٢٠:٥٩ ٠٤/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
معاون پژوهشي جهاد دانشگاهي مشهد:
براي نخستين بار درمان بيماري لك و پيس در مشهد به روش سلول‌درماني صورت گرفت

معاون پژوهشي جهاد دانشگاهي مشهد: براي نخستين بار درمان بيماري لك و پيس در مشهد به روش سلول‌درماني صورت گرفت.

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد مشهد، دکتر بيدخوري معاون پژوهشي این واحد، بيان داشت: زماني كه تحقيقات پايه سلول‌هاي بنيادي در يك پايه به سرانجام مي‌رسد براي درمان مراحل زيادي بايد طي شود و در يك مورد كه پژوهشكده رويان توانسته است اين مراحل را طي كند، درمان بيماري لك و پيس به روش سلول‌درماني است. وي ادامه داد: درمان اين بيماري به روش سلول‌درماني تاكنون در تهران صورت گرفته‌ و مشهد دومين مركز استان است كه موفق به درمان شده‌ و اين شيوه درماني از اسفندماه سال گذشته برروي پنج نفر اجرا شده است كه در شش ماه بايد مورد پيگيري قرار گيرند تا ميزان موفقيت‌آميز بودن آن مشخص شود.

 وي گفت: اين روش براي نخستين‌بار است كه در مشهد انجام مي‌شود و در كشور حدود 4 هزار نفر توسط اين روش درمان شده‌اند. معاون پژوهشي جهاد دانشگاهي مشهد در مورد خصوصيات اين بيماري بيان داشت: لك يك نوع بيماري پوستي است كه به صورت لكه‌هاي كمرنگ در قسمت‌هاي مختلف بدن مانند صورت، پلك، اطراف دهان و آرنج ظاهر مي‌شود. وي افزود: اين بيماري در هر سني بروز پيدا مي‌كند اما شيوع آن در سنين 20 تا 40 سالگي بيشتر است و شيوع آن در جهان يك تا دو درصد است كه در بين همه نژادها و جنسيت‌ها بروز پيدا مي‌كند. وي با اشاره به اينكه در اين بيماري سلول‌هاي حامل رنگدانه ها تخريب مي‌شوند، گفت: ملانوسيت نوعي سلول رنگدانه‌ساز است كه وظيفه توليد رنگدانه ملانونين را بر عهده دارد كه به دنبال تخريب اين سلول‌ها لك بر روي پوست ظاهر مي‌شود. بيدخوري ادامه داد: روش درمان اين بيماري قبل از اين روش دارويي بوده است كه زياد بهبود صورت نمي‌گرفت و بعد از آن روش نوردرماني مورد استفاده قرار گرفت و سپس پيوند پوست كه اين روش‌ها در درمان پاسخگو نبوده‌اند.

  معاون پژوهشي جهاد دانشگاهي مشهد تصريح كرد: اين بيماري واگيردار نيست و تنها عوارض روحي و رواني زيادي را در پي دارد و براي درمان به روش آنزيمي سلول ملانوسيت از نقطه سالم بدن جداسازي و به محل عارضه پيوند مي‌خورد و درمان بدون بستري بوده و در دو روز انجام مي‌شود. وي گفت: اين روش درمان كه در تهران انجام گرفته‌ حدود 60درصد بهبود داشته است كه اميدواريم بر روي اين پنج نفر نيز بهبود كامل صورت گيرد.الف/ر

١١:٢٣ ١١/٠٢/١٣٩٠
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد