توسط یک واحد فناور پارک علم و فناوری جهاددانشگاهی واحد کرمانشاه؛
پروژه تصفیه خانه آب در شرایط بحرانی طراحی و اجرا شد
مبتکر پارک علم و فناوری جهاددانشگاهی واحد کرمانشاه ایده ای نو برای تصفیه آب در شرایط بحرانی طراحی و اجرا نموده است که علاوه براین، قابلیت استفاده در تصفیه خانه شهری با هزینه بسیار کمتراز نمونه متعارف را دارا می باشد.
به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی واحد کرمانشاه، ابراهبم علیخانی درگفتگویی اظهار داشت: زمانی من در شرکت آب و فاضلاب استان و در بخش تصفیه خانه مسئولیت داشتم و در یک مقطع زمانی شرایط کیفی آب شهر تغییر و با مشکلاتی مواجه شدیم که این بحران به شهرهای هرسین، جوانرود و روانسر نیز کشیده شد لذا آن زمان با توجه به شرایط بحرانی ایجاد شده من به این فکر افتادم که فرآیند زلال سازی تصفیه را به داخل مخازن ببرم به گونه ای که می توان گفت ایده ی اولیه طرح " تصفیه آب در شرایط بحرانی " از اینجا آغاز شد.
وی تصریح کرد: به تدریج ایده ی اولیه مذکور را کامل نموده و پس ازآن در قالب یک مقاله در همایشی سراسری آن را ارائه دادم و بعد از این مرحله طرح را به عنوان یک اختراع به ثبت رساندم.
وی به طور کلی اساس و اصول تئوریک در این طرح را منطبق با فرآیند تصفیه آب بیان کرد و افزود: تفاوت اساسی مربوط به نحوه ی اجرای فرآیند است، به این صورت که برای ساخت تصفیه آب شهر به ایجاد تأسیسات ساختمانی زیادی نیاز است اما در این طرح " هیچ چیزی " ساخته نمی شود و با یک باب مخزن می توان تمام فرآیند زلال سازی را با رعایت اصول تصفیه و تحویل آب استاندارد، انجام داد.
وی با بیان این که طرح مذکور قابلیت استفاده در هر دو شرایط عادی و شرایط بحرانی را دارد، گفت: از این طرح، می توان به طور ویژه در شرایط غیر عادی مانند سیل، زلزله، پدافند غیر عامل، هنگام رخداد تغییرات کیفی (در زمان بارش های شدید) و ... استفاده نمود.
وی اظهار داشت: هم اکنون طرح تصفیه آب در شرایط بحرانی به طو کامل انجام و دو واحد آن در شهرستان هرسین اجرا شده به طوریکه حدود یک یا دو ماه در سال در مدار قرار می گیرد.
این مبتکر عضو پارک علم و فناوری جهاددانشگاهی با بیان اینکه طرح یاد شده هیچ نمونه مشابه داخلی و خارجی ندارد، افزود: همچنین این پروژه قابلیت استفاده در مراکز آموزشی، نظامی و ... را دارا می باشد.
وی ادامه داد: برای تجاری سازی طرح، مکاتباتی با برخی سازمان ها و شرکت های آب و فاضلاب انجام شده اما تا کنون به مرحله عقد قرار داد نرسیده است به طوریکه علیرغم اعلام نیاز چند شرکت به علت مشکلات اداری و برخی ضوابط قانونی، آنها حاضرند با هزینه ای بسیار زیاد طرح های متعارف موجود را استفاده نمایند اما جرأت به کارگیری طرح " تصفیه آب در شرایط بحرانی " را ندارند.
وی در پایان گفت: چنانچه این طرح به مرحله تجاری سازی و استفاده انبوه برسد به طور تقریبی برای 20 نفر به طور مستقیم و برای 50 نفر به صورت غیر مستقیم ایجاد اشتغال خواهد نمود.ح/الف
١٥:٣٩ ٢٤/٠٣/١٣٩٠