١٤:٥٨ ٠٤/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
ديدار مدير هماهنگي ترويج جهاد کشاورزي ايلام با سرپرست جهاد دانشگاهی واحد استان ایلام

حذف تدريجي کود و سم در بخشي از محصولات کشاورزي استان در يک برنامه بلند مدت در دستور کار است.

به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی واحد استان ایلام، مهندس خدابخش داوودي نصر با اعلام اين خبر در ديدار با سرپرست جهاد دانشگاهي واحد استان ايلام گفت: کاهش استفاده از سموم و کود در زمين‌هاي کشاورزي کاري ضروري است و مديريت ترويج با همکاري ديگر بخش‌هاي سازمان در حال حرکت تدريجي به سمت حذف کامل آنهاست و در حال حاضر بخشي از باغات انگور و انار استان بدون استفاده از کود و سم محصولات خود را با راندمان بالا توليد مي‌کنند و ما سعي داريم اين برنامه را براي محصول خيار نيز اجرا کنيم.

وي با بيان اينکه بايد بر اساس استعدادهاي کشاورزي استان حرکت کنيم اظهارکرد: هم اکنون بيش از 100 هکتار از زمين‌هاي کشاورزي استان به کاشت گياهان داروئي اختصاص يافته است که عمده اين زمين‌ها در شهرستان ملکشاهي است و 12 هکتار آن "زيره" است که کيفيت مطلوبتري نيز دارد، همچنين پسته پيوندي در شهرستان ملکشاهي توليد موفق خود را آغاز کرده است. مدير هماهنگي ترويج جهاد کشاورزي استان ايلام همچنين با انتقاد از حرکت و عملکرد جزيره اي دستگاهها و مراکز آموزش عالي در زمينه کشاورزي در استان افزود: متاسفانه دانشکده هاي کشاورزي فقط مباني تئوري کشاورزي را به دانشجويان آموزش مي‌دهند و دانشجويان اين رشته پس از فارغ التحصيلي، اغلب فاقد مهارت لازم عملي در زمينه کشاورزي هستند و دروسي را که مي آموزند با وضعيت کشاورزي منطقه مرتبط نيست.

داوودي نصر با تکيه با اشاره به توانمنديهاي علمي جهاد دانشگاهي نيز گفت: بر اساس قانون بهره‌وري آموزشهاي کشاورزي بايد متناسب با نيازهاي کشاورزي استان باشد براي اين منظور جهاد دانشگاهي مي تواند در زمينه ارتقاي دوره کارورزي دانشجويان اين رشته نقش مهمي ايفا کنند و در موضوع حمايت از پايان نامه‌هاي دانشجوئي به همکاري اين نهاد نيازمنديم. وي گياهان داروئي را ظرفيت بسيار بزرگي در استان دانست و افزود: توليد گياهان دارويي از مرحله کشت آزمايشي تا ترويج و گسترش و فروش يک چرخه است که بايد با هم افزائي دستگاهها و نهادهاي علمي به نتيجه برسد. ذبيح الله مهري پور سرپرست جهاد دانشگاهي واحد استان نيز در اين ديدار گفت: جهاد دانشگاهي حلقه ارتباطي بين دانشگاه‌ها و بخش‌هاي مختلف جامعه است و آمادگي کامل براي اين منظور دارد. وي به فعاليتهاي اين نهاد در زمينه کشت آزمايشي گونه‌هاي مختلف دارويي در سه شهرستان استان با سه اقليم متفاوت اشاره کرد و افزود: فرايند کشت گياهان دارويي تا مرحله فرآوري و فروش در اين نهاد ترسيم شده و اميدواريم با کمک جهاد کشاورزي استان آنرا به مرحله اجرا در آوريم.ح/الف

١٠:٣٩ ١٠/٠٤/١٣٩٠
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد