از سوی معاونت پژوهشی جهاددانشگاهی کرمانشاه؛
نشست راهکارهای بهبود و مدیریت منابع آب برگزار شد
معاون پژوهشی جهاددانشگاهی کرمانشاه گفت: وظیفه معاونت پژوهشی اجرای طرح های کاربردی و توسعه ای است.
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی واحد کرمانشاه، نشست علمی امکان سنجی تغذیه مصنوعی سفره های آب زیر زمینی دشت سراب نیلوفر در راستای " راهکارهای بهبود و مدیریت منابع آب "با حضور جمعی از مسئولین و کارشناسان استان در سالن شهید نوروز نژاد پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی کرمانشاه برگزارشد.
مهندس حدیدی ، معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی، در این نشسست علمی، گفت: وظیفه معاونت پژوهشی اجرای طرح های کاربردی و توسعه ای است و سعی داریم که یکسری مسائل و مشکلات موجود در قسمت ها و بخش های مختلف جامعه را حل نماییم.
وی ادامه داد: در این راستا گروه های پژوهشی در معاونت تشکیل شد تا بتوانیم به مشکلات و موانع موجود و حرکت به سمت بالقوه نمودن پتانسیل های استان بپردازیم.
حدیدی بیان داشت: در این راستا یکی از اقدامات مهم تحقیقات انجام شده در خصوص امکان سنجی تغذیه مصنوعی سفره های آب زیر زمینی دشت سراب نیلوفر است که توسط گروه هیدرولیک و منابع آب جهاد دانشگاهی کرمانشاه صورت گرفت.
معاون پژوهشی جهاددانشگاهی کرمانشاه گفت: به طور معمول بین تحقیقات و اجرا مشکلاتی وجود دارد به همین خاطر در این پروژه سعی کردیم که از اکثر صاحب نظران حوزه تحقیقات و اجرا دعوت نموده و به بحث منابع آب استان که یک بحث خاص و مهم است، بپردازیم.
وی افزود: در رابطه با این موضوع برای سالجاری برگزاری 12 نشست را در نظر گرفته ایم و امیدواریم امسال با برنامه ریزی های مدون تر از گذشته الگوهای مناسب تری را ارائه دهیم.
حدیدی بیان داشت: در حوزه ی پژوهشی جهاددانشگاهی هدف از برگزاری این نشست ها اجرایی کردن طرح های سودمند است.
وی در پایان گفت: خوشبختانه جهاد دانشگاهی کرمانشاه با حمایت های پارک علم و فناوری یک پایگاه اینترنتی نخصصی علمی و پژوهشی به نام technonews.ir راه اندازی نموده که بحمد ا... تا کنون پوشش خبری خوب و موفقی را در این زمینه داشته و امیدواریم صاحب نظران برای پر بار تر شدن این سایت همکاری های لازم را انجام دهند.
در ادامه مهندس رمضان رویین تن، رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه، گفت: در شرایط حاضر با این سوال مواجه هستیم که چگونه باید از منابع آب زیر زمینی استفاده کنیم.
وی اظهار داشت: ما باید در رابطه با بحث مورد نظر 5 مسئله را در نظر بگیریم اولا" باید راندمان آبیاری یعنی در یک مزرعه به جای 10 هزار متر مکعب یا 20 هزار متر مکعب 40 در صد آن را استفاده کنیم 60 درصد باقی مانده ی آن را ببریم به سمت راندمان آب مثلا" اگر از 10 هزار متر مکعب 5 تن تولید می شد الان با 5 هزار متر مکعب همان 5 یا 6 تن تولید شود.
رویین تن افزود: مسئله دوم بایدبه اقتصاد آب توجه داشت، یعنی اگر فردی 6 هزار متر مکعب به گندم آب بدهد در برابر 5 تن برداشت کند 1 میلیون و 800 هزار تومان به دست خواهد آورد پس بهتر است به کاشت سیب زمینی، تولید مرغ، ماهی، چغندر قند و ... پرداخت که فرد از یک متر مکعب آب به جای 100 تومان 1000 تومان درآمد خواهد داشت.
وی افزود: مسئله سوم عدالت آب است اینکه این آب را می توانیم به چند نفر بدهیم و مسئله چهارم، اخلاق آبی یعنی آب را چگونه استفاده نماییم.الف/ر
١٠:١١ ٢٠/٠٢/١٣٩٠