٢٢:٠٣ ٠٤/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
نشست علمی گیاهان دارویی در پارک علم و فناوری جهاددانشگاهی کرمانشاه برگزار شد

پارک علم و فناوری جهاددانشگاهی کرمانشاه به عنوان اولین و فعال ترین پارک علم و فناوری در غرب کشور با هدف شکوفایی و بهره مندی از خلاقیت و نوآوری نسل جوان و فارغ التحصیلان بخش کشاورزی نشست علمی گیاهان دارویی را با حضور رییس انجمن گیاهان دارویی ایران، جمعی از واحدهای فناور مستقر در مراکز رشد کشاورزی و جمعی از صاحب نظران این رشته برگزار کرد.


به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی کرمانشاه، در ابتدای این نشست، مهندس رضا رحیمی، معاون فناوری پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی اظهار داشت: پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی کرمانشاه نزدیک به 6 سال قدمت دارد و 4 سال است که به طور رسمی و به صورت چشمگیری در حوزه ی تجاری سازی ایده های نوآورانه کار می کند.
وی ادامه داد: از ابتدای تأسیس، پارک بر روی بخش های مختلفی به خصوص IT فعالیت می کرد که در تمام پارک های دنیا هم به نظر من کار بر همین راستا بوده است اما از مقطعی نیز به این فکر افتادیم که با توجه به پتانسل بالای استان درموضوع کشاورزی ساختاری را در این راستا ایجاد کنیم.
معاون فناوری پارک علم و فناوری جهاددانشگاهی واحد  کرمانشاه گفت: با برگزاری جشنواره منطقه ای فن آفرینی زاگرس در 5 استان منطقه غرب کشور و به میزبانی کرمانشاه، متوجه موضوع بحث کشاورزی در حوزه ی فناوری شدیم که از قبل نیز بر روی این مبحث تبادل نظراتی هم داشتیم.
وی افزود: در این راستا به فکر تأسیس دو مرکز رشد کشاورزی به طور رسمی افتادیم، یکی مرکز رشد محصولات گرمسیری در سرپل ذهاب و دیگری مرکز رشد محصولات سرد سیری در روانسر که بحمدا.. رشد واحدهای فناور از پایان سال قبل در بخش کشاورزی نسبت به سایر بخش ها بیشتر بوده است.
وی گفت: استان کرمانشاه در همه ی حوزه های کشاورزی به عنوان قطب کشاورزی از لحاظ وضعیت آب و هواشناخته شده است، ضمن اینکه از قبل استراتژی هایی نیز در بخش صنعت و بحث صنایع تبدیلی طراحی شده است که متأسفانه پیش از این در استان کرمانشاه  به این موضوع توجه نمی شود.
 رحیمی بیان داشت: امروز ما در مرکز رشد کشاورزی و پارک علم و فناوری این بستر را فراهم ساختیم که با یک توسعه و حرکت بیشتر در همه ی حوزه ها به خصوص در بخش کشاورزی فعالیت کنیم.
در ادامه این نشست مهندس ذوالنوریان، مشاور رییس پارک علم و فناوری کرمانشاه در بخش کشاورزی گفت: با تأسیس و راه اندازی مرکز رشد واحدهای فناوری کشاورزی در پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی و عقد تفاهم نامه همکاری با سازمان جهادکشاورزی و سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمانشاه، توانستیم زمینه توسعه فعالیت شرکت های دانش بنیان در بخش کشاورزی و تجاری سازی ایده ها را فراهم سازیم.
وی افزود:  مسئله ای که در حال حاضر در کشور بر روی آن بحث می شود، مسئله کاربردی کردن علم و تحقیق است که اگر این علم و تحقیق را در مراکز تحقیقاتی کاربردی سازیم مسلما" به اهداف خود دست پیدا خواهیم کرد.
ذوالنوریان تصریح کرد: سرمایه گذاری یکی از مواردی است که پارک علم و فناوری در این زمینه می تواند ما را حمایت کند.
وی خاطر نشان ساخت: حضور مؤثر در بازارهای داخلی و خارجی، گسترش شرکت های کوچک مهندسی و تحقیقاتی، توسعه فناوری، جذب فناوری های خارجی، رشد فناوری شرکت ها و استفاده از سرمایه انسانی از جمله حمایت هایی است که پارک انجام می دهد.
در ادامه دکتر محمد باقر رضایی، رییس انجمن گیاهان دارویی ایران، گفت: گونه های اقتصادی گیاهی بسیار ارزشمندی در استان کرمانشاه وجود دارد اما متاسفانه محدودیت های فراوانی برای بهره برداری از آنها وجود دارد و مسولین و اندیشمندان و فناوران استان باید این موضوع را مد نظر قرار دهند که نباید به بهره برداری و استفاده از چند گونه بسنده کرد.
رییس انجمن گیاهان دارویی ایران با بیان اینکه رقابت ایجاد شده با کشورهای خارجی  سبب روی آوری به داشته های طبیعی گیاهان دارویی در کشور شده است،گفت: متاسفانه تا به حال نتوانسته ایم از تنوع بسیار زیاد گیاهان خود در کشور استفاده کنیم.
وی ادامه داد: سیاست های کلی سند چشم انداز نوید بخش آینده ی روشن است که تصویب نقشه جامع علمی کشور نیز خوشبختانه راه کارهایی را برای اجتماع علمی و استفاده درست از منابع عظیم طبیعی کشور فراهم کرده است.
وی پیرامون اهمیت و ارزش روز افزون گونه های گیاهی، اظهار داشت: تا به حال تمام درآمدها از محل منابع طبیعی بوده است اما متاسفانه برداشت بی رویه و آلودگی این منابع را از بین برده و دیگر برگشتی نخواهد داشت لذا باید مراقب بود همین اتفاق نیز برای کرمانشاه رخ ندهد.
رضایی افزود: اول از همه باید بین اعضا و مسولین و مردم اتحاد باشد. باید خودمحوری و تک روی را کنار بگذاریم و با فکر جعی حرکت را رو به جلو ببریم.
وی گفت: فشار خارجی ها و رقابت ایجاد شده با آنان سبب شده که به داشته هایمان برگردیم و اگر امروزه روی آوری به گیاهان دارویی در کشور آغاز شده در واقع به علت نگاه به فراوری متنوع خارجی هاست و ما متاسفانه تا به حال نتوانسته ایم از تنوع بسیار زیاد گیاهان خود در کشور استفاده کنیم.
وی گفت: ما باید به فناوری هایی دست یابیم که محصولات و فراوری های خود را با تنوع زیاد به سایر کشورها صادر کنیم، نه اینکه مواد اولیه توسط ایران به سایر کشورها صادر و در عوض داروی تولید شده از آن به قیمت چند برابر به کشور وارد شود.
رضایی عنوان داشت: به عنوان نمونه در ایران و در کرمانشاه گونه های فراوانی از انار وجود دارد که تا به حال به طور بهینه از آن استفاده نکرده ایم.
وی با اشاره به خرابی گونه ها و تخریب طبیعت توسط گردشگران، ساخت و ساز های غیر مجاز، راه سازی و ... گفت: در گام اول با این سوال مواجه می شویم که آیا می توانیم از هرگیاه بازار درست کنیم و محصول برای فروش ایجاد نماییم؟
وی ادامه داد: امروزه در کشورهای پیشرفته گاهی توسط چندین متخصص بر روی یک گونه گیاهی جهت دست یافتن به چند محصول و فناوری کار می شود.
رضایی گفت: اگر امروز روش های گلخانه ای، کشت بافت، مباحث نانو و ... را در کشور مورد توجه قرار داده ایم به این دلیل است که می خواهیم از دنیا عقب نمانیم اما باید به روزی برسیم که ما از دنیا و سایر کشورها پیشی بگیریم.
شایان ذکر است: در ادامه این نشست کارگاه دیگری با این عنوان جهت آشنایی دانشجویان مراکز آموزشی جهاد دانشگاهی برگزار شد.الف/ر

١٠:٣٩ ٢٤/٠٢/١٣٩٠
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد