابی روانه بازار کرد.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت ادامه داد: در لیزر سنگ شکن که تولید داخل است به علت نبود موسسه تامین استاندارد بلااستفاده مانده بود که با تغییر نام یکی از پژوهشگاه های دانشگاه شهید بهشتی که پتانسیل انجام این کار داشت کیفت دستگاه تضمین و روانه بازار شد.
وی افزود: برای حمایت از شرکت های دانش بنیان و تولید کنندگان تجهیزات پزشکی در سال 90 تمام تولیدات پیش خرید شد و با استفاده از اعتبار هیات امنای ارزی لوازم مورد نیاز بیمارستان ها خریده شد.
وی به راه اندازی صندوق تجهیزات پزشکی اشاره کرد و گفت: در راستای برنامه پنجم توسعه و لوایح 3 و 4 این برنامه صندوق تجهیزات پزشکی در راستای حمایت از تولیدات داخلی و پژوهشگران راه اندازی شد که 60 درصد اعتبار آن از بخش خصوصی و 40 درصد باقیمانده در وزارت بهداشت تامین می شود که با تبعیت از قانون تجارت به فعالیت می پردازند.
دکتر قانعی ادامه داد: اعتبارات وارد شده به این صندوق موجب پیش برد تحقیقات شده و 5 درصد اعتبار شرکت های دانش بنیان که حدود 150 میلیارد تومان می شود نیز به این صندوق واریز می شود که به استناد به این اعتبار پژوهشگران علوم پایه میتوانند شرکت خصوصی زده و در قالب بخش خصوصی به تولید علم بپردازند.
وی ابراز امیدواری کرد با سیاست های در پیش گرفته در وزارت بهداشت در حوزه های پرتو درمانی در سرطان و لیزر در پزشکی شاهد آینده روشن می باشیم.
دکتر قانعی با بیان اینکه وزارت بهداشت مسئول تولید داخلی دارو نیست گفت: اقدامات انجام شده در وزارتخانه در راستای خودکفایی و تامین داروهای مورد نیاز یک حرکت جهادی بود که با همت تک تک مسئولین به ثمر رسید در سال گذشته دفتر فناوری واحد معاونت تحقیقات در سطح وزارتخانه تشکیل شد که ثمرات و برکات زیادی داشته است که نیازسنجی محصولات سلامت از آن جمله است.
وی ادامه داد سال گذشته 800 میلیارد تومان تجهیزات پزشکی در کشور گزارش شد که بالغ بر 80 تا 90 درصد از این آمار قابل تولید داخلی است که به علت نبودن زنجیره ها مغفول مانده است برای مثال، 10 میلیارد تومان تنها برای واردات گوشی فشارسنج در کشور هزینه شد که این مبلغ از صندوق رفاه تامین و در بین دانشجویان توزیع شد در حالیکه اگر تولید داخل می شد علاوه بر اشتغال صرفه جویی ارزی نیز در پی داشت.
دکتر قانعی با تاکید بر اهتمام مسئولین وزارت بهداشت بر تولید داخل گفت: سال گذشته وزیر مناقصه ی خرید 70 درصد دیالیز خارجی را باطل کرد و دستور تهیه آن از تولید کننده داخلی را صادر کرد.در حالیکه وزارت بهداشت تنها مسئول تامین کردن نیاز عرصه سلامت است نه تولید آن.
وی در پایان از تشکیل تیم لیزر شامل اساتید و پژوهشگران این حوزه در وزارت بهداشت با عنوان بازوی اجرایی وزارتخانه در حوزه لیزر پزشکی خبر داد و خاطرنشان کرد: موج دوم انقلاب اسلامی ایران باید با تولید علم و پیوست فناوری همراه باشد که نمایشگاه سوریه یک آغاز خوب و نوید روزهای روشنی را می دهد.
دبیر علمی کنگره لیزر ایران 89:
تولید علم در حوزه لیزر پزشکی کشور از اهداف این کنگره است
دکتر لیلا عطائی دبیر علمی کنگره لیزر ایران 89 در مراسم افتتاحیه این کنگره با بیان اینکه این همایش به همت مرکز تحقیقات لیزر پزشکی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران و با همکاری فناوری و نوآوری ریاست جمهوری، معاونت پژوهشی وزارت بهداشت و تعدادی از مراکز تحقیقاتی و پژوهشکده ها برگزار می شود گفت: توسعه پژوهش و تولید علم در حوزه لیزرپزشکی در کشور با تکیه بر پتانسیل های علمی و به کارگیری توانمندیهای موجود از اصلی ترین اهداف برگزاری این کنگره است.
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران وی افزود: کنگره لیزر ایران 89 با ارائه آخرین رویکردها و دستاوردهای علمی در حوزه لیزرپزشکی با نگاهی نو به لیزر برگزار می شود. که 6 کمیته علمی شامل دندانپزشکی، جراحی، پوست و ... حضور دارند که ضمن صحبت در مورد موضوعات مختلف دو محور فوتودینامیک تراپی و تحریک زیست نوری بعنوان مباحث جدید در حوزه لیزر طی روزهای برگزاری کنگره مطرح خواهد شد.
وی با اشاره به نحوه عملکرد کمیته های علمی و مقالات رسیده به دبیرخانه کنگره گفت: از 80 مقاله ارسال شده 65 مقاله بصورت پوستر و سخنرانی پذیرفته شده است.
دکتر عطائی با بیان اینکه این کنگره به صورت چند رشته ای برگزار می شود گفت: محققان مهندسی پزشکی و پژوهشگران شاغل در رشته های فنی و در بخش پزشکی با اشتراکات لیزر آشنا می شوند. که این آشنایی نوید روزهای نو در مباحث نرم افزاری و سخت افزاری لیزر را دارد.
وی افزود: برنامه ریزی های رشته های فنی مهندسی در وزارت علوم است، بدین معنی که شاغلین در بخش پزشکی با اندازه گیری های فنی مرتبط با دستگاه های لیزر آشنایی ندارند و از سوی دیگر پژوهشگران حوزه های فنی با ایده های بدیع در حوزه پزشکی ارتباط ندارند که با برگزاری چنین کنگره هایی و با تکیه بر سیاست مسئولین مبنی بر کم کردن فاصله ها امیدواریم پژوهشگران رشته های فنی کارآموزی خود را در بخش بالین بگذرانند. و بیشتر با حوزه ی فعالیت هم آشنا شوند.
دکتر عطایی در پایان ابراز امیدواری کرد: روزی شاهد تولید دستگاه های لیزری در کشور باشیم که این امر با پتانسیل موجود در پژوهشگران امری شدنی است.
همچنین در حاشیه این کنگره نشستی با حضور مسئولان وزرات بهداشت و مراکز مرتبط به منظور تصمیم گیری و برنامه ریزی در خصوص راه اندازی شبکه لیزر پزشکی کشور برگزار گردید.الف/ر
٠٩:٠٥ ٠٧/١٢/١٣٨٩