شماره جديد فصلنامه توسعه تكنولوژي صنعتي منتشر شد
چهاردهمين شماره فصلنامه علمي ترويجي توسعه تكنولوژي صنعتي، به همت پژوهشكده توسعه تكنولوژي جهاددانشگاهي منتشر شد.
به گزارش روابط عمومي پژوهشكده توسعه تكنولوژي جهاددانشگاهي، در شماره جديد اين فصلنامه مقالاتي با عناوين «نقد و بررسي نقشه جامع علمي كشور»، «تحليل شبكه اي؛ روشي جديد براي حل مسائل مديريتي و سياستي در راستاي توسعه صنعتي»، «شناسايي عوامل موثر بر توسعه كارآفريني با رويكرد زنجيره ارزش»، «ارائه الگويي براي برنامه ريزي راهبردي فناوري: مطالعه موردي آزمايشگاه فني و مكانيك خاك»،«مديريت يك پارچه توسعه فناوري محصولات شيميايي با تاكيد بر تجاري سازي؛ مطالعه موردي پژوهشگاه صنعت نفت»، «چالش ها و راهكارهاي بومي سازي در صنعت نفت: سياستگذاري نامناسب» و «چالش ها و راهكارهاي بومي سازي در صنعت نفت: سياستگذاري نامناسب» منتشر شده است.
در مقاله «نقد و بررسي نقشه جامع علمي كشور»، مولف ضمن ارزيابي و بررسي نقادانه پيش نويس سند"نقشه جامع علمي كشور"، تحليلي از جنبه هاي مختلف متن سند پيش نويس در دو تراز بحث هاي مفهومي و جنبه هاي شكلي ارائه كرده است. در هر قسمت از اين مقاله، نويسنده پس از عرضه ديدگاه هاي نقادانه، پيشنهادهايي را نيز براي بهبود متن سند ارائه كرده است.
معرفي روش تحليل شبكه اي و مباني، اصول نظري و معيارها و بررسي مطالعات داخلي و خارجي در حوزه حل مسائل صنعتي بخشي از مطالب ارائه شده در دومين مقاله چهاردهمين شماره فصلنامه توسعه تكنولوژي صنعتي با عنوان «تحليل شبكه اي؛ روشي جديد براي حل مسائل مديريتي و سياستي در راستاي توسعه صنعتي» است.
مقاله «شناسايي عوامل موثر بر توسعه كارآفريني با رويكرد زنجيره ارزش» با پيشنهاد زنجيره ارزش كارآفريني به عنوان ابزاري قدرتمند براي شناسايي مولفه هاي كارآفريني و نحوه تعامل آنها با يكديگر، فعاليتهاي موجود در اين فرآيند را به دو دسته فعاليتهاي اوليه و پشتيباني تقسيم و بررسي مي كند.
«ارائه الگويي براي برنامه ريزي راهبردي فناوري: مطالعه موردي آزمايشگاه فني و مكانيك خاك» عنوان ديگر مقاله ي اين شماره است كه نويسنده با تلفيق نظريات موجود الگويي ملموس و مبتني بر واقعيت هاي بومي كشور پيشنهاد كرده است.
در انتهاي اين مقاله نيز به منظور تبيين بيتشر موضوع، تدوين راهبرد فناوري براي يك شركت خدماتي در قالب مطالعه موردي آمده است.
در مقاله ي ديگري از اين شماره كه با عنوان «مديريت يك پارچه توسعه فناوري محصولات شيميايي با تاكيد بر تجاري سازي؛ مطالعه موردي پژوهشگاه صنعت نفت» به چاپ رسيده است، نويسنده با ارائه چارچوبي به تشريح فرآيند تجاري سازي فناوري توليد محصولات شيميايي با تاكيد بر ويژگي هاي پژوهشگاه صنعت نفت پرداخته است.
با وجود گذشت بيش از يكصد سال از كشف و استخراج نفت به صورت صنعتي در كشورمان، هنوز به سطح قابل قبولي از فناوري بومي اين صنعت دست نيافته ايم. در اين شماره از فصلنامه، نويسنده در پاسخ به چرايي اين پديده، دو عامل به هم پيوسته فقدان بستر فرهنگي و رويكرد مناسب در سياستگذاري(كلان و بخشي) را به عنوان شرط لازم بومي سازي مورد بحث و كاوش قرار داده است و راهبردها و راهكارهايي براي ايجاد و تحقق اين شرط را در مقاله اي با عنوان «چالش ها و راهكارهاي بومي سازي در صنعت نفت: سياستگذاري نامناسب» ارائه كرده است.
«سيستم اتوماسيون توزيع برق در منطقه وبژه اقتصادي انرژي پارس» عنوان مقاله ي ديگر چهاردهمين شماره فصلنامه علمي ترويجي توسعه تكنولوژي صنعتي است كه ضمن بررسي دقيقي از وضعيت اتوماسيون سيستم برق رساني منطقه ويژه به عنوان قلب سيستم توزيع، به ارائه راه حل هايي براي حل اين مشكل پرداخته است.ح/الف
١٢:٢٣ ١٨/١٢/١٣٨٩