٢٣:١٦ ٠٤/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
توسط یک واحد فناور پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی واحد کرمانشاه؛
اسید فلوریدریک از خاک فلورین ایران استحصال و تولید شد

یکی از واحدهای فناور پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی واحد کرمانشاه موفق شد، اسید فلوریدریک را از خاک فلورین ایران استحصال و تولید کند که به این ترتیب موارد مصرف در صنایع کشور از طریق واردات از کشورهای چین، ژاپن، ارمنستان و آلمان تا حد زیادی قطع شد.

به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی واحد کرمانشاه مهندس سجاد شادرام در گفتگویی در رابطه با طرح استحصال و تولید اسید فلوریدریک از خاک فلورین ایران گفت: تا پیش از این اسید فلوریدریک مورد مصرف در صنایع کشور از طریق واردات از کشورهای چین، ژاپن، ارمنستان و آلمان تامین می شد تا اینکه از دو سال قبل موفق شدیم با سرمایه گذاری 20 میلیونی تومانی در کارگاه خود این ماده را در مقیاس نیمه صنعتی تولید کنیم و به این ترتیب دست کشورهای آلمان، ارمنستان و ژاپن از بازار ایران کوتاه شد و آنها مجبور به واگذاری سهم خود به ما شدند اما کشور چین هنوز به رقابت ادامه داده که این هم به خاطر تولید پایین ما است و طبق برنامه ریزی تیم بازار تا 2 سال آینده تولید و فروش اسید فلوریدریک در کشور منحصرا" توسط گروه ما(اسلوب صنعت پارس) انجام می شود.
 مدیر عامل شرکت اسلوب صنعت ماد- از واحدهای فناور مستقر در پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی کرمانشاه- ادامه داد: این اسید ماده اولیه تولید بیش از 5 نوع ماده شیمیایی دیگر می باشد که محل تامین مجموعه مه 6 ماده واردات از سایر کشورها بوده است.
 مخترع کرمانشاهی در رابطه با نوآوری موجود در طرح و محافظت از آن گفت: روش تولید سایر کشورها از روش تولید اسید فسفریک می باشد که این اسید محصول اصلی بوده و اسید فلوریدریک به عنوان یکی از محصولات جانبی آن استحصال می گردد که همین امر باعث می شود تا قیمت تمام شده آنها بالاتر از محصول ما باشداین در حالی است که تیم ما روش تولیدی را Scale up  کرد و اسید فلوریدریک محصول اصلی این فرآیند است.
 وی در ادامه تصریح کرد: علاوه بر حل این مشکل موفق به کنترل و مهار خوردگی این اسید در تجهیزات خویش شده بطوریکه توانسته ایم مدت خوردگی را به 10 برابر مدت زمان طبیعی خوردگی شناخته شده در تجهیزات کاهش دهیم و این موفقیت با مطالعات شبانه روزی و آزمایشات پیوسته در راستای کاهش سطح تماس اسید و حرارت و فلز با همدیگر حاصل شد.
 شادرام بیان داشت: واضح و مبرهن است که در صورت کالبد شکافی تجهیزات و داکیومنت های موجود تولید این ماده ارزشمند شیمیایی و پس از طی یک آیین نامه داخلی ثبت اختراع این دانش در اولویت کاری اینجانب است و در صورت پیش آمدن شرایط فروش این دانش فنی، شراکت مجری در پروژه الزامی و اجباری است و در صورت شراکت کلیه تعمیرات و کالیبراسیون خط به صورت کامل بر عهده شرکت اسلوب صنعت بوده و هیچ مقام حقیقی و حقوقی حق بازدید از مجموعه تولیدی را ندارد.
 وی گفت:با انجام آزمایشات مکرر آزمایشگاهی و صنعتی و شناخت همه رفتارهای واکنش در حالات مختلف فرآیندی این فناوری دارای هیچگونه ریسک فنی نمی باشد و باحفظ همه مراتب نگهداری اطلاعات در آرشیو شخصی اینجانب، ریسک انتشارناخواسته نیز کاملا" از بین رفته و با اطمینان می توان اعلام داشت که دانش به صورت کاملا انحصاری نزد اینجانب موجود می باشد و همه همکاران و عزیزانی که در این راستا با اینجانب همکاری نمودند و به نحوی با بخشی از دانش تولید ارتباط داشتند، در قالب قرارداد کاری و پژوهشی بوده و در ازای این همکاری از ایشان ضمانت های مالی تا چند برابر کل سرمایه پروژه گرفته شده است.
 شادرام تاکید کرد: هیچ واحد تولیدی در کشور وجود ندارد و محل تامین این اسید از طریق تولیدات آزمایشی این شرکت و واردات از چین می باشد .
 وی به برطرف کردن نیازهای مصرف کننده اشاره کرد و بیان نمود: نیاز صنعت کشور در زمینه تولید مواد شیمیایی و در بخشی از صنایع به عنوان کاتالسیت و مواد اولیه برخی تولیدات دیگر از جمله LAB می تواند از این طریق رفع شود.
 شادرام گفت: این محصول علاوه بر قیمت تمام شده پایین تر از نمونه وارداتی، در مقایسه با آن در دسترس تر است به خصوص در زمان کمبود محصول در بازار، نسبت به نمونه وارداتی از چین دارای خلوص بالاتری می باشد، شفافیت آن نسبت به نمونه خارجی بیشتر است و تنوع بسته بندی نسبت به نمونه خارجی بیشتر می باشد که تمامی این موارداز جمله مزیت های رقابتی این طرح به شمار می آید.
 شایان ذکر است،طرح استحصال و تولید اسید فلوریدریک از خاک فلورین ایران که از سوی این مبتکر کرمانشاهی ارائه شد جزء یکی از 18 طرح راه یافته به مرحله پایانی بخش طراحان کسب و کار (گروه صنعت) اولین جشنواره منطقه ای فن آفرینی زاگرس  است که در روزهای 28 و 29 مهرماه 1389در کرمانشاه و به میزبانی پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی برگزار شد.ح/الف

١٤:٠١ ٢٢/٠١/١٣٩٠
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد