اولین همایش آشنایی با مرکز رشد کشاورزی محصولات گرمسیری و صنایع تبدیلی در سرپل ذهاب برگزار شد
اولین همایش آشنایی با مرکز رشد کشاورزی محصولات گرمسیری و صنایع تبدیلی با حضور محققین، نوآوران، کارآفرینان و فارغ التحصیلان و دانشجویان رشته های کشاورزی شهرستان های سرپل ذهاب، قصرشیرین و گیلانغرب در سالن اجتماعات اداره ارشاد اسلامی شهرستان سرپل ذهاب برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی واحد کرمانشاه ،در این مراسم که مسئولان پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی کرمانشاه و سازمان جهاد کشاورزی حضور داشتند، ضمن تاکید بر ضرورت توانمندسازی فارغ التحصیلان کشاورزی و منابع انسانی این بخش در گرایش های مختلف زراعت و باغبانی، دامپروری، شیلات، جنگل و مرتع و صنایع تبدیلی بر لزوم افزایش و توسعه شرکت های دانش بنیان در بخش کشاورزی تاکید گردید.
در ابتدای این همایش مهندس شریفی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سرپل ذهاب، با تبریک شروع بکار مرکز رشد کشاورزی محصولات گرمسیری در این شهرستان، از این موضوع به عنوان رخدادی مهم در شهرستان های غربی استان یاد و تصریح کرد: وجود آب و خاک مناسب در این منطقه در کنار پتانسیل بالای نیروی انسانی از مزیت هایی است که می تواند آینده ای روشن در این زمینه را نوید دهد.
وی با اشاره به تنوع بالای کشت محصولات کشاورزی در این منطقه اظهار داشت: متاسفانه تا کنون کشت سنتی موجب راندامان پایین این منطقه بوده که به طور قطع با فعالیت مرکز رشد کشاورزی در این منطقه شاهد رونق هر چه بیشتر در این بخش خواهیم بود.
شریفی خواستار حمایت مسئولان شهرستان در این زمینه شد و گفت: مرکز رشد کشاورزی علاوه بر کمک به تبدیل علم به ثروت می تواند به اشتغال جوانان منطقه نیز کمک شایانی داشته باشد.
در ادامه این همایش مهندس رضا رحیمی معاون فناوری پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی کرمانشاه از ایجاد مرکز رشد کشاورزی محصولات کشاورزی در شهرستان سرپل ذهاب به عنوان رخدادای مهم در منطقه غرب استان در بحث کشاورزی یاد و خاطر نشان ساخت: با توجه به پتانسیل بالای شهرستان های گرمسیری استان در بخش کشاورزی به طور حتم ایجاد مرکز رشد می تواند روند پیشرفت در این حوزه را تسریع بخشد.
وی با تأکید بر این که کلیه شرایط برای فعالیت شرکت های دانش بنیان در بخش کشاورزی در مراکز رشد واحدهای فناوری کشاورزی مهیاست افزود: با توجه به همکاری و تعامل مناسب دو مجموعه پارک علم و فناوری و سازمان جهادکشاورزی استان کرمانشاه، صاحبان ایده های فناورانه در بخش کشاورزی می توانند با بهره مندی از حمایت های مناسب از قبیل دریافت تسهیلات، بهره مندی از زمین کشاورزی، امکانات و خدمات آزمایشگاهی و گلخانه ای، مشاوره علمی و تخصصی، شرکت در دوره های آموزشی و دفتر کار و تجهیزات، طرح و ایده فناورانه خود را در این بخش به نتیجه رسانده و از این طریق ضمن کسب در آمد به رونق هر چه بیشتر بخش کشاورزی منطقه کمک کنند.
قائم مقام پارک علم و فناوری کرمانشاه، در ادامه به ارائه گزارشی در خصوص فعالیت های پارک کرمانشاه پرداخت و با اشاره به تأکیدات رهبر معظم انقلاب در خصوص توجه به مباحث علمی و فناورانه، اظهار داشت: ایشان بارها ضمن تأکید بر لزوم توجه به مسأله علم و فناوری و نخبه پروری از این مقوله به عنوان یکی از با اولویت ترین حوزه ها یاد و پیشرفت علمی و فناوری کشور را برابر افزایش اقتدار مادی و معنوی کشور قلمداد نموده اند.
رحیمی گفت: همه ما باید با فرصت شناسی و استفاده از شرایط فراهم شده در راستای پیشرفت و تعالی استان کرمانشاه تلاش کنیم.
وی گفت: در آینده ای نزدیک مرکز رشد واحدهای فناوری محصولات گرمسیری و صنایع تبدیلی به صورت رسمی افتتاح خواهد شد.
در ادامه حیدری بخشدار مرکزی شهرستان سرپل ذهاب فعالیت مرکز رشد کشاورزی در این شهرستان را عاملی جهت رشد اقتصادی دانست و عنوان داشت: ایجاد این مرکز از آرزوهای دیرینه مردم و مسئولان این منطقه بوده که جا دارد از مسئولان پارک علم و فناوری برای این موضوع قدردانی کرد.
وی با تاکید بر این که فعالیت مرکز رشد کشاورزی و علمی و تخصصی شدن فعالیت های کشاورزی می تواند چهره منطقه را تغییر دهد، چشم انداز شهرستان سرپل ذهاب در این زمینه را روشن توصیف کرد وگفت: وجود نیروها و مهندسین مجرب و تنوع آب و هوایی، وجود اقلیم های آب و هوایی متنوع و تامین مناسب آب مورد نیاز بخش کشاورزی از مواردی است که می تواند به تحول در این بخش سرعت دهد.
در ادامه این نشست مهندس پرویزی فر رییس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمانشاه ضمن قدردانی از تلاش های در حال انجام در مجموعه پارک علم وفناوری جهاددانشگاهی، تاسیس مرکز رشد کشاورزی را تحقق آرزوی جامعه کشاورزی استان عنوان و خاطرنشان کرد: همه ما وظیفه داریم در راستای رونق هر چه بیشتر این مجموعه تلاش کنیم.
وی با اشاره به عضویت 4500 کارشناس رشته های مختلف کشاورزی در سازمان نظام مهندسی کشاورزی گفت: آرزوی ما در سازمان امکان اجرایی کردن ایده ها متخصصان کشاورزی به ثروت در این بخش است که مرکز رشد می تواند بهترین مکانیزم اجرایی در این زمینه باشد.
وی افزود: ساختار مرکز رشد به گونه ای که می تواند راه رسیدن به هدف را برای فارغ التحصیلان این بخش فراهم سازد.
در ادامه جلسه نیز مهندس ذوالنوریان عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و مشاور رییس پارک علم و فناوری کرمانشاه در امور کشاورزی نیز ضمن تشریح اقدامات انجام گرفته در راستای تشکیل مرکز رشد کشاورزی، نحوه پذیرش و حمایت از طرحها و ایده های فناور در بخش کشاورزی را تشریح کرد.
وی ضمن اشاره به فعالیت های مراکز رشد، به تشریح نحوه همکاری با این مجموعه پرداخت و گفت: مرکز رشد کشاورزی محل مناسبی برای محققین، نوآوران، کارآفرینان و فارغ التحصیلان بخش کشاورزی است تا با عملی کردن ایده های خود در راستای توانمند شدن این بخش اقدام کنند.
وی ضمن تشریح شرایط پذیرش در مرکز رشد، حمایتهای این مجموعه را مورد تاکید قرار داد و ابراز امیدورای کرد که با جذب واحدهای فناور کشاورزی در این مراکز شاهد پیشرفت کیفی محصولات کشاورزی در استان باشیم.
در پایان این همایش نیز پاسخگویی لازم به ابهامات موجود ارائه گردید و مقرر شد علاقمندان با حضور در دفتر مرکز رشد کشاورزی محصولات گرمسیری واقع در سه راه قره بلاغ نسبت به ثبت نام و تکمیل فرم های مخصوص اقدام و پیگیری لازم را انجام دهند.الف/ر
١٠:٤٠ ١٦/٠١/١٣٩٠