كنگره ملي زيست شناسي و جنبههاي كاربردي سلولهاي بنيادين در مشهد برگزار شد
كنگره ملي زيست شناسي و جنبههاي كاربردي سلولهاي بنيادين در دانشكده علوم دانشگاه فردوسي مشهد برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد مشهد، در مراسم افتتاحيه این سمینار كه در سالن تازه تاسيس دانشكده علوم دانشگاه فردوسي مشهد برگزار شد، دكتر سيد علياكبر شمسيان، رييس جهاددانشگاهي مشهد به عنوان دبير كنگره به ايراد سخنراني پرداخت.
رييس جهاددانشگاهي مشهد: استان خراسان رضوي از مرتبه بالايي در زمينه دانش سلولهاي بنيادي برخوردار است
دکتر شمسیان اظهار داشت: خوشبختانه با تلاشهاي انجام شده و با حمايت و همکاريهاي مراکز اجرايي، استان خراسان رضوي، از مرتبه بالايي در زمينه دانش سلولهاي بنيادي برخوردار است که لازم ميدانم مراتب قدرداني خود را از دکتر صلاحي، استاندار دانشدوست که با علاقهمندي از برگزاري اين سمينار علمي حمايت کردند، اعلام نمايم.
دکتر شمسيان با بيان اينكه ادامه حرکت در مرزهاي دانش و داشتن سهم قابل قبول در توليدات و انتشارات علمي دنيا وظيفهاي ملي است که حمايتهاي بيشتر مسوولان اجرايي کشور را طلب ميكند، افزود: با تلاش هاي انجام شده و با حمايت و همکاريهاي مراکز اجرايي، استان خراسان رضوي از مرتبه بالايي در زمينه دانش سلولهاي بنيادي برخوردار است.
وي افزود: شايسته است محققان و مراکز علمي، پروژه هايي را در اولويت قرار دهند که چه در کوتاه مدت يا بلندمدت، کاربردهاي آن بايستي قابل رديابي و مشاهده بوده و ارتقاء سلامت جامعه را هدف قرار دهند.
رييس مركز سلول درماني پژوهشگاه رويان: برگزاري اين كنگره يكي از گامهاي موثر در آگاهي بيشتر از پيشرفتهاي دنيا است.
دکتر ناصر اقدمي، رييس مرکز سلول درماني پژوهشگاه رويان و دبير علمي كنگره نيز در اين مراسم گفت: برگزاري کنگره ملي زيست شناسي و جنبههاي کاربردي سلولهاي بنيادي روشي براي آگاهي دادن در خصوص اين علم جديد است.
وي افزود: شکي نيست در سالهاي اخير شاهد پيشرفتهاي شگرفي در علم بيولوژي هستيم و از آنجا که علم پزشکي حاصل پيشرفتهاي علم بيولوژي است و ضرورتي براي درمان بيماريهاست، آگاهي دادن در خصوص اين علم يکي از ضرورتها محسوب ميشود. در سال 2006 شاهد تغييراتي در علم بيولوژي بوديم كه اطلاعات قبلي مبني بر اينكه سرنوشت سلولها معمولا تغيير نميكند را دستخوش تغيير كرد و از سال 2007 شاهد پيشرفتهاي زيادي در علم بيولوژي هستيم.
وي با بيان اين كه علم پزشكي حاصل تلاشهاي علم بيولوژي در كنار مهندسي است، افزود: امروز ميتوانيم با چند ژن، سلول فيبروبلاست را به پلي پورتن تبديل كنيم و يا سلولهاي پوستي را به صورت مستقيم به سلولهاي قلبي تبديل كنيم.
رييس مركز سلول درماني پژوهشگاه رويان برگزاري اين كنگره را يكي از گامهاي موثر در آگاهي بيشتر از پيشرفتهاي دنيا برشمرد و خاطرنشان كرد: حدود 144 مقاله به دبيرخانه اين كنگره ارسال شد كه 96 مقاله پذيرفته شد كه نهايتا 90 مقاله به صورت پوستر و سخنراني ارائه خواهد شد.
دبير اجرايي كنگره ملي زيست شناسي و جنبههاي كاربردي سلول هاي بنيادي: ايران جزء نخستين كشورهايي بود كه توانست سلول هاي بنيادي را ذخيره كند.
دكتر احمدرضا بهرامي دبير اجرايي كنگره ملي زيست شناسي و جنبههاي كاربردي سلول هاي بنيادي، نیز در خصوص جايگاه سلولهاي بنيادي ايران در جهان گفت: عرصه علمي بسيار ديناميك است و ما شروع خوبي را داشتهايم. موسسه رويان بسيار به موقع سلول هاي بنيادي را معرفي كرد زيرا بسياري از جاها بعد از معرفي سلول هاي بنيادي توسط موسسه رويان به اين مهم دست يافتند و ما ميتوانيم در حال حاضر اين را جزء افتخارات تاريخيمان بدانيم.
وي افزود: ايران جزء نخستين كشورهايي بود كه توانست سلول هاي بنيادي را ذخيره كند و در اين زمينه جايگاه خوبي دارد. در شروع مسابقه جزء كساني بوديم كه چشم گير بودند اما در ادامه نميتوانيم بگوييم هنوز هم چشمگير هستيم.
وی افزود: بخشهاي علمي وظيفه خود را به نحو عالي انجام داده اند، بخش درماني نيز كششي را دارد و بخشهاي اجرايي كشور بايد هماهنگ كننده اين دو بخش باشند. خلاء موجود اين موضوع در كشور، در بخش خصوصي است؛ يكي از اهداف اين همايش اين است كه بخش اجرا و درمان و بخش خصوصي را بهبود بخشيم.
بنا بر این گزارش: مقالات متعددي در اين كنگره به صورت سخنراني و پوستر ارائه شد و شركتكنندگان از آخرين دستاوردهاي علمي در اين زمينه با خبر شدند.
رسانههاي شهر مشهد نيز همكاري مناسبي با اين كنگره داشتند و روزنامهها و خبرگزاريها در روزهاي قبل و در حين كنگره اخبار آن را منتشر كردند و صدا و سيما خراسان رضوي نيز چندين برنامه خود را به اين كنگره اختصاص داد.
این گزارش می افزاید: در آيين اختتاميه كنگره ملي زيست شناسي و جنبههاي كاربردي سلولهاي بنيادين نيز يك ابتكار جالب به كار برده شد و طي آن دانشجويان حاضر در كنگره به بيان ايدههاي خود در زمينه سلولهاي بنيادين پرداختند و اساتيد حاضر نيز نظرات خود را در اين زمينه بيان نمودند.الف/ر
١٠:٢٥ ١٢/٠٢/١٣٩٠