٢٠:٥٢ ٠٤/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
چاپ مقاله پژوهشگران جهاددانشگاهی مشهد در مجله علمی– پژوهشی جغرافيا و توسعه ناحيه‌اي

 مقاله گروه برنامه‌ریزی شهری جهاددانشگاهی مشهد در مجله علمی– پژوهشی جغرافيا و توسعه ناحيه‌اي چاپ شد.

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد مشهد، مقاله بررسی عملكرد مدیریت شهری در گسترش فضاهای سبزعمومی(پارک‌ها) با استفاده از روش تاپسیس(TOPSIS) مطالعه موردی در شهر مشهد، با تلاش براتعلی خاكپور استادیار دانشگاه فردوسی مشهد، محمد صالحی‏فرد دانشجوی دوره دکتری دانشگاه پیام نور، هادی رفیعی و معصومه توانگر اعضای هیات علمی گروه برنامه‌ریزی شهری جهاددانشگاهی مشهد، در مجله علمی– پژوهشی جغرافيا و توسعه ناحيه‌اي چاپ شد.

بنا بر این گزارش: هدف اصلی این مطالعه بررسی عملكرد مدیریت شهری در گسترش فضاهای سبزعمومی (پارکها) با توجه به شاخص‏های مختلف اقتصادی، اجتماعی و محیطی می‏باشد. برای دستیابی به اهداف مورد نظر این مطالعه، از روش تاپسیس (TOPSIS) كه یكی از روش‏های برنامه‏ریزی چند معیاری است استفاده شده است. در این مطالعه که آمار و اطلاعات مورد نیاز از طریق مصاحبه حضوری و تكمیل حدود 1000 پرسشنامه از خانوارهای شهر مشهد در سال 1386 بدست آمده است، عملكرد مدیریت شهری با توجه به 23 شاخص مختلف مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج حاصل از این مطالعه حاكی از آن است كه ارتباط منطقی بین وسعت فضاهای سبز عمومی(پارکها) و عملکرد مدیریت شهری وجود ندارد و مدیریت شهری در شاخص‏های مورد بررسی در پارك‌های منطقه‏ای و محلی شرایط مطلوب‏تری را نسبت به پاركهای ناحیه‏ای و همسایگی داشته است، هر چند که در برخی از شاخص‏ها عملکرد مدیریت شهری در پارکهای همسایگی یا ناحیه‏ ‏‏ای نیز مناسب بوده است. همچنین نتیجه این مطالعه در خصوص عملكرد مدیریت شهری با توجه به شاخص‏های مختلف اقتصادی، اجتماعی، محیطی و زیست‏محیطی که در تحقیق فوق مورد بررسی قرار گرفته است، حاكی از آن است كه در شاخص‌های تجمع بزهكاران، ایجاد روابط نامشروع، توزیع مواد مخدر، نزاعهای اجتماعی، ایجاد ترافیك و آلودگی صوتی عملكرد مدیریت شهری منفی و در سایر شاخص ها عملكرد مدیریت شهری مثبت می‏باشد.

 با توجه به عملكرد مدیریت شهری از نظر كل شاخص‏ها می‏توان گفت كه در مجموع پاركهای منطقه‏ای از رتبه بالاتری نسبت به سایر پاركها از نظر عملكرد قرار دارند و بعد از آن پاركهای محله‏ای، ناحیه‏ای و همسایگی قرار دارند. در پایان با توجه به نتایج بدست آمده در این مطالعه، توصیه‌ها و راهکارهایی به مدیریت شهری جهت بهبود عملکردهای فوق‌الذکر پیشنهاد شده است.الف/ر

٠٨:١١ ١٣/٠٢/١٣٩٠
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد