بیش از 80 واحد فناور در پارک علم و فناوری و مرکز رشد واحدهای فناوری جهاد دانشگاهی کرمانشاه مشغول فعالیت می باشندکه در این راستا موفق به کسب دستاوردهای ارزشمندی نیز گردیده اند.
به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی کرمانشاه، در یک نگاه اجمالی و با صرفه نظر از جزئیات؛ فعالیت ها، دستاوردها و برنامه های در دست اجرا و آتی پارک علم وفناوری کرمانشاه به عنوان اولین پارک علم و فناوری غرب کشور، با توجه به موقعیت استراتژیک استان کرمانشاه در منطقه غرب کشور و مرکزیت استان های کردستان، ایلام، لرستان و همدان و همچنین نزدیکی به کشور عراق و برقراری ارتباط نزدیک استان با اقلیم کردستان عراق در سال های اخیر به عنوان یک ظرفیت بالقوه جهت صدور فناوری و کالا به این منطقه، از ابتدای تاسیس تا به امروز مورد بررسی قرار می گیرد.
در ابتدا می بایست توجه داشت که امروزه پارک هاي علم و فناوري به عنوان يکي از ساختارهاي موثر در توسعه فناوري و به تبع آن، توسعه اقتصاد دانش محور و اشتغال زايي تخصصي مورد توجه بسياري از کشورهاي جهان واقع شده است به گونه ای که پارک هاي علم و فناوري، محيط هايي مناسب براي استقرار و حضور حرفه اي شرکت هاي کوچک و متوسط، واحدهاي تحقيق و توسعه صنايع، کشاورزی، خدمات و موسسات پژوهشي هستند که در تعامل سازنده با يکديگر و با دانشگاه ها به فعاليتهاي فناوري اشتغال دارند.
شرکت های کوچک و متوسط فناوری در رونق اقتصادی، توسعه فناوری و به تبع آن، کارآفريني نقش بسیار موثری دارندو توسعه آنها در گرو ایجاد زیرساخت های لازم برای کاهش خطرپذیری در دوران شروع فعالیت خود می باشد که بر همین اساس یکی از این زیرساخت ها، مراکز رشد واحدهای فناوری یا انکوباتورها هستند که برای فعالیت کارآفرینانه واحدهای کوچک ومتوسطی که با تکیه بر علم و فناوری دارای ایده های قابل تجاری شدن هستند، اطلاعات و مشاوره های ضروری و نیز خدمات و تجهیزات مناسب را برای رشد و ارتقای آنها برای مدت چند سال ارائه داده و آنان را برای حضور مستقل و موثر در صحنه فناوری و تجاری سازی آماده می کند.
با توجه به اهمیت موارد پیش گفته و درک آن از سوی مسئولین و دست اندرکاران جهاد دانشگاهی کرمانشاه، مرکز رشد واحدهای فناوری جهاد دانشگاهی استان با حمایت مجموعه مدیران ملی و استانی و بهره مندی از امکانات و منابع جهاد دانشگاهی در تابستان سال 1384 به صورت رسمی فعالیت خود را آغاز نمود.
پس از این مرحله، پارک علم و فناوری کرمانشاه نیز در راستای حمایت و کمک به توسعه شرکت های دانش بنیان، ایده های نو و تاکید بر تجاری سازی نتایج تحقیقات از سال 1385 با اخذ مصوبه استانی هیات وزیران و با بهره مندی از قوانین حمایتی از جمله مزایای فعالیت در مناطق آزاد اقتصادی وارد عرصه جدی حمایت از تجاری سازی ایده های دانش بنیان گردید و در حال حاضر بیش از 80 واحد فناور در پارک علم و فناوری و مرکز رشد واحدهای فناوری جهاد دانشگاهی کرمانشاهمشغول فعالیت می باشند و تاکنون موفق به کسب دستاوردهای ارزشمندی گردیده اند.
با بررسی های به عمل آمده راه اندازی مرکز رشد فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) در مرکز استان، مرکز رشد واحد های فناوری کشاورزی در شهرستان روانسر، مرکز رشد واحدهای فناوری کشاورزی و صنایع تبدیلی مناطق گرمسیری در شهرستان سرپل ذهاب و مراکز رشد اقماری در شهرستان های کنگاور، اسلام آباد غرب و سنقروکلیایی در پارک علم و فناوری در حال پیگیری است.
با توجه به شرایط استان و کشور و تاکیدات مکرر رهبر انقلاب در خصوص بهره مندی از نخبگان، اهتمام به تولید فناوری بومی، شکوفایی استعدادهای موجود و نوآوری در زمینه های مختلف و ... پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی کرمانشاه همواره بستر سازي و ايجاد زيرساختارهاي لازم جهت رشد، توسعه و ارتقاء فعاليتهاي موسسات فناور ، جذب متخصصین، نوآوران و مبتکران با اولویت فناوری های روز و نیازهای کشور و منطقه، وراافزايش قدرت رقابت و رشد صنايع متکي بر دانش و کمک به جذب سرمايه گذاري خارجي و جذب دانش فني به عنوان رسالت پیش روی خود تعریف کرده است.
علاوه بر تمامی موارد مذکور، تقويت ساختارهاي حمايتي از موسسات دانش محور، برقراري ارتباط با ديگر بخش هاي تحقيقاتي، صنعتي و اقتصادي وهمکاري براي افزايش توان رقابتي شرکت ها در سطح ملي و بين المللي همواره مورد توجه مسئولین پارک و جهاد دانشگاهی استان قرار داشته است.
درحدود پنج سال فعالیت مرکز رشد و پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی کرمانشاه بیش از 80 واحد فناورمورد پذیرش و حمایت قرار گرفته اند.
برگزاری نخستین جشنواره ی منطقه ای فن آفرینی زاگرس با حضور 5 استان غربی کشور در مهرماه 89 در کرمانشاه، تصویب اولین کانون هماهنگی دانش و صنعت (کانون فرآوری قیر طبیعی) به ریاست استاندار کرمانشاه با تلاش و پیگیری پارک علم و فناوری و معاونت پژوهشی جهاد دانشگاهی استان کرمانشاه، معرفی 35 طرح دانش بنیان به صندوق مهر امام رضا(ع) جهت دریافت تسهیلات به میزان 30 میلیارد ریال و کسب سه عنوان کار آفرین برتر استان از سوی شرکت های فناور تحت حمایت از دیگر تلاش های به ثمر نشسته ارزشمند پارک علم و فناوری است.
**** در همین راستا عناوین سایر دستاوردهای پارک علم و فناوری به اخنتصار در ذیل بیان می شوند:
• کسب مقام های برتر در جشنواره خوارزمی و جشنواره ملی شیخ بهایی توسط واحدهای فناور طی سال های87 تا 89
•کسب دو مقام اول به عنوان سازمان کار آفرین برتراستان در جشنواره امیر کبیر در سال های 86 و 87
• دریافت تائیدیه صنعتی از سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی کشور توسط یکی از واحدهای فناور
• دریافت مجوز تاسیس پارک علم و فناوری کرمانشاه از کمیته تخصصی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری
• انتخاب طرح AMT به عنوان یکی از 50 طرح برتر کشور و بازدید مقام معظم رهبری از آن (تبدیل گیربکس دستی به گیربکس اتوماتیک)
• تکمیل و بهره برداری از برج فناوری استان با قابلیت استقرار و حمایت از 100 واحد فناوری جدید (دارای مصوبه ی استانی هیات محترم دولت در دور اول سفر)
• عضویت Full member در انجمن بین المللی پارک های بین المللی
• ارائه دستاوردهای شرکت های فناوری تحت حمایت در نمایشگاههای داخلی و بین المللی
• انعقاد بیش از 10 تفاهم نامه با مراکز علمی و تحقیقاتی، دانشگاهی، بخش خصوصی و دستگاههای اجرایی به منظور تعامل و بستر سازی لازم جهت ترویج و توسعه فرهنگ فن آفرینی و فناوری
• انعقاد تفاهم نامه با سازمان جهاد کشاورزی و سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان به منظور حمایت از ایده های دانش بنیان در این بخش از طریق ایجاد مراکز رشد تخصصی کشاورزی و صنایع تبدیلی با بهرمندی از امکانات، تجهیزات و منابع مشترک
• تاسیس و راه اندازی مراکز رشد تخصصی کشاورزی و ICT
• هماهنگی جهت راه اندازی مراکز رشد اقماری در شهرستان های کنگاور،اسلام آباد غرب و سنقرو کلیایی
بسیاری از افراد صاحب ایده و یا فارغ التحصیلان دانشگاهی جویای کار، محققين براي تجاري کردن دستاوردهاي تحقيقاتي، کارآفرينان به منظور برپايي و راه اندازي فعاليتي جديد تا زمان رسيدن به صحنه رقابت در بازار و... احتمالا" سوالاتی در خصوص نحوه پذیرش، اسقرار و حمایت های پارک علم و فناوری کرمانشاه داشته باشند که در این خصوص پذیرش شرکت ها در پارک علم و فناوری و مراکز رشد جهاد دانشگاهی کرمانشاه در شورای فناوری بر اساس بررسی مدارک متقاضی، بازدید ازفعالیت های شرکت و برگزاری جلسات مصاحبه صورت
می پذیردو علاقمندان می توانند برای دریافت اطلاعات بیشتر مراجعه به پایگاه اینترنتی پارک به آدرس WWW.KTI.IR مراجعه نمایند.
**** پس از پذیرش شرکت های دانش بنیان خدمات و حمایت ها یی به آنان ارائه می شود که شامل موارد زیر می باشد:
1- ارائه کمک و تسهیلات مالی به واحدهای فناور
2- معرفی واحدهای فناور جهت دریافت تسهیلات مالی با کارمزد پایین به صندوق های حمایتی کشور و کارگروه اشتغال و سرمایه گذاری استان
3- خدمات فني و تخصصي و استفاده از امکانات و خدمات کارگاهی و آزمایشگاهی
4- ارائه مشاوره های علمی و تخصصی برای کمک به تثبیت و تقویت ایده محوری
5- برگزاری دوره های آموزشی
6- در اختیار قرار دادن دفترکار و تجهیزات از قبیل مبلمان اداری، اینترنت، کتابخانه، سلف سرویس و ...
7- همکاری در تبليغات و اطلاع رسانی
8- معافیت مالیاتی شرکتهای تحت پوشش پارک علم و فناوری
9- حمایت از تولید و خدمات بازاریابی
10- بهره مندی از سالن هاي جلسات و اجتماعات.ح/الف