اولین کنگره «آموزش تازههای نازایی» که به همت جهاد دانشگاهی استان مرکزی در اراک برگزار شد
مسوول کمیته حمایت از بیماران انجمن باروری و ناباروری ایران گفت: با توجه به افزایش درصد ناباروری و فعال بودن 50 مرکز درمان ناباروری برای پاسخگویی به نیاز کشور، تعداد این مراکز باید دو برابر شود.
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی استان مرکزی، دکتر سیدمهدی احمدی در اولین کنگره «آموزش تازههای نازایی» که به همت جهاد دانشگاهی استان مرکزی در اراک برگزار شد، افزود: درصد ناباروری در کشور روبه افزایش است به طوری که 50 مرکز فعال درمان ناباروری در کشور نیاز درمان را برآورده نمیکند و باید تعداد این مراکز به 100 مرکز در کل کشوربه خصوص در مراکز استانها افزایش یابد.
وی فاکتورهای محیطی، افزایش استفاده از ظروف یکبار مصرف، فست فودهاٰ و ازدواجهای دیر هنگام را به عنوان عوامل بیرونی تاثیر گذار بر افزایش درصد ناباروری عنوان کرد و افزود: عوامل دیگری چون اختلالات تیروئیدی، عفونت و ناهنجاریهای رحم در زنان و کاهش اسپرم در واحد cc در مردان در افرایش درصد ناباروری موثر هستند.
احمدی آمار ناباروری در کشور را بین 10 تا 15 درصد عنوان کرد و افزود: در تهران این آمار حدود 15 درصد، در اصفهان حدود 15.1 درصد و در شهرهای جنوبی با بیشترین افزایش حدود 20 الی 25 درصد و کمترین میزان ناباروری مربوط به استانهای یزد و سیستان و بلوچستان است.
وی در تعریف ناباروری افزود: ناباروری معمولا به ناتوانی از بارداری پس از گذشت یکسال رابطه زناشویی تعریف میشود از اینرو حدود 80 درصد از زوجها در سال اول ازدواج بارور شده و حدود 90 درصد در سال دوم و 10 درصد از آنها نیاز به درمان ناباروری بعد از سال دوم ازدواج دارند که از این میزان تنها 3 درصد نیاز به تکنولوزیهای جدید درمان و 7 درصد با تکنولوژیهای سادهتر قابل درمان هستند.
احمدی در ادامه افزود: میزان 40 درصد از اختلالات ناباروری مربوط به زنان و 40 درصد مربوط به مردان و حدود 10 درصد نیز مشکل مشترک زن و مرد است و 10 درصد باقیمانده به علت عوامل ناشناخته در دست پژوهش و شناسایی است.
وی گرفتن تاریخچه از زوجهای مراجعه کننده به مراکز درمان ناباروری را امری غیر قابل انکار در سیکل درمان عنوان کرد و افزود: دانستن سن، وضعیت اقتصادی، محل اشتغال و سابقه عمل جراحی کمک شایانی به یافتن علت مسئله خواهد کرد.الف/ر
٠٩:١٨ ٠١/٠٣/١٣٩٠